Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    девојче воопшто не е оправдување "нема ерекција со кондом". Како може на сите наши дечковци да им е ок ерекцијата со кондом на твојот да не му е? Можеби му е тесен кондомот па го стега и се губи тука ерекцијата, видете има различни кондоми. Друга работа, си слушнала за спб (сексуално преносливи болсети)??? Може тебе он ти е прв партнер ама ти на него можеби и не си му, и замисли пред тоа ако имал со други девојќи исто незаштитен однос??? Во врска со бременоста, и мајка ти знае и дремете и двете и чекате да добиеш??? Не се седии со скрстени раце, оди во аптека ако не ти тогаш мајка ти да земете тест за бременост, зошто вака може и од стрес да ти касни.
    И уште нешто... најозбилно намали со турските и шпанските сери- ке се фрлела по скали за да го изгуби бебето, боже свашта :x :x :x :x :x

На koritsaki и MacenceEna им се допаѓа ова.
  2. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7

okej.fala ...

3. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7

falaa mnogu ...

4. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Наместо да си измилуваш глупави сценарија за фрлање по скали, земи направи еден тест, ништо не те кошта а ќе знаеш на што си. Тие 5 минути додека го чекаш резултатот се големо измачување, но можат да бидат и најголемо олеснување кога ќе видиш една цртка.
    Ако добиеш не си бремена. Бремените жени може да имаат крварење, но се различува од нормалната менструација. Сигурно би приметила да има нешто такво.
    И уште нешто, јас не би ти препорачала секс без заштита, како прво мала си, па остај бременост-тука се и СПБ, за кои единствена заштита е кондомот. Нека проба дечко ти други кондоми, овие може му биле тесни.
    Со среќа и пиши што биднало.

5. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Еј полека, смирено. Детево е испаничено.

Пеперутке, може да нема ерекција со кондом. Едноставно "паѓа" кога презервативот ќе го загуши. И по мерка да му е шиен, џабе е.
    А мајка и сигурно не претпоставува дека нејзината 16 годишна ќерка е бремена, си мисли невина е.
    Ова со скалите бетер од серииве е. |( Македонска фемина серија |(

А ти дете (можеби, но не дај Боже) трудно. Седни и разговарај со мајка ти. Колку и да ти е срам, мораш да кажеш на мајка ти. А доколку си бремена, мора заедно да најдете начин. Ако не сакаш да го задржиш бебето, што е и нормално со оглед на твоите години, разговарајте со мајка ти. Со неа и со никој друг. На другарки не верувај, ниедна нема да ти помогне, само може да ти го гледа сеирот.
    Колку и да е тешко и болно, однесувај се како возрасна. Разговорот не убива.

А за фрлањето под скали-не само што шансите да го загубиш плодот се да речеме 30%, опасноста по твојот живот е 80% и повеќе. Порано или подоцна мораш да и признаеш на мајка ти.
    Со среќа.

На girl-miri, Anouk и koritsaki им се допаѓа ова.
  6. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030

Вака значи, колку и да ти изгледа неверојатно - пробај да се смириш прво.
    Ти си под толку голем стрес, па така што има големи шанси да не добиваш од тоа.
    Да ти доцни до 10 дена, е нормално.

Тргни ги тие глупави мисли од глава, ако сум трудна ќе се самоубијам, ќе се фрлам од незнам каде...
    Сталожи се малку, и отиди до аптека- побарај тест за бременост и убаво прочитај како да го направиш.
    Смири се.... немора да и кажуваш на мајка ти додека не го направиш тестот, ако испадне негативен - памет за друг пат, или кондомче или нема сексче. Ако испадне позитивен- тогаш ќе си направиш муабет со мајка ти.
    Знам дека ти изгледа како да е крај на светот, ама има многу пострашни работи од ова.

незнам колку е “ советов ’’ добар, АМА јас така кога бев под ваков стрес си наполнив када топла вода и си влегов внатре си се испружив бидејќи на трудна жена не и препорачуваат да лежи така- зошто плодот може да излезе. ( добив на крај инаку, иако ми каснеше една недела ).

Смири се, ќе биде се во ред!

7. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Dragi ludje, zadnive tri strani se ispisani samo za noname35! kako prvo ne e samo ona tuka sto bara pomos, a drugo ima devojki na koi navistina im treba sovet na normalno postaveno prasanje! ova malku e preterano so svrsi vo mene, pa dali sum trudna ili ne, potoa druga ke se samoubijam, treta ne mu se diga i bla bla bla....tuka sme da se konsultirame i za pomos , a ne da citame banalni gluposti!!! kako sto znaele da uzivaat vo seksot taka sega neka mu mislat i neka sozrevaat! ako nekoj navistina zaglavil kako noname35, moze da napravi test i da ja resi dilemata, a ne da ne predizvikuva kako bi i pisuvale samo na nea! na sajtov ne e taa edinstvena!!!! izvini noname35 ama taka e, samo ofkas i ne zamaras namesto da si napravis test i da znaes!pa i da si trudna, nema da si ni prva ni posledna na tie godini sto zabremenila! se cuvstvuva napnatost vo porakive... pozdrav do site :)

На hunny-bunny и lackygirl им се допаѓа ова.
  8. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
    темата стана како гламстик или како беше таа страна глупости шо објавуваат -.- :^)

9. Peperutka90

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    Блонд се согласувам со тебе, НО ако веќе тоа им било проблем (презервативот) зошто младава дама не посетила гинеколог кога веќе решила да е сексуално активна, и да се посоветува за апчиња како можна опција за контрацепција? Намерно бев груба, убаво им било без заштита под ОПРАВДУВАЊЕ дека кондомот му ја намалувал ерекцијата. Ма немој ти се те молам... Сеа ќе си ја лупа главата и ке тупи овде по страниве како е преплашена. А не беше преплашена кога го правеше тоа? Сега не е време за страв, треба да реагира! И ако добро разбрав мајка и знае дека и доцни веќе толку дена. Ти си мајка и не дај боже тебе ќеркичката да ти рече мамо ми касни, ти со скрстени раце ќе седиш или ќе ја прашаш убаво да ти објасни се па после да побараш решение.
    Не те напаѓам, но после е**ње нема каење!
    девојче најдобронамерно ти кажувам, наместо да паничиш по форумов прво види дали си бремена, ако не си памет во глава за друг пат и никако без контрацепција (од било кој вид- само заштити се)

На koritsaki и blond им се допаѓа ова.
  10. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Денес е нов ден! а Noname35 со резултат од тестот исчезна!!! :?:

11. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7
    ne barav jas site ovie mislenja da bidat posveteni na mene ili pa nekoj drug da se sekira za mene. samo barav mala pomos koja bi mozela i najmalku da me smiri. zedov test i ke go napravam utre sabajleto zosto togas najtocno pokazuval...kako i da e vi blagodaram na site dosega sto iskazavte i najmalo mislenje za mene.
    znam deka zgresiv sto go pravevme toa, no ke mi bide dobra lekcija za sledeniot pat.
    se nadevam na dobri rezultati, i uste ednas VI BLAGODARAM NA SITE ZA KORISNITE SOVETI ! :)

12. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    се надеваме ке не известис за резултатот, мислам...заслузуавме!!!

13. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    вака.. пред 10 дена .. имавме однос и ни се скина кондомот.после 7 часа од ризичниот однос испив Норлево.После еден ден почнаа да ме болат јајниците (многу ми рекоа дека од Норлевото е) но по неколку дена ми отекоа градите и по малку ме болат на допир.Откако поминаа 7 дена направив тест Sure Check (знам дека беше рано) покажа негативен резултат.Денес е 10ти ден од ризичниот однос и сеуште ме болат јајниците и градите.Незнам дали самата си правам симптоми или повеќе ми се спие и денес 4 пати отидов по мала нужда.Вчера и сабајле ме болеше главата (а кога излегувам ретко носам капа,иако надвор е многу ладно).Треба да добијам околу 21-22-23 идната недела,но ќе полудам до тогаш.Ве молам дадете ми некој совет дали има шанса и покрај тоа што навреме го испив апчето да сум забременила и дали може да имам симптоми веќе десеттиот ден , а седмиот ден покажа негативен резултат.Нели ако имам симптоми потребно е hcG хормонот да е присутен или се лажам? Ве молам за мислење веќе од памет излегов!
    Ви благодарам однапред ! :)

14. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    1.^^ олабави се, сама си правиш филмови. Сега може и да ти касни заради апчето, така да немој на 21-22-23 да паничиш. Норлево е хормонално апче и може да предизвика пореметување на редовниот циклус.

