1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.281
    Минимални се шансите да се забремени од предсемената течност, иако и тоа може да се случи, и тоа ако имате однос повторно откако тој еднаш свршил. Дури и тогаш е ретко. Ама кај тебе дефинитивно не може - мора да сврши внатре. А тоа кај тебе не е случај, нели?

2. worried

worried Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    ne definitivno ne svrsi u mene bar toa vidov deka svrsi nadvor

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.281
    Е па тогаш, не си бремена ;) Без гајле ;)

4. worried

worried Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    fala ti mn. za odgovorite

5. Milena90

Milena90 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Девојки ве молам за помош.
    Со дечко ми имавме односи, за прв пат кондомот се скина значи имаше мало дупче . Дечко ми тврди дека тој со прст го скинал кондомот, но можеби кондомот се скинал во мене. Тој не сврши во мене. За пет дена треба да ми дојде и мислам дека не сум во плодните денови, но ме стра од предсемената течност. можеби во неа се нашол некој кондом да не останам трудна!!!! Преплашена сум. Ваш совет. Дали да купам ден после пипулите( мислам дека така се викаат)???
    Заборавив да кажам дека откако приметивме дека кондомот е скинат веднаш се измив со вода. Ве молам за помош.
    Благодарам.

6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.037
    Допаѓања:
    36.055
    Мали се шанасите да забремениш од предсемената течност. Штом ти е страв најдобро ќе биде да купиш таблета за ден потоа.

7. Milena90

Milena90 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Да мали се шансите но сепак постојат :(((( Колку се таблетите? Може ли од нив да настанат некои пореметувања на менст. циклус?

8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.037
    Допаѓања:
    36.055
    Незнам точно која е цената на таблетите, ама знам дека се поскапи од 600 денари. Од нив не настануваат никакви пореметувања на менструалниот циклус. Се пијат најдоцна 72 часа (3 дена) по сексуалниот однос, а 100% ефект имаат доколку се испијат 24 часа (1 ден) по односот.

9. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.061
    Допаѓања:
    66.787
    До сега немаш пиено ваква таблета? Може да настанат пореметувања, но се средуваат. Не е ништо страшно ако не си пиела до сега. 520 денари се, норлево се викаат. Може во некои аптеки и рецепт да ти бараат.

10. Milena90

Milena90 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Нема шанси , јас колку сум паничар тоа е ненормална работа. Сепак не верувам дека од предсемената течност ќе останам трудна, ако сум толку голем баксуз. Нема да се смирам никако, освен да ги купам таблетите.

11. Milena90

Milena90 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Не немам пиено до сега. Ах таа предсеменааааааааа:((((

12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.037
    Допаѓања:
    36.055
    Јас до сега многу пати сум имала секс без кондом (со надворешна ејакулација) и не сум останала бремена од предсемената течност. Дури и се чудам затоа што сум голем баксуз за некои работи.

13. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.061
    Допаѓања:
    66.787
    Па ајде ваљда нема да има последици. И на мене ми се случило и не сум пиела апче(пошто веќе имам пиено два пати)и среќа ништо немало.

14. Milena90

Milena90 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    На 05.05 имав добиено менструација. Дали ми е плоден ден? Вчера имавме односи со дечкото.

15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.037
    Допаѓања:
    36.055
    Пиши на колку дена добиваш за да можам да ти помогнам некако.

16. Milena90

Milena90 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Од 28 до 31 ден. Во главно од тој до тој ден 28, 29,30, или 31. Само еднаш ми се има слушено на 34 дена.

17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.037
    Допаѓања:
    36.055
    Најверојатно плодни денови ти се од 14 до 21 ден откако ќе ти заврши циклусот. А колку дена ти трае циклусот?

18. Milena90

Milena90 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    6, 7 дена.

19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.037
    Допаѓања:
    36.055
  20. mk20

mk20 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Bi sakala da ve prasam za sovet,mnogu sum isplasena,nemam dobieno veke 20dena! So partnerot imame odnosi veke 1 godina i posle posledniot odnos nemam dobieno.Me smiruva toa sto voopsto nemam redovna menstruacija,prethodno mi ima docneto i po eden mesec.Nema svrseno vo mene,no sepak mnogu se plasam.Vo ovoj period sum postojano pod stres i mislam deka postoi moznost i toa da e edna od pricinite poradi koja mi docni.Porano imav problemi so policisticni jajnici,no piev apcinja i po posledniot pregled doktorot mi kaza deka toj problem e nadminat.Sega imam "belo pranje", imam bolki vo jajnicite i sum mnogu nervozna,pa mislam deka imam nekoi simptomi za dobivanje.Pomognete mi ne znam sto da pravam