Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. simonana*

simonana* Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Многу е тешко. Да одам ддуга болница,ќе треба минимум 7 часа да чекам,а навистина не се осеќам ок за толку долго. Утре ќе одам повторно кај матичната,па ако нешто не покажува ок,ќе одам во друга болница повторно. Инаку да, во иста лабараторија,кај матичната ми испитаа. На ехо вака,другава докторка од болницата ,ми кажа дека изгледа како нормална бременост во однос на неделите,големината. Само што рече неможам да оценам срцевата акција точно,можеби е малку послаба. 109,на границаЕ сега,ги загрижува сепак тој бета хормон што имаше благ пад. Па затоа оставија знак прашалник.

2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.224
    Допаѓања:
    15.549
    Пад не треба да има ниту да стагнира. Но во 7ма недела не се дуплира на 48-72 часа, може и побавно да се дуплира. На почеток се дуплира така.

3. simonana*

simonana* Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Е тој пад кај мене ме плаши. Можеби не се развива правилно. Ништо не ми останува,освен да чекам утре.

4. Tutecvetce123

Tutecvetce123 Нов член

Се зачлени на:
    Петок
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Dobro vecer jas sum nova tuka, mozebi ne e za tuka prasanjevo ama ako moze nekoj da mi kaze da mi pomogne... aj edno prasanje....mi kasni 20 dena pred 7 dena pravev test ispadna negativen nikojpat mi nema volku kasnato najvise 10 dena mi kasnelo od stres nervoza I mi doagjalo...imam dole od levata I desnata strana grcevi I poduen stomak momentalo sto bi mozelo da bide mlada sum 21 godina....se boram da bebe isto 4 msc ama ne e dojdeno mislam vremeto...sto bi mozelo da bide...sekako utre zadutre do ponedelnik ke posetam doktor kazete vase iskustvo

5. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.203
    Допаѓања:
    27.360
    Ако правите бебе, направи пак тест. Може имаш прекасна овулација месецот.
    И мене ми се случило и цел месец да ми прескокне. Др ми кажа ако е еднаш не е ништо загрижувачко.
    И те молам, најдобро намерно. Ако правите бебе, не се окупирај со тоа. 4 ри месеци, не е борба за бебе. Само опушти се.

На mom to be му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    2.210
    Повтори го тестот денеска,ако не негативен ќе си закажеш на доктор.Можеби нена ништо,менструација касни некогаш со причини,некогаш не.Ама нема да поставувавме дијагнози овде.Провери си хормони за секој случај,секако планирате бебе

7. Leptirka98

Leptirka98 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Со дечкото имав односи, и после бришење на хартијата цел ден имав бледо розева крв ( не беше циклус). Дали тоа значи дека ме "скинал" или нешто ме има повредено? Каква е крвта тогаш?

8. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.559
    Допаѓања:
    9.404
    Прв пат ли односи? Ако прв пат, скината си. Ако не било прв пат, може бил погруб односот, може си во овулација, некогаш знае и за време на овулација да се јави крварење.

9. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    2.210
    При прв однос нормално е мало крварње

10. Leptirka98

Leptirka98 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Да, прв пат, значи скината сум. И бидејќи не е сигурен дали свршил во мене која е веројатноста дека може да сум бремена? Ризичниот однос беше на 3ти март, денеска на 9ти добив циклус. Ако бев бремена ваљда нема да добиев сега, или да се ориентирам по следен циклус ?

11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.203
    Допаѓања:
    27.360
    Ако сте имале односи, нормално е дека те скинал.
    А штом си добила, не си бремена.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    2.210
    Бремена не си.Ама најдобронамерно ти кажувам,не влегувај во сексуални односи,убаво е да знаеш и повеќе за истите.Пред се и главно заштита-од полови болести и непосакувана бременост

На Peperutce6 и Frida- им се допаѓа ова.
  13. Leptirka98

Leptirka98 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Не сум многу информирана затоа и имавме со заштита, ама наводно му паднал кондомот за време на односот.

14. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    2.210
    Внимавај сепак.Може да се лизне,ма и тоа не е честа појава.А да падне(т.е. да се извади)ќе почуствувал.А ако му “падна” кондомот каде заврши тој?

15. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.559
    Допаѓања:
    9.404
    Информирај се повеќе и обавезно посети и гинеколог ради брисеви, по потреба контрацепција и слично. Посебно доколку не планираш бременост.

16. Leptirka98

Leptirka98 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Не знам најверојатно во мене свршил , а кондомот му беше изваден и беше на кревет . Како не го осетил дека му паднал не ми е јасно.

17. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    48.890
    Со првиот сериозен дечко баш долго користевме кондоми, никогаш не се случило да му падне кондомот. Не сум сигурна дека тоа е баш можно. Осигурај се дали исто размислувате за контрацепцијата, а ако не сте спремни за потомци, не е лошо о друга контрацепција да вклучиш освен кондоми.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Leptirka98

Leptirka98 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Каква друга контрацепција се користи освен кондоми и дали при секој однос? Малку ми е срам да се распрашувам на гинеколог, во мои 28 сум. А и не верувам дека многу ќе се замараат да објаснат.

19. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    2.210
    Ќе ти објаснат.Контрацепција-таблети.Ама тие исклучиво одат со препорака и рецепт од доктор

20. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    48.890
    Можеш да прочиташ на интернет за каква се контрацепција постои. Лично сметам дека гинеколог најдобро ќе ти објасни и воопшто не е срамно да се праша. Секако е на рецепт, мора преку него.
    Ми се чини дека добро ќе ти дојде да се информираш повеќе и на темава, и бо ти препорачала и листа на прашања да си составиш за следен пат кај гинеколог, нема ништо срамно, а таму ќе добиеш најточни одговори