Форумџика на годината

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.714
    Негативни се за жал и двата.На 7 дена доцнење ќе покажеше

2. Sweetie444

Sweetie444 Активен член

Се зачлени на:
    2 септември 2025
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    22
    На Sure check ми се гледаше како некоја бледа линија на сликава, но во живо нема ништо. Веројатно почна и да ми се привидува. :)

3. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.714
    Тоа е нормално,од желба на сите некогаш ни се привидува и најбледа црта.Не си прави стрес,уште не сте ни во обиди.

На Sweetie444 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sweetie444

Sweetie444 Активен член

Се зачлени на:
    2 септември 2025
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    22
    Дали знаете колку е Бета ХЦГ на приватно да се испита? Не сум здравствено осигурана и сакам во некоја од приватните клиники.

Сеуште немам добиено а почнав сите симптоми за бременост да ги добивам и покрај 10те негативни тестови. Се си мислам да не беше рано за тестовите.

5. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.714
    Околу 900-1000 денари.Тебе ти касни околу 12 дена.Тешко дека тест не би покажал на толку доцнење.Ама направи си бета

6. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    38.157
    Околу 1000ка е у Биотек

7. verce-piperce

verce-piperce Нов член

Се зачлени на:
    12 февруари 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Zdravo devojki mi treba helpp imam golema anksioznost denovive. So mojot decko imavme nezastiten odnos na 5 demevri no toj ne svrsi vo mene,a mene trebase da mi dojde na 20 demevri. Napraviv eden test na 16 den od odnosot i 2 dena od kasnenjeto se pokqza negativen vo prvite 10 min, no sabajle koga ko poglednav posle 12 casa imase bleda siva vtora linija ama taa linija treba da e od testot so se susi. Isto napraviv test na 18 den od odnosot i 4 dena kasenje isto mi se pokqza negativen no mene seuste mi docni ciklusot. Dali e mozno da sum bremena eve utre ke e 21 den od nezastiteniot odnos i planiram da napravam nov testo so prvata utrinska mokraca. Od 14 den do 18 den posle odnosot napraviv 6 testa so prva utrinska site izlegoa negativni. Ve molam za mislenje

8. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.508
    Допаѓања:
    26.195
    На толку доцнење и срцева реакција би имала да беше бремена. Шанси нема да си бремена.
    Оди си на гинеколог , од друго ти доцни.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.716
    Допаѓања:
    9.465
    Не знаев каде да го поставам прашањево па ајде тука. Денес ми е 27 ден од циклус (обично добивам на 25-28 дена) и веќе 3 дена имам кафеав исцедок како за пред циклус, на моменти пообилен темнокафеав како стара крв, на моменти светло. Нема шанси да сум бремена бидејќи таа недела кога ми беше овулацијата немавме односи воопшто (си се познавам кога сум во овулација по исцедокот и пецкање на јајник) и плус се пазиме. Ми се случувало и претходно вака, 1 ден кафеав исцедок и утредента сум добивала менструација, ама ме загрижува што веќе трае трет ден.
    Ви се случило ли ваков исцедок пред добивање неколку дена и дали е нормално?

10. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.363
    Допаѓања:
    1.260
    Јас имав така. Лекарите игнорираа и велеа не смета за бременост. Сепак, може да биде знак за дефект во лутеалната фаза кога недостасува прогестерон или доминација на естрогенот над прогестеронот, а треба да е обратно. Испитај прогестерон 7 дена после овулација следен циклус. Може да е 'слаба овулација' кога жолтото тело не произведува доволно прогестерон или е ановулаторен циклус или може да е нагли пад на прогестеронот.

На Gaia_25 и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  11. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.716
    Допаѓања:
    9.465
    Колку дена ти траеше исцедокот? Кај мене вака прв пат, неколку пати се има случено само 1 ден кафеаво па следниот ден менструација, а обично дирекно добивам без кафеав исцедок. Веројатно и различно е од циклус до циклус

12. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.363
    Допаѓања:
    1.260
    Кај мене варираше, најмногу и до 5дена пред циклус и тоа беше ужасно иритантно. Многу ретко добивав дирекно без таков исцедок.
    Последната година пред да забременам, бев цело време на прогестеронска поддршка и тоа ми помагаше да го елиминирам spotting-от.

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Valkii

Valkii Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2024
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    68
    И јас бев ист случај, во последните година ипол, две имав кафеав исцедок неколку дена (обично 3-5) пред да започне менструацијата. Тука гинекологот ми викаше дека е нормално кај некои жени, не сме сите исти, а и телото наше се менува со текот на годините. На ехо се си беше нормално, и ми викаше се дури редовно добивам менструација, да не се плашам и нервирам за џабе. Во МК исто бев на гинеколог за второ мислење, ми дадоа Дабростон да пијам 3 месеци, ама немав никаква резултати. Така да решив да се опуштам и да верувам на докторката тука, па се одлучивме и за бебенце па и брзо останав бремена, дури првиот симптом и ми беше немање кафеав исцедок.

14. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.598
    Допаѓања:
    19.528
    Да, сега кога останав трудна вака ми беше прв пат. Се испостави од хематом е крварењето... Утре тест еден да напрајш

15. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.716
    Допаѓања:
    9.465
    Леле не ми прај вака сега :D нема шанси си велам, се пазиме, рано е уште:wasntme: плус сигурна сум дека немавме односи околу овулација

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  16. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.789
    Допаѓања:
    122.518
    Види сеа ... Јас на 03.12 требаше да добијам. На 30.11 имавме еден единствен однос ама без пазење дека нели помината овулацијата де :tmi:
    И така....
    Три години има детето срц:drunk:

На Mumoftwo30, Gaia_25, Lostinparadise и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.716
    Допаѓања:
    9.465
    Ама ние се пазиме стално и во плодни и неплодни :D плус дека пред 3 и пол месеци имав абортус на плод со аномалија во 5ти месец
    Не сум ни физички ни психички спремна, башка периодов се погодија 100 настани и си пиев и алкохол ехее:d:
    Не дека не би се израдувала ама ќе умрам од страв:worried:

На Milkiway и fana им се допаѓа ова.
  18. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.789
    Допаѓања:
    122.518
    Лајкот е за поддршка мила :hug:

На Lovebug01 и Milkiway им се допаѓа ова.
  19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.598
    Допаѓања:
    19.528
    Поддршка и од мене.
    Јас така мислев ми пробива, ама не било пробивање... :hug:

20. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    38.157
    Јас само ќе ти кажам еден тест да направиш па ќе ти кажам после тестот моето искуство :D
    :hug:

На Lovebug01 и fana им се допаѓа ова.