Јас мислам дека нема зошто да паничиш така ми се случило со дечкоми многу пати ...нема место за паника
butterfly.94, не е важно дали било малку или многу, штом ти кажал дека му прснало во тебе, тоа ти е исто како да свршил во тебе, затоа што само еден сперматозоид е доволен за да ја оплоди јајце клетката. Напиј си се Норлево на време за да спиеш мирно.
Девојки АМАН! Има милион случаи кога девојката забременила на менструација. Никако не е точно дека неможе да се забремени, тоа се само едни големи глупости. А што да правиш, во врска со што?? Незнам како си дозволила да сврши во тебе ако не сакаш дете. Моја комшика остана трудна така...и сега си го чува...а има 21 година...Сепак немора да значи дека си трудна симтомите се можеби на нервна база, ама дрг пат размисли маклу што правиш
so maz mi se obiduvame da imame dete,i se slucuva vo mesecot milion pati da svrsi vo mene,i jas prasuvajki se i razmisluvajki dali mozebi ovoj pat ke ostanam truda,kako odminuvaat denovite ,mene pocnuva da mi se gadi,da me tera na povrakjanje,moze i da mi se zavrti svest, i da imam zgolemen apetit i sl..,taka da i kaj tebe mozebi,znaci mozebi-se ti e vo psihata
се напив норлево 8 часа по односот добив менс. на 20ти (требаше на 21) и некако не ми е како обично некако ми е потечна (секогаш ми е густа) и помалку имам а стомакот ,половината и нозете ме болат како секогаш . дали има место за паника ?
Мислам дека нема место за паника, тие мали промени ти се веројатно од норлево, а и на време си изреагирала, така да не се пласи,поздрав
Ви посакувам срека иленче, и ние се обидуваме но се без резултат, а на лекар ни рекоа се е во ред и незнам веке сто да мислам!!! ја за два дена треба да добијам, но мозеби и утре ке направ тест засто стварно сум нестрплива!колку долго вие се обидувате? велат:некогас преголемата зелба за бебе мозе да биде пречка!!! изгледа навистина е така!!!поздрав
NEMOZAM VEKE,RESIV DA SI GI SLEDAM MALKU POVEKE POLNITE DENOVI I ZA DRUGO DA NE SE ZAMARAM ZOSTO USTVARI CELATA RABOTA E DO TOA STO SE PREOPTOVARUVAME SO TOA,DALI SUM ILI NE SUM BREMENA
се извинувам ке мозе да ми одговорите на ова прасајне ако мозе.. имав однос со дечкоми после 5 дена од месторацијата бес заштита само 10 мин.. дане знаете некои одговор за ова ве моллам ако мозе одговор фала ви многу позз голем на вас
Дали норлево мора да е препишано од гиниколог, пред малце отидовме во аптека со цел да го купиме и аптекарката ни рече дека морало да ме прегледа и да има рецепта од гиниколог на некои розеви рецепти да било напишано?
Зависи во која аптека, и мене во Јака еднаш ми побараа рецепта, ама затоа па во зегин може без рецепта, обиди се таму.
Дали во случај да сум бремена, два дена од пред по правило да добијам, боли стомак? друг показател ми е сто базална температура ми е 37, и незнам сто да мислам! а нестрплива сум! поздрав
Само еден совет за младите девојчиња кои не сакаат да останат бремени. Пазете се на време. Апчето Норлево помага во случај ако во моментот кога ќе го испиеш сеуште не си оплодена, да спречи оплодување, а во ситуација во која веќе сперматозоидот дошол до некоја јајце клетка и ја оплодил , Норлево повеќе НЕ ПОМАГА.
сакам да прашам имав незаштитен однос за време на менструација и сега се плашам да не сум бремена а треба да ми дојде за 10 дена дали ако земам тест за бременост ќе ми покаже ако е така уште волку рано?
Tест за бременост се прави ако ти доцни циклусот 7-10 дена. Почекај, па направи тест. Инаку можно е да си останала бремена и за време на циклусот, доколку имало ејакулација и оплодување. Се` зависи сега од тоа колку си среќлика. Во иднина кондом и мирна глава.
сврси во тебе не???тест показува тоцен резултат после 2 недели...така да ако има 2нед од односот мозе да направис тест..секап не паници имас време за менс и не би требало да си бремена ако не сврси..