навистина се сложувам со ова последното .. секој секого суди . доколку сакавме да прашаме и да бидеме судени сигурно немаше тука да пишуваме .. ќе зборувавме со мајките или ќе отидевме на гинеколог и таму ќе не судеа секако.прашуваме тука за да добиеме мислење и совет од некои со слично или исто искуство.бидејќи од искуствата можеме многу повеќе да дознаеме отколку од некое прочитано флаерче или книга. ти благодарам за твојот совет . ти посакувам се најдобро.
Nе треба ти да си сигурна дали сврси туку он д. E целосно сигурен дека не сврсил. Sе слуцува да касни иако ти доајгало секогас на таа дата. Mозе и од односот со децкоти и стрес нервоза и се тоа. Nе би требало д. Sи бремена ако со сигурност н. Sврсил во тебе. Pосле 2недели ако н. Dобиес сигурнот и тест. Sо срејка
Ако сте сигурни дека не свршил во тебе, нема шанса. Не се паничи, опушти се и тогаш кога најмалце ќе очекуваш. ќе дојде. Но, ако малце се двоуми и не е сигурен дали се тргнал на време и слично, тогаш оди на гинеколог. Со среќа.
Менструалниот циклус понекогаш може да трае и подолго. Ако размислиш трезвено, ќе видиш дека нема потреба од нервози, затоа што ниту еднаш тој не свршил во тебе. Покрај тоа мала е веројатноста дека од предсемената течност (доколку не сте користеле кондом) ќе останеш бремена. Тоа е многу редок случај. Покрај тоа симптомите на бременост: вртоглавици, утринска мачнина, болки во грбот, каснење, болки во градите, сите тие заедно можат да настанат како резултат на ПМС, хормонален дисбаланс, стрес. Настинките и стресот доведуваат до каснење на менструалниот циклус. Немаш причина за паника. И доколку си бремена би требало да покаже тестот, оти сепак ќе имаш зголемено ниво на хормони
Не си бремена сигурно. И мене еднаш ми доцнеше речиси цел месец. Бев сигурна дека сум бремена зошто до тогаш не ми каснелo ниту ден. На крајот заклучив дека е од промена на клима..па врз се тоа и нервози и нормално е да касни. Немаш гајле за бременост..а и тестот покажува точност во 99 отсто од случевите. Сигурно дека не си во тие 1%
Извинете , ме интересира дали кога ти проверуваат урина можат да констатираат дали си бремена, или мора крв да вадиш?
pravev test utrovo...pokaza negativno, no seuste nemam dobieno..bidejki pominaa 3 nedeli od glupaviot odnos ke odam na eho. posakajte mi sreka...
stom ti pokazalo negativno znaci ne si bremena, mozebi ti docni od nekoja dr pricina(cista,stres...)ete sega mozes mirno da spies sto se odnesuva do bremenosta
почна да ме боли долниот дел од стомакот т.е јајниците . незнам дали како за идење или како за што .. некој совет?
feministki, vi blagodaram na site i sakam da ve izvestam deka utrovo dobiv menstruacija mnogu sum srekna. se nadevam deka ne sum bremena iako mi dobiv posle 8 dena docnenje... pozdrav do site
help ..... денес повеќепати отидов по мала нужда јајниците ме болат и ми се спие неможам да престанам да мислам на најлошото.......иако апчето го испив по 8 часа од односот
Ова ти се гарант знаци на добивање. Опушти се. Таман пиша дека за една недела треба да добиеш, затоа ти е вака. Симптоми за бременост не можат да бидат, прерано е.
мислиш дека апчето "проработело" иако немав никакво крварење и слично? дека ќе добијам? да не се грижам? навистина ми е потребна поддршка ..... само се мислам што ќе правам
Мене ми се има случено и да прокрварам и не. Па еве немам дете. Ајде издржи уште ден-два па ќе видиш на тестот. Мада негативен ќе е, уживај.
девојки имав, незаштитен однос, на последниот ден на мојата менструација,но многу важно, тој не сврши во мене. една недела, пред да добијам менструација, ми се јавиа стрии на градите и почна даме болат градите. ден-два после односот почнав да паничам, дане сум бремена, па отидов да купам апчиња, за после незаштитен однос, до 72 часа, што се пијат, ама апотекарката, дискретно ме праша за околностите , и кога и кажав таа рече да не ги купувам, аппчињата, бидејќи немало никаква веројатност голама, за бременост, туку да земам апчиња, за смирување и ми даде тест за бременост, чисто да се ослободам, од сомнежот и тестот беше негативен. но градите се уште ме болат, некое време ставав хидратантна маст и престанаа, болките, но ете продолжија сега повторно да ,ме болат градите. неправив самопроверка, но немам никакви грутки, на градите и тие се меки,само оли пупките и на пупките ме болат. во последниме, месецци, не јадев премногу, но бев по огромен стрес, како што никогаш не сум доживеала, претходно, мн стресни ситуации, и мислам дека на хормонска база се здебелив. инаку ова не ми беше прв пат да имам незаштитен секс и то ј да не сврши во мене и менструацијата ми е поредовна од претходно. сепак иато така последниве 2-3 месеци страдам и од тврда столица, намален, апетит, погилема потреба од спиење,поголем стрес, паника, поизбувлива и нетолерантна сум. навистина не знам на што покажуваат сите овие симптоми, и пишувам, само да ве прашам, за мислење, јас навистина, се надевам, дека не сум бремена, а и тетсот така покажа. сепак смптомиве со ги имам, ме плашат.
ми е ама јас се плашам дека тестот што го направив, после последниот незашттен однос кој беше на последниот ден од мојата менструација, е грешен. поради сите симптоми што ги имам наведено горе, бидејќи не знам поради што друго би страдала од напбројаните нешта.
смири се почекај уште неколку дена не мисли на тоа ке ти пројде стресот и ке ти дојде дај боже...јас минатиов месец го имав истиот проблем ми доцнеше 6 дена градите ме болеа многу а пред тоа никогаш, потоа ми беше лошо неможев да јадам, кога ке станев ми се вртеше..но кога најмалку очекував ми дојде..опушти се со нервирање може уште повеке да доцни