Со дечко ми досега секогаш сме имале односи со заштита, последните два месеци се случи често да имаме незаштитен однос без свршување во мене. Еден однос ми е сомнителен и се плашам од предсемена течност. Циклус требаше да добијам на 14-ти октомври, три дена ми касни. Дали има некаква шанса да бидам бремена ?
Секогаш постојат шанси да останеш бремена ако не се користи заштита. Има жени што забременувале и од предсемена. Помали се шансите но сепак постојат. Направи си тест за да бидеш сигурна
Ќе почекам уште овој викенд во случај да не добијам и ќе направам тест. Во моментов последно нешто на што мислам е бременост, но тоа е што е. Фала ти.
Кратка да бидам , последна менс. 9-13 август , однос незаштитен со обид за бебе на 3ти септ , добивање од 30-34 дена , налик на добивање на 9ти -13 сеп односно два дена бледо розево два дена ништо петти ден кафено . правев тест 18 сеп негативен , веќе сме 22ри окт немам уште добиено . ваше мислење , да напоменам спијам многу , имам моменто коа премн јадам и кога немам апетит , симптоми немам за добивање
Zenski pomosh, posledna menstruacija 08.09, mi kasneshe 5 dena i napraviv test ispadna bleda linija, naredniot den imav krv ama pak pozitiven test i ne otidov na doktor. Krvarenjeto traeshe 3 dena i prestana potoa 3 dena imav kafeav iscedok so malku krv i pojdov na ginekolog. Doktorkata mi rece ili imalo bremenost ili kje ima, napraviv uste eden test ispadna zar crvena linija i mi dade Utrogestan da stavam. Denes bev pak nemozeshe nishto da vidi na eho a beta hcg nad 300 mi e. Rana bremenost ili spontan abortus?
Се надевам дека е рана бременост во прашање, можеби подоцна се фатило. Покриена си со утрогестан, што е добро. Повтори ја бетата преку еден ден. Ќе видиш дали ќе расте. Ти посакувам многу среќа и извести не што си направила!
Me prati doktorkata na vtoro mislenje, bidejki na ehoto imam kako nekoja bela fleka koja obicno se pojavuvala posle spontan
Направи бета утре сепак, како одма заклучија дека е спонтан. Може подоцна овулација си имала.. утре обавезно бета пак. Ако паѓа, да.. спонтан. Ама ако расте и правилно се дуплира, може да е касна овулација и успешна бременост...
Тестот треба да е истиот и да правиш секој ден/два. Повеќе верба би имала во иста лаб повторување на бета да видиш дали расте.. реално јас крварев така од хематом и затоа што ми се погоди да сум на одмор немаше како бета хцг да правам, бев со утрогестан и си реков ај ќе направам пак тест да видам. Тестот првиот на ден доцнење убава линија покажа, повторив на 6ти ден доцнење истиот тест абе едвај бледа линија и викам толку ја спонтан сум имала... немаше врска сега сум 19нед. Не би верувала на тие тестови од урина