1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Ако свршил во тебе има шанси, јас кога останав бремена две недели температурата ми беше над 37 и ме болеше стомак, јас мислев дека ми е од тоа што треба да добијам па се напив Кетонал. Направи си тест, ако си трудна веднаш ќе покаже.

2. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Blagodaram na odgovorot, no samo sto dobiv, a toa so temperaturata i so veni na gradi, mislam deka nema vrska, zasto eve sega se uveriv deka nemora da znaci!!! mislam deka dobro razbrav, deki si bremena, ti posakuvam se najubavo :inlove:

3. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    ;) бев бремена лани, сега имам седмомесечно бебе :*

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Ако не свршил во тебе не си бремена. Сигурно. :)
    А ако случајно ти касни, тогаш направи тест, во секој случај сега е многу рано.

5. My.Cloud

My.Cloud Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    62
    Нема шанси чим бил со кондом :/

6. Madam1

Madam1 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    imam 16 god , sakam da ve prasam za mislenje.Posleden pat mi dojde na 24 dekemvri ,so decko mi imame samo peting , nevina sum.Toj svrsi megju moite noze se izbrisa i potoa me dopirase do prstot po vaginata.Neznam do sto e pa tolku mi docni , sekojdnevno se nerviram.Neznam dali seuste ne mi e sredena menstruacijata pa zatoa ne mi doagja.Dali postoi nekakva sansa da ostanam bremena ili se mi e do psihata ? Mnogu ke mi znaci vaseto mislenje ve molam za brz odgovor !! :| :|

7. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Аман бре дете!!!!!!!!16 години имаш?АЈ НЕ ЗЕЗАЈ.Па како така не знаеш основни работи????????НЕ СИ!

8. Madam1

Madam1 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Па 2 месеци ми доцни ,Цел јануари и еве сега и февруари...Многу се нервирам.НИКАКВА ШАНСА НЕ ПОСТОИ :/ ?

На lola-86 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    хахахахаха ете што сторив,на несакање уште ти направив дека ми се допаѓа твојот коментар :)
    Ако си невина не постои,не,не,не.А ако во меѓувреме сте имале односи е тогаш постои :)
    Не може бе дете како ако си невина како може да си трудна?
    Можда не ти е стабилизирана менструацијата,од друго нешто е а не дека си у друго стање.

10. S-Sister.91

S-Sister.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    35
    абе девојче не се секирај, викаш дека си невина, нема потреба од загриженост, и не се нервирај зошто може уште повеке да ти доцни. А ако сакаш да се осигуриш купи си тест од аптека и направи си .

11. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    501
    Ако си невина не е можно да си бремена. Де бре девојчиња едуцирајте се малку.
    И што ќе и е тест за бременост ако е невина и немала односи. :^)

На Madam1 и lola-86 им се допаѓа ова.
  12. Madam1

Madam1 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Се убив од мислење на тоа.Денеска станав отечени ми беа градите малце.Не се разбирам па затоа и прашав дали пости или не. Невина сум,воопшто не сме имале односи.Не е лесно кога ти е тешко.. :) Се надевам за брзо време дека ке ми дојде затоа што не се издржува ова мислење веќе.Фала многу како и да е.

13. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778

Не се секирај срценце, нема шанси да си бремена, штом не сте имале односи. Не си ја замарај главата кога НЕМА ТЕОРЕТСКИ ШАНСИ за тоа. Уживај, и мене на тие години ми доаѓаше на неколку месеци, па некогаш редовно, но тоа е така додека да се стабилизира.Сепак хормончињата уште ти варираат. Немај гајле, не си бремена.

На Madam1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098

Значи нема шанси да си трудна, не ни помислувај на тоа ама ич. :) Уживај и не мисли на тоа се додека си невина и немаш односи.

15. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030
    Купи си тест за бременост после да не си трескаш глава :)
    2 месеци не е малку, купи - и ќе знаеш....

16. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
    АКо и касни 2 месеца не значи дека е трудна. И по која лоѓика да купува тест доколку е невина? Не разбирам. Можеби има др. проблеми што би требало да ги открие доколку посети стручно лице! А и многу девојки имаат нередовна менструација...Доколку е невина што ќе и е тој тест... Мадам, а да тркнеше до гинеколог? Ама секако сум сигурна дека ова ти е ради тоа што си се опседнала со мислава и не му дозволуваш на циклусот да дојде :D Опушти се и не мисли на тоа

17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    знаес сто ке казам јас...незнам колку е вистина но ке казам..
    мозно е да навлегло од сто сврсил малце во тебе, иако си невина сепак е мозно но тоа е многу ретка мознот се надевам не и ти..кај една моја другарка исто тоа се слуци која бесе невина и останала бремена од малце спема(како и да се казува тоа ;) ) сто навлегла во нејзе....така да направиси тест и ке си знаес за сигурност иако мислам дека не си бремена тоа е ретко сепак да си знаес за сигурнос..а доцнејне на менс,,,, мозе да е од неправилна исхрана, стрес,нервози и сето тоа...усте денес или утре земи тест за да знаес...поз се најдобро и незамарајте ако несто погрено писав или мозно да е ретка слуцајност ;)

18. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Дајте Ве молам не тропајте глупости и не го паничете девојчето. Какви тестови, какви бакрачи... едноставно уште не и` е регулиран циклусот. Никоја не може да остане трудна при петинг и ако е невина.
    Единствено Дева Марија само така зачнала.
    Крај на приказната. :!:

19. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Madam, sigurno ne si bremena, i NE SE zamaraj voopsto, no ti preporacuvam da si napravis kontrola na ginekolog, cisto da vidis koja e pricinata!

20. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Девојки, во паника сум огромна и тоа.
    Имам односи без заштита со партнерот бидејќи сме долго во врска и да не се објаснувам сега околу тоа, последен пат имав секс пред една недела и неколку дена, и не сврши во мене секако, и знам дека малку е глупаво ама се си мислам дека малку од течноста од кога сврши истече кон вагиналниот отвор(значи не во или внатре, туку кон), значи не сум сигурна во ова ама мислам дека така беше. Е сега знам дека само од „мачкање“ не се останува бремена, а и не ми касни мислам треба да ми дојде за една недела, ама ме мачи тоа што малку ми се гадеше во наредните 4-5 дена, а и постојано уринирам и некако го чувствувам мочниот меур односно сфинктерот што го стега како опуштен, а пред малку заприметив и малку крваво пребојување, значи како бледо крварење. Знам дека симптоми на бременост олку рано не може да имам (во врска со гадењето), ама ова крварењево ме извади од памет и ми се вртат мисли дека кога се имплантира плодот во матката може да се јават благи крварења.
    Не дека вие може со сигурност да ми кажете дали сум бремена, ама од прилика вака, да паничам или можно е да е некое уринарно заболување? Леле ми треба некој да ме смири ќе умрам, што ми требаше сега и ова.