1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Elushka12

Elushka12 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2021
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    17
    Ви благодарам, ме утешивте

2. Elushka12

Elushka12 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2021
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    17
    Ви благодарам ми значи

3. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.673
    Допаѓања:
    27.134
    Затоа не е баш нај ок да се оди на преглед пред полна 6та недела, од причина што и кај 5та недела може да нема срцева реакција па само ќе си правиш стресови. Јас сум 7ма полна од вчера, тек утре имам прв преглед. Честитки за позитивниот тест, се ќе биде во ред. Опушти се, исцедок може да се има и после вагинален преглед

На Elushka12 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Elushka12

Elushka12 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2021
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    17
    Баш ми значеше ова, да ми рече матичниот дека е премногу рано.. ама најмногу отидов поради кафеавиот исцедок, ти благодарам и со среќа утре

5. Steffy16

Steffy16 Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2025
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    11
    Имав односи еден ден пред добивање. Дали е можно да сум бремена, бидејќи ми доцни 5 дена?

6. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.393
    Допаѓања:
    2.454
    Ако се незаштитени да можно е.Ретко ама се случува.

На Steffy16 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dr. Happy

Dr. Happy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2021
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    6
    Кога најрано можам да направам тест за бременост, дали има некој егективен пред задоцнет циклус?

8. Dr. Happy

Dr. Happy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2021
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    6
    Ефективен*

9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.673
    Допаѓања:
    27.134
    Ако си странство има повеќе што покажуваат пример ClearBlue, за Мк не знам мисчам дека толку сензитивни нема. Иначе за обичните најрано на денот кога треба да добиеш.

10. StolnaLamba

StolnaLamba Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2026
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Здраво, однапред се извинувам меѓутоа не можев да најдам претходна комуникација за Фолиномел. Какво мислење имате и некоја да сподели искуство со нив? Благодарам :l:

11. Sekana

Sekana Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2026
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    39
    Zdravo devojki. Imav transver na 25.07 so dve 5 dnevni blastocisti, denes 7mi den (nemozev da izdrzam) napraviv test ova e rezultatot. Vo meguvreme na 28.07 primiv polovina ovitrelle dali e mozno od nea da e bledata linija ili e bremenost? Molam za mislenje

Прикачени фајлови:

12. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    11.963
    Според мене сеуште е прерано. Мене ми рекоа дека овитреле може да покаже линија до 8 дека од ставање, така да не би го сметала овој тест за релевантен.
    Малку трпение, се надевам ќе биде навистина позитивен. :inlove:

13. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    5.882
    Ovitrelle може да даде лажно позитивен тест. Почекај па направи тест по совет од доктор или прочитај го упатството на ovitrelle до кога се задржува хормонот во телото.

14. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.393
    Допаѓања:
    2.454
    Инекцијата сеуште има дејство барем,кај мене по 9 дена исчезна од тестот линијата.Сега можеби е и од двете комбинација од двете.За сигурно ќе мора да почекаш.Направи за два дена пак ако се појачува линијата е бременост.Со среќа

15. T.a.m.s.i$123

T.a.m.s.i$123 Нов член

Се зачлени на:
    13 ноември 2025
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Здраво на 13 дпо бета од 112.1 дали е добро? Ми кажаа дека е ниск вредност па се плашам…

16. Lor

Lor Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2025
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    33
    Не е ниска. На 12дпо мојата беше 103, па еве се е нормално. Ако го мислиш толку направи уште една по 2 дена, да видиш како се дуплира.

17. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.335
    Допаѓања:
    2.348
    13 ден по овулација ретко и кој добива позитивен тест на бременост кога се actually трудни. Така да, не е ниска вредноста.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Karolina10

Karolina10 Нов член

Се зачлени на:
    8 декември 2025
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Здраво, последен циклус имав на 6ти јули. Направив тест на 4ти и на 6ти август беше негативен. Тапа болка како да ќе добијам. Дали е рано сеуште за тест?

19. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.741
    Допаѓања:
    16.116
    Ако добиваш на 30 дена не би требало да си бремена. Најверојатно од друго ти касни и ќе добиеш кај и да е.

На Karolina10 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mar4ezz

Mar4ezz Нов член

Се зачлени на:
    14 август 2026
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите имам едно прашање до вас ако може некој да ми одговори што побрзо.Имавме секс со партнерката и свршив во кондомот. Одкако свршив продолживме уште 5 секунди максимум потоа и кажав да стане бидејќи свршив таа стана и беше лигав кондомот така како малку по бело лигаво беше (не користевме лубрикант). Се исплашив, го извадив и проверив дали е дупнат го свртев надоле и го стиснав малку но не течеше од нигде. Да се разбереме пенисот ми беше сеуште не спуштен максимално и кондомот си беше на место но ме плаши тоа што беше лигав што мислам дека истекло од доле од кондомот. Дали е можно да потекло од доле? Не знам јас кога го извадив кондомот, резерварчето беше скоро полно со сперна можно ли е од горе да се разлило надоле шро предизвикало да излезе од доле од кај ластикот? Фала ви на сите однапред.