1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. simicka

simicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    91
    ти реков ќе ти дојде нема шанси да не ти дојде а за тестови за бременост шом пиеш контацептиви а тие се со хормони не се прават тестови зошто од хормоните тестовите може грешно да покажат на сите упатства за тестови за бременост назначено е тоа дека ако си примал или приваш хормонални апчиња не покажуваат точно поздрав и друг пат не паничи најсигурна си со контрацептивни пилули кондомот е повеке за полово преносливи болести ;)

2. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    тоа што мн јадеш немора да значи дека си бремена, а и велиш дека си имала заштитен однос, доколу и претходно ти бил заштитен нема потреба од грижи... а вака и со паникава се повеќе набиваш комплекс и ја одложуваш менструацијата... поцекај усте некој ден па направи си тест ма да мислам нема потреба...

3. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    тоа што мн јадеш немора да значи дека си бремена, а и велиш дека си имала заштитен однос, доколу и претходно ти бил заштитен нема потреба од грижи... а вака и со паникава се повеќе набиваш комплекс и ја одложуваш менструацијата... поцекај усте некој ден па направи си тест ма да мислам нема потреба...

4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    па бесе со застита..ако не сврси знаци нема да си бремена...ти каснило ли некогас?? а и не е многу денови сто ти касни...поцекај 2недели од односот направи си тест за да не се мацис со тоа дали си или не бремена.......

5. blade

blade Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Знам дека прашањево што ќе го поставам ќе звучи како неинформираност, но мн би ми значеле одговорите.
    Пијам диане 35 поради цисти на јајниците, но нели тие се користат и како контрацепција. На 1.03 имав односи а последното апче го испив на 03.03, а потоа следеше менструација која ми траеше 5 дена. Е сега знам дека апчињава се контрацептивни, партнерот не сврши во мене, меѓутоа деновиве чуствувам некои мачнини во желудникот, а и болка и подуеност на јајниците. Знам дека од ништо не се останува бремена, но поради премногу читање и шетање низ мислењата психата на се почна да ме мава. А за да направам тест прочитав дека поради контрацепцијата може да даде неточни резултати. Значи можноста да се остане бремена е сведена на минимум нели?

6. simicka

simicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    91
    НЕ е бременост шом си добила крварење а мачнините може да ти се од апчињата секој различно ги поднесува колку време ги пиеш оти му треба на организмот да се навикне јас неосеќав такви тегоби , ама понекогаш ми се слошуваше ги пијам веке 1 година а нормално е да осеќас болки јас го прасував докторот ми рече тоа е добро значи јајниците си функционираат е сега дали јајниците ти се полицистични или имаш циста на јајникот тоа се две различни состојби јас имам налик на полицистични јајници не е страшно ншто ако имас циста таа ке исчезне ке пукне а ако ти се полицистични тогаш тоа е од дибаланс на нкој хормон и се регулира со апчињава ама како и да е не е страшно а за бремена не си ;)

7. jagoda8

jagoda8 Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Вака сега, со дечко ми имавме односи, а имав менструација (последен ден), и тој сврши во мене, дали е можно да забременам, дали тие се плодни денови? Однапред ви благодарам.

8. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Mozno e.
    Bez razlika Dali ti bil posleden den na mens..... Ako svrsil mozno e(ova e moe mislejne)
    Pоз...ако имас две нед од односот направиси едно тестце да си знаес сигурно.

9. Zagrizena18

Zagrizena18 Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Imam 18 godini so deckomi pred dva dena imavme nezastiten seks mislam mene mi bese prv pat toj ne svrsi vo mene no mi rece deka imalo moznost da sum trudna dali e mozno????

10. jagoda8

jagoda8 Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Го проверив овдека на Фемина календарот на плодни денови и пишуваше дека последните во денови од менструацијата се минимални шансите за забременување па... не знам..

11. jagoda8

jagoda8 Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Ако дечко ти не свршил во тебе нема шанси да си бремена.

12. Zagrizena18

Zagrizena18 Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Vrz mene na stomakot svrsi zatoa sum sigurna deka ne e svrseno vo mene......mn sum zagrizena nemam simptomi na bremenost no negoviot komentar me preplasi mi rece deka mozno e da sum trudna ve molam sovetuvajte me |( :worried:

13. Zagrizena18

Zagrizena18 Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    TOj bese podnapien i mozno e nekoja kapka taka mi rece no 100% sum sigurna deka tecnosta ne zavrsi vo moeto telo veke dva dena sum napnata neznam so da napravam

14. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    Тој твој дечко колку што е неодговорен толку и те преплашува...
    Една грешка е што си му дозволила ако бил пијан да имате секс без кондом али биднало.
    Ние за ова неможеме да ти гарантираме со сигурност, кога ни ти самата незнаеш дали точно испуштил пред да го извади. А ако стварно испуштил некоја капка, незнам ...
    Постои апче за ден потоа се пие најкасно до 72 да часа, али дејството е најјако во првите 12 часа ако се испие...
    Некоја поискусна феминка можеби ке ти каже покорисно мислење .

15. jagoda8

jagoda8 Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Вака сега, со дечко ми имавме односи, а имав менструација (последен ден), и тој сврши во мене, дали е можно да забременам, дали тие се плодни денови? Однапред ви благодарам.

16. Zagrizena18

Zagrizena18 Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0

17. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    a
    али да те информирам мојата мајка останала бремена со мене бас во менструација вели сигурна сум еднас беше в менструација бев и останав бремена така да не си играјте играцки да не нема плачки

18. jagoda8

jagoda8 Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    oф.. како да знам колку е тоа сигурно? :worried:

19. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    па најсигурно ти е после 14 дена од односот да си првериш си тест а до тогаш тепај ја главата и ако ти дојде ум за друг пат многу одговорна работа е сексот не е само уживање немој да ми се лутис ама најдобронамерно ти казувам да не се тресиш секој месец дали ке ти дојде или не најсигурно или апчиња за контрацепција или кондом sorry :x :x :x :x

На jagoda8 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. jagoda8

jagoda8 Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Фала ти.

На eva11 му/ѝ се допаѓа ова.