Вагиналните инфекции понекогаш можат да бидат мноооооооогу сериозни.. среќна сум за тебе , на никој не би му ги посакала уфф
Не е добро често да се користи Норлево.Ако толку сакаш да се заштитуваш од несакана бременост, проверувајте ги кондомите,макар и на сред секс или пред крај. И иако имате секс со кондом, нека не свршува во тебе, нека го извади надвор пред свршување. Норлево предизвикува хормонален дисбаланс. Јас сфаќам да се напиеш еднаш во годината, ама на 5-6 месеци... На твое место добро би размислила за се. Од друга страна, не е добро за ќеф на дечко ти, ти да си го загрозуваш здравјето. Сепак доволно си возрасна за се да расудиш. Секое добро.
Нејќев да се прам паметна само сакав да кажам ко што е...да не се изглупира некој ко мене..а не дека сум мн паметна..незнам како ме имаш сватеноо..а и како и да имаш не верувам дека ти доликува ваков коментар..
Стварно незнам што да ти кажам..и да кажам ке испадни дека се прам паметна..ОД СРЦЕ ти посакувам да ти дојди оти знам какво е чувството..
имав незаштитен секс на 9 овај месец а треба да ми дојди на 14 исто овај месец сакав да знам случајно недај боже да сум бремена треба овај месец да не ми дојди или дури другио месец? незнам дали ке ме сватите што сакам да прашам
Доколку си бремена овој месец ќе немаш менструација. Но се случува и да имаш менструација 1, 2 , 3 па дури и 4 месеци по ред а да си исто бремена.. Подобро е да се земе од тестчињата за бременост од аптеките, не се скапи, а сигурни се
Ако си бремена нема да имаш менструација, може да имаш само неколку капки во деновите кога ќе треба да добиеш, секако ќе приметиш ако нешто не е како што треба.
сакам да прашам уште нешто на 14 треба да ми дојди значи уште 2 дена а симтоми немам никакви дали ке можи да направам тес после еден ден ако ми задоцни иако од ризичнот секс има 5 дена?
sakam da ve prasam nesto ama sakam da dobijam poke mislenja od vas vaka: go znajte mojot slucaj poke od vas kako bese so bese rab so mene znajte duri imav menstruacija deckomi 2 pati svrsi vo mene nekoj rece deka mozi sum trudna mozi ne ama odkako mi zavrsi napraviv test i izleze negativen ok za ta rab jasna mi e e sega po 5 dena pak imavme odnosi normalno i gradite custvuvam deka mi se tvrdi i me bolat obicno koga ke mi zavrsi ne mi se slucuva vaka ova mi e prv pat nezz so da pram dali da odam na ginekolog da se proveram ili da pocekam nekoj period da pomini dali e toa normalno taka ili ne e
за жал мора да поцекас некое време мислам две недели за тестот да покажи,уште е рано,не паничи сега почекај и друг пат прво упатете се пред да направите нешто за што не сте сигурни зосто не се игра со ваква работа.помали се шансите да забременис во тек на циклус но не и исклуцени,да се надеваме дека не си,почекај и направи пак тест за недела дена.поздрав
pomina vreme veke 9 dena od ko imav odnosi i ko svrsi vo mene 2 pati duri imav menstruacija a menstruacijata mi e zavrsena pred 5 dena a denes i vcera veke custvuvam tvrdo i bolka vo gradite zato mi e sumlivo fala mn pozzzzzzz
Мислам дека не си бремена, а промената во градите мозеби ти е од мало хормонално пореметување! не се пласи, и мене ми доадја редовно немам никогас проблеми па ми се случува и градите да ми се како на тебе и нисто! ја сакам да забременам и веке не верувам во симптоми, засто имав повеке симптоми на бременост минатиот пат и бев убедена дека сум, и на крај ми дојде! само добро трпение, и како треба да биде ке биде! и девојки, без ПАНИчЕње, паниката усте повеке ги пореметува случувањата во нас и ни ја одолзува неизвесноста!! поздрав и само опустено
иако свршил во тебе за време на мензис , пак може да си останала трудна. почекај до другата недела или почекај да видиш дали ке ти касни па направи тест. А сега што чувствуваш тведо и болка во градите мислам дека е рано за симптоми
fala mn za sovetite ama pak za sigurno ke pocekam uste nekoj den ke napravam pak test i ke vi kazam pozzzzz
Нема ништо да ти биде ако почекаш уште два дена и да земеш од тој тест што се прави по една недела (искрено незнам како се вика, зборам од тоа што имам прочитано на темава).