Здраво јас имам една успешно помината бременост и една вонматерична бременост после успешната односно пред 2 години ми беше вонматеричната , сега ми е 29 ден од циклус , знае некогаш да ми дојде 31ден , 30 , 29 , ама јас пред 7 ден чуствував болки во брадавиците , и еве од вчера како да ке добијам секоја секунда ме боли стомак а не добивам исто имам и болку исто како кога бев останата вонматерично баш кај тој јајник , и половина ме боли исто како за добивање а тој јајникот повеќе , а не планиравме со мм бебе сега , не сум спремна психички , и не правевме бебе имавме односи незашитени ама завршуваше надвор , се плашам многу од таа вонматерична па прашувам за искуство извинете на долгиот пост
здраво, пишав пред некој ден пак ме пишам, ве молам за совет, последна менс ми беше 16 јуни, овој месец од 12 јули цело време имам светло кафеав на моменти и крваво малку во исцедокот и е лигаво, на 17 ти направи тест испадна негативен, секс имаме секогаш со кондом, никогаш толку рано немав ваков исцедок секогаш ден два пред добивање еве сеусште не добивам, можно ли е да сум бремена, дали се има случено на некој да пукне кондом : очајна сум, не планираме бременост уште ми е рано, ве молам искусните за совет
Доколку тестот бил негативен и имате односи со заштита нема потреба од паника. Многу фактори влијаат на менструацијата и доцнењето, во ред е и да изостанува еден циклус во годината. Може да ти е од стрес, лекови итн..пробај да останеш смирена, ако ти е полесно направи уште еден тест но сметам дека немаш потреба од грижи.
фала за одговорот мила, секогаш сме со презервативи, ни еднаш без, но, под голем стрес бев изминатиов месец цело време на забар а од тоа имам фобија можеби и тоа е причината, но што е со исцедокот веќе 10 дена
Исцедок можеш да имаш и пред менструација или инфекција, но таква боја обично може пред и после менструација, можеш да отидеш и на гинеколог чисто за проверка но сепак мислам да намалиш стрес и сѐ ќе се среди.
Zdravo edno prasanje denes trebase da mi dojde no ete nemam uste sakam da prasam imam mnogu bolki vo celoto i mi se vrti mnogu i kako da mi e poduen stomakod od vreme na vreme me bolat jajnicite.....imavme nezastiten odnos...dali e mozno da sum bremena?....i dali da napravam test ili da pocekam rano e?
Здраво женски, што мислите за исцедок 6 дена после овулација, дали е знак само за добивање...? И минатиот месец имав исто така и добив... Иначе за второ детенце се обидуваме, но не се сеќавам за ќерка ми на симптомите на рана бременост. Знам као слични се и во ист период. После пораѓајот веќе скоро и да немам PMS..
Здраво на сите ново сум Сакам да прашам нешто имам 21 година и планираме бебче...е сега пробавме 6 месеци и не факја некако...незнам зашто....се е во ред и со двајцата е сега последна менструација претходниот месец ми беше на 26....ми иде на 28 ден точно секојпат...правев 4 дена пред добијавнје тест селф клиар испадна негативен реков рано е уште да покаже.....е сега коа ми касни више 2 3 дена дали ако направам тест ќе покаже? Вака немсм некој симптоми само последнава недела затнат ми е многу носот како настината да сум ме болат блага болка доле јајниците....и приметив не носев градник 1 недела носев како бејбидол и вчера кога го облеков градникот се зачудив затоа што ми беше таман а ми е тесен сега градиве нагло ми се зголемија....и што имам вртоглавица....извинете на долгиот пост
Да се е во ред, некој ми кажаа дека не ги поѓаѓаме плодните денови баш правев овој месец 15от ден после добивање тест и вака испадна....и истиод ден имавме односи
Тестот е негативен и ако по ова си се водела, нема овулација. Ако планирате бебе, прво пап, брисеви, спермокултура обавезно. Ако се ова ви е направено и е во ред, тогаш на гинеколог пратете овулација.