2. сите сакате да и кажете по нешто на нонаме35 и на крај она излезе крива што праша, брејјј
    Не сте имале вие 16 год., нели?
    Испаничило девојчето и сега? Колку што ме држи умов на форумов имам прочитано и - ќе се фрлам по скали зошто не ми СТЕГНА лајк, секако на ФБ; ќе се убијам , не ми се јави... дрн дрн (ај прво тие епизоди од серијата да ги снимиме,а?)

3. и за двете важи - ако направите преглед на темава - никоја бре не остана трудна, се паничарки и џабеплачкарки :)

СДК ком даун и вие што прашувате и вие што советувате

На Reaper666 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    епа во темата Апче за ден потоа прочитав дека една девојка останала бремена иако го испила Норлевото половина час после ризичниот однос и тоа ми создаде уште повеќе сомнежи.Многу се исплашив.Знам дека премногу паничам но имам 18 години и не сакам сега да станам мајка.Повеќето ќе ме осудат и ќе речат дека доколку сум подготвена за секс треба да се соочам со последиците но не е така бидејќи користиме кондом и се чуваме.Не е ни моја ни негова вина што се деси ова.Ти благодарам за мислењето :)

16. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Симптомиве ми се баш како за пред добивање. Јас обавезно мочам по 100 пати, и по 2-3 дена добивам.
    Направи тест ако се поминати 14 дена од односот.

17. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    поминати се само 10 дена од односот .
    ќе си почекам уште некој ден и ќе направам тест.
    посакајте ми среќа да испадни негативен тестот !

18. mec

mec Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Девојки ве молам за совет! Во паника сум!!
    Ми доцни веке една недела. Ова никогаш до сега не ми се случило. Секогаш ми доагаше редовно на 28 дена ( се случувало да ми подрани 1-2 дена но да задоцни никогаш). Минатиот месец ми дојде на 12.01 и сега требаше на 9.02 но се уште ништо. Со дечко ми имавме односи но ниту еден пат не сврши во мене( сигурна сум во тоа ). Вчера направив тест Sure Check и се покажа негативен ( само една црта ) . Овој месец бев под големи стресови и бев настината 2 недели па не знам дали може тоа да биде причина ?
    Ве молам за совет бидејки прв пат ми се случува вакво нешто ?
    Поздрав

19. Peperutka90

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    Опушти се,зошто можно е после и од стрес да ти касни! Си го испила Норлевото на време. А ако ти доцни можно е и да е од апчето. Си направила и тест, негативен е. Шансите ти се скоро нула! Без паника :*
    мислењето ми беше за рапер666
    едит. истото важи и за феминката над мене :) !

20. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    DEVOKI NE PANICETE.NORLEVO----ILI ITNA KONTRACEPCIJA E BOMBA OD HORMONI STO IMAAT FUNKCIJA DA NE SE STVORI JAJCE KLETKA AKO VEKE IMA STVORENO DA NE DOJDE DO NEJZINO OPLODUVANJE.OTKAKO KE GO ISPIETE APCETO MOZE DAVI SE DESI I PO 2 DENA DA IMATE MALO KRVARENJE A MOZE IMENSTRUACIJATA DA NE VI DOJDE NA VASATA DATA BIDEJKI VO SAMOTO TELO SE STVARA EDEN STRASEN DISBALANS NA HORMONI KOJ MOZE DA VI GO POREMETI MENSTR.CIKLUS BIDETE SI SMIRENI I CEKAJTE DA VI DOJDE AKO VE FAKA PANIKA POSLE 3-5 DENA OD DATUMOT ZA MENSTR. NAPRAVETE SI EDEN TEST I NE ZABORAVAJTE NEMA SANSI DA STE BREMENI A ZA PONATAMU BIDETE MALKU POODGOVORNIIII

P.S.PRESTANETE DA GI "BESITE "DEVOJCINJATA I NE ZABORAVAJTE DEKA I NIE SME BILE ISPLASENI I NE SPREMNI KAKO NIV NO ZA NIV USPEH E STO GO IMAAT FORUMOT KAJ DA SE INFORMIRAAT

На girl-miri и Reaper666 им се допаѓа ова.