1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Зависи каков е тестот, има тестови кои се само за наутро (се прават со првата утринска мокрача), а има и такви како Sure care кои покажуваат точен резултат во било кој период од денот. Ако толку ти се брза и не можеш да чекаш, тркни до аптека и побарај го овој тест, мислам дека е еден од подобрите.
    Јас мојот тест, кој беше Sure care, го правев околу 12-13ч, а бев станата уште од 7.30ч и не ми беше прва мокрача, а ми покажа точен резултат. До душа труден беше, ама посакуван резултат:)
    Со среќа.

2. kristina.21bt

kristina.21bt Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    pisis na testot deka se pravi vo bilo koj del od denot ama preporaclco e na utre zosto togas vo mockata imalo najmogu neznam so tamu.so mislis ke pokazi tocno ako sega go napram?

3. kristina.21bt

kristina.21bt Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
  4. Cece25

Cece25 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    45
    Dali testot moze da pokaze tocen rezultat 3 nedeli od poslednata menstruacija? Jas zemav Sure check test.

5. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Зависи кога ти бил односот, препорачливо е да почекаш 2 недели откако си имала секс, и ако веќе ти касни менструацијата. :)

6. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Prvo welcome:)) inaku test moze da se napravi najrano 14dena posle odnos so partnerot...

7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Ako veke izminale 2nedeli od seksot togas ke imS tocen rezultat..poz

8. Cece25

Cece25 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    45
    Fala mnogu na odgovorite togas ke pocekam uste nekolku dena...

9. parrot

parrot Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    500
    Девојки ве молам за ваше мислење, ми касни 8 дена, вчера направив тест Sure и испадна негативен. Колку се точни тие тестови и да не случајно беше прерано за тест? Ви благодарам однапред!

10. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Обично 99% се точни, не си ваљда во тие 1% :$ . Почекај уште 2-3 дена па направи уште еден на прва мокраќа и ќе видиш. Ќе ти дојде, без гајле, обично во пролет кај секоја девојка/жена има мали пореметувања, не е страшно

На parrot му/ѝ се допаѓа ова.
  11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    па тоцни се ДА!..но ти треба две недели изминати од односот,како сто каза 8дене ти доцни поцекај усте 4 ако не неправи пак тест...е сега не знам колку имас денови поминати од односот-поз

На parrot му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    вака имав незаститен однос со дечко ми повеќе пати од оправдани причини бидејќи тој е алергичен на латекс но тој никогаш не сврши во мене.Јас ги пиев апчињата диане 35 оти не ми беше редовна менструацијата и сега треба да искрвавам оваа недела но сеуште немам искрварено.Во упатството пишува дека ако не искрвариш значи дека си бремена.
    Мене овоа на психата ми удри цело време мислам на тоа и страв ми е.
    Ај ве молам кажете ми дали постои можност да сум бремена.Имав односи и ги пиев апчињата,а сега треба да искрварам но ништо ....
    ЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛЛЕ се нервирам

13. simicka

simicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    91
    и јас пијам диане немај гајле кажи ми кога го испи последното апче зосто мене некогаш ми иде на 4 а некогаш 5 ден зависи кога како ама да си бремена не си плус не сврсил во тебе се надевам точно ги пиеше апчињата немаш пропустано не се нервирај поготово ако осеќас некој тегоби со слаб интензитет јас ги осеќам ке дојде

14. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Последното го испив на 11 март,значи во недела.Оваа недела не пијам,значи треба да искрварам.
    Минатиот месец искрварив во среда,на 15ти фебруари.Сега немам искрварено и се секирам.
    Испуштено апче немам,редовно ги пиев,секој ден во одредено време.
    Велиш нема шанси да сум бремена???

15. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    без разлика дали ти касни 8 дена.. тестот најточно ке ти покаже ако го направиш после 14 дена од ризичен однос, е сега ако мислиш дека си немала ризичен однос почекај усте 4 дена ко што гирл-мири пишала погоре,па направи го.

16. simicka

simicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    91
    ее не се секирај и мене секогаш последното ми дога да го пијам во недела ама навечер во 10 негде па добивам во цетврток или петок значи имас време веке ги пијам 1 година прво добивав во петок па после помести цетврток па бев настината па пак почна во петок ке дојде , а и плус со апчињата немас овулација значи штитат и да сврсил значи - но не експериментирај шом нема јајце клетка значи неможе до петок поруцек најкасно ке дојде а мислам и утре

17. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172

Сонце бе купи си и тест да ти е мирна главата, мада искерено скептична сум дека си бремена, ама колку да ти олесни, без гајле не се нервирај може од стрес да ти е поради тоа 8)

18. OhGodWhyMe

OhGodWhyMe Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Со партнерот имаме сексуални односи постојано, но секогаш користеме кондом.Јас имав проблеми со менструацијата пред да бидам сексуално активна, не ми доаѓаше секој месец, понекогаш не ми доаѓаше и 4 месеци. Последен пат ми дојде на 10.01.2012, но пред тоа ми доаѓаше редовно 4-5 месеци. Не чувствувам никакво гадење или други симптоми на бременост, утре ќе го направам првиот тест за бременост, но многу ми е страв. Исто така забележав дека во изминативе 2-3 недели на гаќите имам многу повеќе бело прање од порано.. Ваше мислење? :worried: И колку се сигурни тестовите за бременост? :/

19. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661

Ми дојдееее срцкиииии :rock: полесно се дишееее сеааа :rock:

На WildCherry и simicka им се допаѓа ова.
  20. Teicka1

Teicka1 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Vo panika sum. Pomagajte, na 4 mart so partnerot imavme seksualen odnos i bese so kondom. Trebase da dobiam uste na 8-9 mart no mi kasni. Po posledno vreme mnogu jadam, i mnogu cudno se osekjam. Ima li sansi od nesakana bremenost. Ve molam za pomosh, itno mi e, i posovetuvajte me sto da pravam..