Здраво, женски, едно прашање. Последната година обично добивам точно на 30ти ден, само еден месец на 31ви. Ептен ми е прецизно. Се обидуваме за второ детенце, денеска е 31 ден не добив сеуште. Дали се рачуна за доцнење? Веројатно ќе издржам до 33ти па тогаш тест да направим.
Точно, пред првиот пораѓај ми доаѓаше помеѓу 33-35 ден. Но, сега последнава година буквално секој 30ти околу пладне.. дури и чудно.
Во првиот случај кога имав биохемиска и спонтан, тестовите што ги правев кога ми доцнеше циклусот беа на три и пет и седум дена доцнење и се беа некои ептен слаби бледи линии. И како и да проаѓаше време и денови, пак правев тест на урина тие пак си беа бледи линии. Значи бетаХЦГ не ми растеше така како што треба за да де покаже на тестот. Сега, во оваа бременост, со нормален раст на плодот и се ок во развивањето, тестот што го правев беше на трет ден доцнење и беше јасна темна линија. Се гледаше од далеку без да се мачам да го вртам тестот на светлина да барам колку се оцртува. Мислам дека утредента бев на крвна анализа и покажа убава бројка, 1265 mIU/ml на четврти ден од доцнење. Затоа или повторете го тестот за ден до два дена, и фино онака да се види разлика во интензитетот на линијата, или најубаво на крвна анализа.
Здраво на сите, повеќе време пиев контрацептивни таблети (Јаз) поради цисти и пореметени хормони. Веќе две недели ги прекинав бидејќи гинекологот сакаше да направиме пауза, во овие две недели имав односи со мојот дечко без кондом но тој не сврши во мене. Требаше да добијам менструација но ми касни веќе два дена. Да напоменам дека јас без апчиња не добивам менструација никогаш поради цистите и поради тоа што хормоните ми се ептен лоши, исто така да напоменам дека ми имаат кажано повеќе гинеколози дека би било потешко да останам бремена Дали е можно конкретно во овој случај да сум бремена од предсемена течност, ќе одам во четврток на гинеколог но сепак да ве прашам за мислење… Имајте убав ден и ви благодарам однапред на одговорот.
Имав овулација 08.03 , односи имавме на 04.03, 08.03 и на 10.03 . Сперматозоидите се активни и до 5 дена затоа се препорачува на два дена односи .
Zdravo , da najavam deka sum masko i sum vo losa situacija so devojka mi . Imav nekolku pati (3-4) nezastiten odnos kade sto ne svrsuvav vo nejze no isto taka imavme kroz tekot na cel mesec odnosi so kondom+pullout . Posleden mesec dobi na 9noemvri i i trae 28 dena . Denes i kasni vekje 5ti den ali odprilika imavme stresen mesec (karanja+raskid) i sega pak sme zaedno . Do sega znacite i se deka ja bolea gradite i i prestana da ja bolat . Isto taka momentaln e bolna (grip , nastinka ) . Na 4ti den kasnenje pocnuvase da i se izfrluva liceto . A mi kaza test za bremenost sega nema da pravi birejki i e rano i saka da poceka da vidi dali ke dobie . Kazete mi sto bi pravele vie vo vakva situacija, i koi se sansite za bremenost . Izvinete uste ednas samo nemam i ne znam kaj da se obratam .Z21 i M23
Здравo, прв ден од последна менстурација ми беше на 11.11, според апликацијата овулација тррбаше да биде на 25.11 и очекуван следен циклус на 09.12. Според симптоми овулацијата ми беше малку подоцна, на 28.11, сеуште немам циклус денес е 32 дена од последен циклус и 13 дпо. Вчера правев тест на Livsane беше негативен. Што мислите, дали има шанси за бременост или само ми доцни циклусот поради некоја друга причина ?
Да се надоврзам, сега направив уште еден тест, можеби си замислувам само но како да гледам некоја сенка, што мислите?
Rabotata e sto saka da ceka uste nekolku dena da bide sigurna a ja ne sum bas nekoj fan za taa idea. Ti blagodaram na odgovorot