1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Irina.2345

Irina.2345 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2026
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    11
    Воопшто не гледам ништо срамно!

2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    18.120
    Допаѓања:
    124.493
    Буквално постои гинекологот за тоа, тоа му е работа. Како во бутик да ти е срам да прашаш дали имат поголем број од некој фустан.
    Прашај си го се што те интересира

На bertold му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Elenadjalo

Elenadjalo Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2025
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    8
    Кој е најбрз или најточен тест за бременост? После колку време од односот се прави?

4. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    5.564
    @Leptirka98
    Информирај се убаво за сексот, имаш достапни информации денес и нема да ти е толкав ризик..

За заштита имаш: апче за ден потоа, не се препорачува често да се користи само во исклучителен случај; таблети, се пијат секој ден во исто време ама мора со препорака на гинеколог; спирала, добра е ако на долг рок не планираш бременост има различни типови, мора агинеколог да ти ја намести; постојат и женски кондом и дијафрагма за кои што не сум сигурен колку ги има на нашиот пазар; и инекција, мислам дека трае околу 3 месеци.. За подетално и убаво да ти објасни прашај гинеколог, а инаку само кондомот штити од болести и ифекции другите само од несакана бременост.

Друго, колку му веруваш, има шанси дечкото сам да го извадил кондомот? Ако му било прв пат и на него може не знаел да го намести или му бил голем нека зема помал не стандарден.. Во каква положба беше кондомот кога го најдовте, празен? Дали престана во одреден момент со односот за да се намести па го извади?

Внимавај следен пат и добро информирај се..

5. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.253
    За најточен после 14 дена од односот.Има и некои што покажуваат 6 дена пред да добиеш.Ама се е во зависност од овулација и имлантација.

6. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.404
    Допаѓања:
    18.577
    Најсигурно е да ти доцни, или на денот на добивање, да направиш, ретко кога дава грешен резултат. Ако не си сигурна, направи тест преку крв, ќе покаже дали има присуство на бхцг хормонот.

Најдобра контрацепција е презервативот, јас не би дала препорако за пиење апчиња кои што се хормонски и го "полудуваат" организамот, исто и апче "за ден потоа" и хормоните и циклусите ги пореметуваат. Си има соодветна заштита, иако и таа не е 100%.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  7. StolnaLamba

StolnaLamba Нов член

Се зачлени на:
    16 мај 2026
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, девојчиња.
    Ќе нафрлам вака набрзина, датум на последна менструација ми беше 16.04, циклусот ми е околу 30-31-32 дена, имам инсулинска резистенција и си пијам редовно терапија. Имав незаштитени односи неколку дена по ред. Направив овулациски тестови кои искрено не ни можев да ги сфатам како фунцкионираат, нејсе. На 05.05 на бришење имав две три мали капки спотинг, со жолтенкав секрет (што мене ми личеше на овулација, веројатно е нормално да се појави вакво нешто при овулација). На 11.05 бев на ехо на абдомен заради други причини и докторката ми рече дека имам циста 4цм на десниот јајник, да утре дента на 12.05 на гинеколог при вагинално ехо се утврди дека цистата пукнала и дека се е во ред. Читав дека таа циста помагала на рана бременост. На 12.05 направив бета хцг и беше 2. Дали сум тестирала прерано? Моментално имам од време на време како кратки менструални болки, меѓутоа циклус се уште немам. Очекувана меструација ми е на 18.05. Дали имала некоја вакво искуство?

8. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.404
    Допаѓања:
    18.577
    Практично бетата ти е негативна, според менструација на 32 дена, тој период ти била овулација, а симптомите сами по себе не значат ништо, зошто се многу слични едни со други (ПМС и бременост).
    Единствена работа ти е да чекаш да ти доцни и да направиш тест.

На StolnaLamba му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Leptirka98

Leptirka98 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    Што користите вие како контрацепција?
    Само со кондом е некако ризично за несакана бременост, или ќе се скине или...

10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.300
    Допаѓања:
    15.038
    Кондом е најдобра опција, освен здравствено ако нешто мораш хормони да се клукаш најдобро последна опција да ти биде. Контрацепцијата баш не е наивна, зошто да си правиш штета на организмот.

11. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.327
    Кондом е најдобра контрацепција. Другите методи се инвазивни и влијаат на твоето здравје.

12. МикиМаусовка

МикиМаусовка Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2024
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    1.504
    Денес ми е последен ден 28 да треба да добијам, но никакви симптоми нема и малку ми е страв, се нервирам, бидејќи обично многу порано добивам. :(

13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.300
    Допаѓања:
    15.038
    Сакаш или не сакаш бременост?
    Направи си тест ако се сомневаш. Секој месец исто не доага секогаш. Плус овој месец со ваква клима добро е и што ни доага :drunk:

На christinnn и МикиМаусовка им се допаѓа ова.
  14. МикиМаусовка

Се зачлени на:
    9 јануари 2024
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    1.504
    Точно, во право си. Дали сакам или не сакам? Сакам да имам бебенце од мојот маж, дар од Бог, не сакам од страв.

15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.300
    Допаѓања:
    15.038
    Ако те разбрав, сакаш ама се плашиш.
    Ако сум добро разбрала тогаш потполно те разбирам за стравот, само што кај секој различно е причината за стравот :hug:

На МикиМаусовка му/ѝ се допаѓа ова.
  16. emche05

emche05 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2019
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    866
    Која би била веројатноста за бременост при ејакулација на прв ден од циклус? Плус само со една туба? Се надевам невозможно (facepalm)

17. Moon&me

Moon&me Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    449
    Премали шанси да се остане бремена..

На emche05 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. МикиМаусовка

Се зачлени на:
    9 јануари 2024
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    1.504
    Точно!

19. МикиМаусовка

Се зачлени на:
    9 јануари 2024
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    1.504
    Денес дојде :)

20. EdnaDevojka2026

EdnaDevojka2026 Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2026
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo,nova sum na forumov,dali mislite deka testov e pozitiven?Sure check,napraven navecer,posle 3dena kasnenje.

Прикачени фајлови: