почекај една недела и земи си го sure chek околу 130 ден е ама ниту еден не е сигурен може да ти покаже дека не си а да си бремена,а неможе да каже дека си а да не си...сепак почекај и мене ми донцни ама јас 6 дена ке си почекам па ке видиме едвај чекам да останам бремена.позз
Ти посакувам побргу да забременис имаме иста зелба) и мислам дека треба најмалку 14 дена да поминат после односите за да се направи тест, а нормално најдобро е после 5дена од каснењето! за да не се измачувас Недзхла мозес и сега да направис тестче) и ти посакувам две цртки)
јас пак мислам дека може, зашто не се сеќавам како се викаше тестот, ќе ти кажат во аптека, но покажува мн рано, значи со самото зачнување, некои од хормоните се излачуваат во мокрачата во поголема количина и тие одредуваат , односно према нив тестот покажува дали си или не бремена. Јас за втората бременост така дознав после неколку дена .
nemas potreba od panika.. stom velis deka bilo so zastita.. sepak: dali proveri kondomot da ne e skinat? dokolku panikata prodolzuva napravi test za bremenost
Секс без кондом Сакам да ве прашам нешто .. не е битно колку години имам,но веќе половина година сум сексуално активна,но еве овој месец.. МИ ДОЦНИ.. е и шо правиме сеа? дали има можност дури и со кондом да бидам бремена а ?
Ako сте имале односи со заштита , нема шанси да си бремена. Мензисот може да ти доцни од повеќе причини стрес, промена на клима, антибиотици, инфекции итн.
последен пат го купив значи пред околу три години, така да, отиди си во аптека и прашај , ќе кажеш да ти дадат од тој што е за после неколку денови,аптекарките знаат и одма ќе ти го предложат , а тогаш цената му беше околу 200 ден, за сега може е и поефтин не знам...
luge ja ke se samoubijam !!!!! 6ti den mi docni seuste nemam praveno test....duri i majka mi se zagrizi koga i kazav deka seuste nemam dobieno sto ke pravam ako sum bremena ? ne e mozno ne ne ne sakam da znam i mi e mnogu vazno ova: DALI MOZE OTKAKO KE MI DOJDE MENSTRUACIJA (AKO VOOPSTO MI DOJDE) POTOA POVTORNO DA SUM BREMENA BEZ RAZLIKA KOLKU VREME KE MI DOCNI ????? VE molam pomognete mi
inaku ima uste eden problem zosto toa go pravevme bez kondom....toj nema dovolno erekcija pa dodeka da stavime kondom majstorot "go nema" poveke....... i dodeka cekav ovie 3 nedeli smirena i se nie povtorno imavme odnosi....ii pak bez kondom no bez da svrsi taka daa navistina sum zbuneta i neznam sto da napravam pomos !
Па сто не направис тест и да ја ресис дилемава, а не вака се измач увас без врска!! после 6ти ден од доцнење сигурно ке ти показе точно! мене доктор ми има казано дека ако дојде менструација, тогас нема санси да си бремена! мада имам слуснато спротивно, така да незнам точно, али земи направи тест
Како бе така штом ке ве допре некој одма се потресувате да не сте бремени, па уште капак на се си седите така и " се нервирате" , и никако да тркнете до аптека и да си купите тест, за мирна главата да ви биде. Или па знаете што??? Може дури и заштита да користите па да ви биде мирна главата.Не му се дигал на фраерот со кондом. Абе ти се молам...Се забегува со некои прашања тука више. Сврши во мене дали сум трудна. Па боже мој не гледаме ние тука на тастатура. Ај сеа и за мене помош- Свршува во мене цела година, зошто па јас не можам да останам трудна. И сеа кој ке ми одговори некој од вас или доктор ???? Не бидува тоа така како што сте си умилсиле вие. Ептен треба да си баксуз или срекник за да се фати така од нигде никаде. Ај поздрав !
ke napravam utre test pa ke vidam sto ke bide...ako sum bremena ke se frlam po skali za da go izgubam bebeto. a na site tie sto posakuvaat bebe, im posakuvam mnogu mnogu mnogu sreka vo toa i da si rodat ne edno, tuku 21 ...
Ме изнасмеа со ова што си го напишала со скалите, 16 години имаш, а не размислуваш за сексуален однос со заштита туку ај на голо убаво ни е во моментот па што биде нека биде . Покрај несаканата бременост од незштитен однос има толку инфекции што партнерот може да ти ги пренесе па да се чудиш што ќе правиш. Ова чудо е што денешниве малди ниту знаат со кого спијата ниту знаат за заштита , полн е Чаир гиноколошката болница со 14-15 годишни кои се проверуваат за бременост и за инфекции.
inaku ova mi e prv partner dosega i ne dojdov ovde da se karam tuku da pobaram pomos bidejki dosega ne sum iskusila vakvo nesto....
Ако навистина ова го разбра како карање тогаш те жалам, сакав само да се освестиш и да те натерам да прочиташ нешто повеќе околу сексуалниот живот. Инаку твоите прашања се апсурдни бидејќи никој од нас не може да знае дали ти си беремена или не, затоа постојат тестови и доктори. Исто како си знаела да имаш односи си требала убаво да се информираш околу незаштитениот однос.
ако ти дојде знаци дека не си бремена...но мозно е..ретки се сансите да си бремена и да имас менс....така да направи тест и не се пласи на некои им доцно повеке од 6 дена...доколку 10 ден не ти дојде тогас тетст и ке знаес....ако биде несто а не дај господ бидејки не сакас разговарај со твоите и со децкото а потоа заедно ке се справите со тоа.....со срејка