Нема од што страв. Подобро да направиш тест и ако е позитивен, да почнеш со терапија. Ајде ајде прави тест и без страв.
Добив а сабајле бев и до кај матичниот гинеколог, ми вика хормонско е најверојатно понизок прогестерон. Да пратам дали ќе се повтори пак нареден циклус. Може не ми се стабилизирани уште хормоните после абортусот, иако се 3 и пол месеци поминати, вика затоа препорачуваме минимум 4-6 месеци пауза од обиди да се среди сѐ тоа
Devojki aj dobro vecer edno prasanje posledna mensteuacija mi e na 26 dekemvri e sega pred dva dena osetiv bolki mnogu vo kicma i vo jajnicite dole od strana i mi se losi znam deka e prerano ne se pazime so maz mi ama taka rekov ke zemam test da vidam i sega go napraviv izleze vaka dali e mozno da e pozitiven? Oti mene mi se gleda uste edna linija
Neznam strav mi e da ti kazam iskreno koga bev na doktor deka sum pola imam kilaza i mi rekoa deka potesko ke ostanam trudna ispituvav hormoni super bea hormonite i mnogu se plasam a doata vreme se borime za bebe
Не мора. Само немој премногу да пиеш вода пред да го правиш. Знам дека си нестрплива и ќе сакаш што поскоро да ти се примоча ама не пиј многу вода. Едно кафе штом станеш и една вода па трк по тест.
Имаа тие глупа евапорациска срц ептен збунувачки е тој. Подобро најефтин. Штом овој и покажа ќе покаже и најефтиниот.
Self clear imam praveno i mnogu pati mi ima pokazano evropaciska ke zemev sur cek i toj negativem ispagjase, sea bas koga vlegov vo apteka imase samo sur cek i go napraviv vaka izleze
Devojki isrekno mnogu mi e strav vi kazuvam deka imam premnogu kilaza a dosta vreme se borevme za bebe mi e strav da ne dojde do nesto loso
Не знам каква е во живо ама вака на слика мене линјата ми изгледа сива.Направи си преку крв за најсигурно
Абе Трудничко си. Сега то шо си имаш килажа .... Тоа е ќе си внимаваш, ќе јадеш овошје зеленчук повеќе и протеини месо јајца. Избегнувај леб тесто благо тоа е многу важно за сите бремени не само за тебе дека имаш килажа. Оди на гинеколог за две недели кажи му ги твоите стравови, тој ќе те насочи убаво за се. Без паника нема што да има лошо, радувај си се
Ова ми делува и мене позитивно. Јави се на гинеколог, ќе ти каже најдобро кога да се боцнеш за beta hcg