Pa koga veke ne sakate bremenost treba da vnimavate, da imate odnosi so zastita, a ne sega LELE..!!!site tie simptomi imam citano deka se za bremenost! no mozebi si zabremenila pred zadniov odnos ili mozebi ti se sugestivno tie simptomi, a od zadniov pat za tolku kratko vreme nema sansi da imas simptomi! najdobro utre napravi si test i ako si- ke pokaze i togas toa ke znaes deka ti e od prethoden nekoj pat, a ako ti bide negativen-togas nema sansi da si bremena, mozebi ti e nekoja infekcija i slicno!
Не е сигурно од претходен пат. За сега значи рано е за симптоми да не си ја трескам главава сеуште? Информирана сум за бременост и заштита и се, ама моменти на паника ме убиваат и на се си помислувам.
Нема потреба од ваков саркастичен тон со доза на осудување, а сите добро знаеме што знaчи позитивен, а што негативен тест, но сепак благодариме за исцрпното објаснување. Нумериа, ако дечко ти не свршил во тебе, нема шанси да си бремена.И мене честопати ми се случувало да ги имам истиве твои симптоми.Постојаното мокрење може да биде од било каква прелада, бледото крварење, може да биде од пукање на некоја циста или предменструално крварење, а утринското гадење, најверојатно ти е на нервна база, поради преголемиот страв што го чувствуваш потсвесно. Не се секирај, симптомите за бременост не се јавуваат туку така и тоа веднаш.
Ako mislev nekogo da osuduvam ili pak da pisuvam poraka so sarkasticen ton, nemase voopsto ni da pisuvam poraka, nitu sovet!no znam kolku znaci i samo eden zbor vo vakvi momenti....!!! zal mi e sto pogresno ja imas protolkuvano!!!
Ајде бе луѓе не се останува трудна така лесно,не сврши во мене ама се слеа надоле спермата,или од предсемена течност.....сепак ДА постои можност ама многу мал процент.... знаете ли дека луѓе се обидуваат со месеци па ништо,така да немојте одма со паника
Точно дека е така. И јас сум била во паника многу пати околу оваа тема, дали ова дали она.. Понекогаш и не се опуштав доволно заради самиот страв. Но сепак, сите сме различни и не значи дека ако некој пробувал 100 пати и кај тебе така ќе биде. Затоа и треба користење заштита, да ти биде мирна главата и да нема несакани последици, не за друго.
Девојки ве молам да ми помогните Можеби ќе ви изгледа смешно но морам да ве прашам затоа што сум во паника Од последната менстуација имав заститен секс, партнерот не сврси во неме и воопшто немасе пенетрација без кондом. Но проблемот е во тоа што ми касно циклусот 2 дена, чуствувам ептен слаба болка во градите, и од време на време во левиот јајник. Секогаш чуствувам бола но овај пат е помала. Ве молам за помош до што можи да е ве молам за одговор
pa rano e za panika...a i ne svrsil ne se plasi ne si bremena-barem jas taka mislam- neka pomine edna nedela i ako ne ti dojde napravi si test..no nema sansi da si bremena..toa docnejne na mens...e od nervoza,stres,nepravilna ishrana i seto toa....bez gajle
Прво, штом не свршил во тебе не си бремена, нема врска и да се слеало накај вагиналниот отвор, треба ВО вагината да сврши. И симптомите што ги наброја (почеста потреба за мокрење, бледотот крварење, особено ако го има кога се бришеш) се симптоми на уринарна инфекција, или настинка.
Значи коа ќе го прочитам ова „луѓе со месеци се обидуваат па ништо“ и „не се останува така лесно бремена“ МИ СЕ ТЕМНИ. Прво, колку што има луѓе на светов, толку има различни организми. Ако комшиката Станка 4 месеци пробува да остане трудна и не успева, Петра од другото маало случајно ќе остане од некој залутан сперматозоид во предсемена течност. Никој не вика дека ако сврши партнерот на 12 цм од твојата вагина ќе забремениш, знаеме сите (или би требало да знаеме) како се забременува, но постојат понекогаш моменти кога паниката преовладува и секакви фантазии во глава ни се вртат и тоа е скроз ок. И секој што се решил воопшто да има секс и со и без заштита треба да е спремен на последиците, а особено ако е тоа БЕЗ заштита.
Zosto mladite devojcinja ne se plasat pred da imaat odnosi, a se plasat posle odnosi?! znaci pravat cekor napred da ja doznaat ubavinata na seksot, svesni, i po sekoja cena,a posle koga doznavaat kako izgleda toa se toooolku isplaseni od zabremenuvanje!!! Eve vi citajte na forumov, site ve sovetuvame da koristite zastita i da bidete pretpazlivi i poslusajte za da posle ne se tresete od strav i da cekate da dobiete i da vi kasni, nedaj Boze! cuvajte se....
Леле човек да се покае од кога ќе пише на темава. За вашето попување никој не е дојден искрено, иако сепак фала на помошта колку толку се смирив, денеска се осигурав и нешто сосема трето е. За секс без/со заштита сите се информирани како и за околу начините на забременување, а во моменти на паника и тие случаи што се 0.05% од светот на памет ти паѓаат и си помислуваш дека и ти може да си една од нив. Знам кои се ризиците од незаштитен однос, знам какви може да бидат последиците, аман ВЕ МОООЛАМ НЕМОЈ ТОЛКУ ДА МЕ МИСЛИТЕ!!!, спијте мирно вечер, бог да чува, моја работа е зошто и како имам односи, прашав тука за мислење за симптомите, не за тоа дали треба да имам заштитен или незаштитен однос. Знам дека секој пишува со добра намера, ама аман веќе од тоа попување. Има милион начини да се забремени и без да сврши внатре, и баш тие 0.05% се оние кои најмногу ќе те испаничат зошто сепак некој мора да ги создаде и тие 0.05%.
pa sepak tesko e toa neubavo i nesakano custvo.. alid a vo pravo si..potoa po nekoe vreme koga se svajka deka za gabe sme panicile i nervirale само ке се смееме...
Devojki, nemozev da cekam a posto od odnosto pominaa 10 dena, napraviv test negativen e. No tie dva dena mi bea mnogu stresni, seuste nemam dobieno,Dali od stresov mozi da dopolnitelo da mi kasni, do sto mozi da bi ova pls sovet
Прочитај го убаво болдираното , опушти се нема шанси да си трудна, или ти е од стрес како што кажа и самата, или пак можно е телото да ти реагира на температурниве разлики надвор што не ЗБРЛАВУВААТ сите деновиве. Без грижи, опушти се ќе ти дојде, а и не е лошо да посетиш гинеколог да видиш чисто зошто ти доцни Поздрав
Би требало да се ПОКАЕШ што си имала однос без заштита,и овдека никој ти попува тебе него таква е дискусијата,не треба одма за фаќаш здраво за готово и толку да се палиш а за нас немој да се секираш ние мирно ке спиеме
Фала богу мирно што ќе спиете инаку јас не ќе заспиев ако ве мислев дали ме мислите. И уште верскине фанатици фалат на темава па заедно да делите памет за покајание и спасение. Не зборував лично само за мене во однос на попувањето, туку општо владее некоја да речам осуда на темава, ама добро, и јас порано кога немав секс си живеев со мисла дека кога ќе почнам секогаш тоа ќе биде со заштита. Се гледа добро кој се пали и лути на темава, кажав еднаш и пак ќе речам, попување и делење памет на темава не дека е непотребно туку е бескорисно, од кога е веќе направена бељата.