Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    Вагиналните инфекции понекогаш можат да бидат мноооооооогу сериозни.. среќна сум за тебе , на никој не би му ги посакала уфф

2. suGarBaby

suGarBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    113

Блазеси ти, мене уште ми нема дојдено ;(

3. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Не е добро често да се користи Норлево.Ако толку сакаш да се заштитуваш од несакана бременост, проверувајте ги кондомите,макар и на сред секс или пред крај. И иако имате секс со кондом, нека не свршува во тебе, нека го извади надвор пред свршување.
    Норлево предизвикува хормонален дисбаланс.

Јас сфаќам да се напиеш еднаш во годината, ама на 5-6 месеци... На твое место добро би размислила за се.
    Од друга страна, не е добро за ќеф на дечко ти, ти да си го загрозуваш здравјето.

Сепак доволно си возрасна за се да расудиш.

Секое добро. ;)

4. Nesreknik

Nesreknik Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Нејќев да се прам паметна само сакав да кажам ко што е...да не се изглупира некој ко мене..а не дека сум мн паметна..незнам како ме имаш сватеноо..а и како и да имаш не верувам дека ти доликува ваков коментар..

5. Nesreknik

Nesreknik Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Стварно незнам што да ти кажам..и да кажам ке испадни дека се прам паметна..ОД СРЦЕ ти посакувам да ти дојди оти знам какво е чувството..

6. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    имав незаштитен секс на 9 овај месец а треба да ми дојди на 14 исто овај месец сакав да знам случајно недај боже да сум бремена треба овај месец да не ми дојди или дури другио месец? незнам дали ке ме сватите што сакам да прашам :)

7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Ни овај, ни другио, ни 7 месеци после другио. :)

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    Може малу повеќе објаснување околу ова? :$

9. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    Доколку си бремена овој месец ќе немаш менструација. Но се случува и да имаш менструација 1, 2 , 3 па дури и 4 месеци по ред а да си исто бремена.. Подобро е да се земе од тестчињата за бременост од аптеките, не се скапи, а сигурни се :)

10. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Ако си бремена нема да имаш менструација, може да имаш само неколку капки во деновите кога ќе треба да добиеш, секако ќе приметиш ако нешто не е како што треба.

11. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    сакам да прашам уште нешто на 14 треба да ми дојди значи уште 2 дена а симтоми немам никакви дали ке можи да направам тес после еден ден ако ми задоцни иако од ризичнот секс има 5 дена?

12. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29

тестот ке ти покаже најточни резултати после 2 недели, а може и 10 дена по ризичниот однос.

13. bebushkaaa

bebushkaaa Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    sakam da ve prasam nesto ama sakam da dobijam poke mislenja od vas :D
    vaka: go znajte mojot slucaj poke od vas kako bese so bese rab so mene znajte duri imav menstruacija deckomi 2 pati svrsi vo mene nekoj rece deka mozi sum trudna mozi ne ama odkako mi zavrsi napraviv test i izleze negativen ok za ta rab jasna mi e e sega po 5 dena pak imavme odnosi normalno i gradite custvuvam deka mi se tvrdi i me bolat obicno koga ke mi zavrsi ne mi se slucuva vaka ova mi e prv pat nezz so da pram dali da odam na ginekolog da se proveram ili da pocekam nekoj period da pomini dali e toa normalno taka ili ne e :D

14. no.name6

no.name6 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    57
    за жал мора да поцекас некое време мислам две недели за тестот да покажи,уште е рано,не паничи сега почекај и друг пат прво упатете се пред да направите нешто за што не сте сигурни зосто не се игра со ваква работа.помали се шансите да забременис во тек на циклус но не и исклуцени,да се надеваме дека не си,почекај и направи пак тест за недела дена.поздрав

15. bebushkaaa

bebushkaaa Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    pomina vreme veke 9 dena od ko imav odnosi i ko svrsi vo mene 2 pati duri imav menstruacija a menstruacijata mi e zavrsena pred 5 dena a denes i vcera veke custvuvam tvrdo i bolka vo gradite zato mi e sumlivo fala mn pozzzzzzz

16. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Мислам дека не си бремена, а промената во градите мозеби ти е од мало хормонално пореметување! не се пласи, и мене ми доадја редовно немам никогас проблеми па ми се случува и градите да ми се како на тебе и нисто! ја сакам да забременам и веке не верувам во симптоми, засто имав повеке симптоми на бременост минатиот пат и бев убедена дека сум, и на крај ми дојде! само добро трпение, и како треба да биде ке биде! и девојки, без ПАНИчЕње, паниката усте повеке ги пореметува случувањата во нас и ни ја одолзува неизвесноста!! поздрав и само опустено :inlove:

17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.565
    Допаѓања:
    106.297

иако свршил во тебе за време на мензис , пак може да си останала трудна. почекај до другата недела или почекај да видиш дали ке ти касни па направи тест. А сега што чувствуваш тведо и болка во градите мислам дека е рано за симптоми

18. bebushkaaa

bebushkaaa Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    fala mn za sovetite ama pak za sigurno ke pocekam uste nekoj den ke napravam pak test i ke vi kazam :D pozzzzz :* :* :*

19. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    дали можи да се направи тес после еден ден од каснењето иако ризичниот секс има поминато само 5 дена

20. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.836
    Нема ништо да ти биде ако почекаш уште два дена и да земеш од тој тест што се прави по една недела (искрено незнам како се вика, зборам од тоа што имам прочитано на темава).