1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Значи секогаш мора да има некои кои се прават најпаметни. Јас искрено не познавам долга врска што користи заштита ако си константно со еден партнер и му веруваш на неко што ќе ти е заштита
    а мани друго и процентот да пукне кондомот е исто толкав колку и да забремениш од предсемната течност. Во последно време човек овде да не постави прашање се истот па истото, можеш само повеќе да испаничиш одколку да се сириш. Ако немате соодветен одговор воопшто не ни пишувајте!

На girl-miri, DiPi и senjorita.lombardi им се допаѓа ова.
  2. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    244
    Значи ств сум збунетa.Имавме односи пред точно две недели,и сега ми касни,а немам никакви симптоми на бременост. :^)

3. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ne sekoja devojka ima simtomi koga zabremenuva! ako ti docni -napravi si test i ke ja resis dilemava!ke znaes dali si ili ne si!pozdrav

На Mila.89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mila.89

Mila.89 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    vaka da prasam neso : nz pred kolku tocno 2-3 nedeli imav sexs so decko mi vo kuceska poza , no bez kondom , toj veli i e siguren deka nesvrsil u mene nego nadvor koga go izvadil i posle nekolu sekundi , no mene mi e strav , sega treba na 5-ti da dobijam , me bolat gradite i jadam dosta cesto , nz sto da pravam , ve molam za sovet .. :))))

5. no.name6

no.name6 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    57
    Направи тест

6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    pa znaci ti kazal deka ne svrsil..i sega treba da ti dojde ,pocekaj do 7 ako ne ti dojde napravisi test..iako ne bi trebalod a si bremena

7. BrightEye

BrightEye Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    7
    Hе знам дали некоја од вас го дала ова истото не ги прочитав коментарите,но еве некои
    симптоми во текот на бременоста..

Имплантација Крварењe:
    Имплантација крварење може да биде еден од најраните симптоми на бременоста. За 6-12 дена по зачнувањето, ембрионот се имплантира бо ѕидот на матката. Некои жени доживуваат и некои грчеви.

Одложи / Разлики во Менструацијата:
    Oдложен или пропуштен период е најчестиот симптом на бременоста доведува жената да се тестира за бременоста. Кога ќе стане бремена, вашиот наредниот период треба да се пропушти. Многу жени можат да крварат, и тие што се бремени, но само што тие што се бремени крварењето ќе им биде пократок или полесен од еден нормален период.

Потечени / Тендер гради:
    Потечени, односно тврди гради во бременоста се симптом кој може да започне уште во 1-2 недели по зачнувањето. Жените може да забележат промени во дојките; тие можат да бидат тендер на допир, болно, или потечени.

Замор:
    Чувство замор во бременоста е симптом кој, исто така, може да почне уште од првата недела по зачнувањето.Други објаснувања: Стрес, исцрпеност, депресија, настинка или грип, или други болести.

Гадење / утринска мачнина:
    Овој познат симптом на бременост често се појавува помеѓу 2-8 недели по зачнувањето. Некои жени се среќни немаат утринска мачнина, додека некои жени се гадат низ поголемиот дел од бременоста.

Назад болки:
    Болки во долниот дел на грбот може да биде симптом кој се јавува рано во бременоста, но сепак, тоа е вообичаено да се доживее досадна болка во грбот и во текот на бременоста.

главоболки:
    На ненајден пораст на хормони во вашето тело може да предизвика да имате главоболки рано во бременоста.

Често мокрење:
    Околу 6-8 недели по зачнувањето, може да се најдете во неколку екстра патувања во тоалет.

Затемнување на брадавиците:
    Ако сте бремени, кожата околу брадавиците може да добие потемна боја.

желба на храна:
    Додека не сте имале силна желба да јадете кисели краставички и сладолед,ќе чувствувате желби за одредени видови на храна кога се бремени. Ова може да трае во текот на целата своја бременост.

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. pavlinkaa.a

pavlinkaa.a Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Jas sakam da prasam nesto.

Imav odnos so deckoto i mu otide od spermata malku vo mene sega sto moze da mi bide ?

9. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    дали ти дојде менструација после односот?? ако не и ако има 2 недели од како се слуци односот со маското направиси тест..мозе да останес бремена...

10. BrightEye

BrightEye Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    7
    постојат одредени денови кога можеш да забремениш се секаваш кој беше првиот ден од твојата менструација од последниот месец и кој датум си имала однос?
    ако да,тогаш види на интернет Ovulation calender online free .
    и ке видиш дали си имала шанси да забремениш.

11. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    Ok...znam deka ke me karate, ama moram prvo tuka da prasam.
    So decko mi sinoka imavme peting, so toa sto jas mu go dopirav, a i toj samiot se dopirase.
    Ne svrsi, prekinav pred da stigne do tamu. Potoa me dopirase mene dolu, a vo meguvreme ne se izmi.
    Nevina sum seuste. Potoa jas podolgo vreme bev vrz nego, toj bez a jas so gakicki. Od aktivnostive, ima sansi za bremenost?

12. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498

Не. Не си бремена. Сперматозоидите умираат кога се на возхух, така да...

13. wildrose93

wildrose93 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    3
    Луѓе вака длго време сме со дечко ми па не користиме заштита и синоќа имавме секс и на сред секс тој се тргна и ми вели дека свршил али надвор и ептен малце смена течност излезе рече дека другото го задрчал отиде до вц се изми и пак продолживме додека повторно не сврши. Синоќа сонував некои глупи сонови и денес цел ден не можам да се помирам ... мене ми се не плодни денови значи за околу 4-5 дена треба да ми дојде и тој вели дека 100 посто е сигурен дека надвор свршил али девојки јас не можам да се помирам .... има ли шанси???

14. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Не можеш сигурна да бидеш дека не ти се плодни денови пред да добиеш, јас така останав бремена пред да добијам имав односи и мислев дека нема да забременам ама на среќа останав бремена и сега имам прекрасна ќерка од 13 дена, а исто не можеш да бидеш сигурна дека дечкото не свршил во тебе, така да ќе треба да почекаш за да добиеш ако не добиеш си знаеш. Јас ти посакувам да излезе ти како што сакаш, среќно!

15. wildrose93

wildrose93 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    3
    Нека ви е живо и здраво да си го исчувате :) ама јас сум 18 години уште живото е пред мене школо не сум завршила. Не сум подготвена дете да чувам кога уште мене ме чуват... хаха :D

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.498
    Допаѓања:
    105.987

Ако не си подготвена за дете тогаш зашто не користите заштита?

17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    ako ne svrsi ne si bremena...onaka sega od mislite sto gi imas dali si ili ne si bremena za toa taka se ti se cini..
    e pa i sama kaza deka za 4 i 5 dena treba da ti dojde pa pocekaj ako ti zakasni napravisi edno tesce i da ne se nerviravs poveke ;) мислам дека не треба да си бремена стом ти казал и е сигурен дека не сврси во тебе :^) поз :)

18. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Леле бе девојкиии имам многу повеќе бело прање од порано, умирам од грижи
    Ако е битно, 14 год. сум......
    Барем мирна сум за затруднување уште не ми е развиено ни телото за бременост... нели? :o
    Ама пак ми е страв нешо инфекција да не имам ;(
    А и многу сум исплашена во саботата бев пијана и на дечко ми му дозволив малку повеќе па на голо газенце ми го доближи неговиот...После памтам дека се свестив и му реков АБЕ НЕМОЈ! и овој ми рече ДОБРО ДОБРО УЖИВАЈ НЕ НИ ВЛЕЗЕ АМА МОМЕНТ Е ТОА, ПОТРЕБА, ИЗВИНИ..И немаше ни сперма (за ова сум информирана само од форумов :$ ) А му го почувствував само на горниот дел од задникот...Но сепак ве молам помагајте ќе умрам од грижи!!! Имам само 14 год. што ќе правам ако.....лелелелеле
    Менструација ми дојде минатиот месец на 8ми, па значи во скоро време очекувам да добијам менструација, абе ќе умрам од грижи ;( Од саботата сум потресена незнам шо да правам и решив да видам вие што ќе кажете :headbang:

19. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    14 години, дечко, секс?
    ќе го употребам твоето
    Bitch, please! :lol:
    Девојко мислам дека никој не би ти поверувал, ти читам мислења и се смеам. Или престани да лажеш или мрш од форумов ]:)

20. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    FACEPALM на векот
    добро бе дете бе, добро!
    имаш ли ти памет? :o
    прво и основно ако имаш добиено,многу јасно дека можеш да затруднеш. без разлика дали имап 10 години.
    Aма ти се сметаш за не развиена да бидеш мајка, а вакви работи да правиш си развиена? :^)
    или освести се, или оваа вторава опција
    бог да чува и да брани...
    едит- Hа 14 години пијана?
    мрш ма, или се тролаш или треба да седнеш и малце да си ја акнеш главата, поштп светла кариера ти стои во иднина
    и не си трудна бог да чува |(

Прикачени фајлови:

• gun.JPG
      gun.JPG
      Големина на фајлот:
      13,4 KB
      Прегледи:
      117