Значи вака без разлика што ти е прв сексуален однос, ако тој испуштил некоја капка во тебе пред да го извади имаш шанси да останеш бремена. Разговарај со дечкоти дали е сигурен дека испуштил пред да го извади...?? Со овој податок што го наведе дека пред два дена ви бил односот не кажува ништо , сеуште е рано за некои симптоми на бременост, за тоа можеш да се увериш после две недели од одност со тест за бременост и ако ти касни менструацијата. Гледам дека не си мн информирана околу овие работи, прочепкај низ темиве ке ти стане се јасно , а и подобро е за тебе бидејќи си е одлучила на ваков чекор а не си запознаена со работи поврзани со ова.
девојки ај ве молам за помош. ми касни 4 дена а ги имам сите симптоми пред менструација ама еве никако да дојде. но пиев антибиотици па се прашувам дали е можно да е од тоа.. бидејќи секогаш имам заштитен сексуален однос а и за дополнителна заштина не свршува во мене.. но сепак ме фаќа паникаааа
Нема потреба од паника, и сама кажа дека немаш од што да останеш бремена. Абе жениии, такви сме ние паничиме за секоја ситница Не се нервирај и не му ја мисли многу зошто од нервози може да ти касни, а еве и пролетта почна, знаеш како велат дека напролет ни се менува датата може и до тоа да е . Just relax
Девојки помагајте ке умрам. Со дечкоми имавме односи пред 1 час и бесе бес заштита значи он вика не свршил во мене и јас видов сперма по неговите раце но после кога се избришав тоа сто го избрисав од вагината наликувасе на сперма. Дечкоми ми вика дека не свршил во мене и дека свршил после 3 секунди откако го извадил. Мозе несакајки да му прснало но по вагината не во неа така ми вика сепак многу се пласам. Прво Мозе ли тоа да е некоја друга тецност а не сперма, второ ако прснало по вагината има ли санси да сум бремена. Ке полудам неможам да цекам да поминат 2 недели за тест ве молам казете ми сто ми е имали санси да сум бремена. ако сум ке умрам не сум подготвена на тоа
Да бремена си, оди уби се. Поголема глупост не можев да прочитам. Ако не сакаш да останеш бремена и да ги немаш овие стресови користи кондом. Инаку НЕМА ШАНСИ ДА СИ БРЕМЕНА, тоа што ти личело на сперма може да е бело прање, твој секрет.... Значи не паничи не се бремена.
Zнаци ако е сигурен он дека не сврсил во тебе нема засто да мислис за тоа. Sтом ти казал така без гајле. Nемој да паницис и нервози стрес и слицно...ако не навлегло во тебе сперма нема да си бремена. Pоз
значи има разлика меѓу бело прање и сперма, белото прање е малку погусто. Ако е сигурен он дека не свршил во тебе тогаш нема место за паника, но доколку е СИГУРЕН. ако не напиј се апче за ден потоа ако веќе неможеш да чекаш 2 недели.
дали ако имаш расцветана бременост, односно најнормално добиваш, ако направиш тест за брменост да се покажи тоа, или штом имаш расцветана брменост нешто не е ок, и нема да го покажи тоа тестот??
тестот во секој случај покажува дали си бремена или не. Но такви бременост постојат во екстремни ситуации и менструацијата не би требало да биде нормална како и кога не си бремена.
Sega pak razgovarav so deckomi i mi kaza deka bil pijan i deka e mozno i da svrsil vo mene lele ke poludam daj kazete sto da pravam uzasno se custvuvam cel svet mi se rusi pomognete mi ve prekolnuvam
Tи останува да цекас ....цекај да ти дојде менс......и две недели да поминат од односот.... Nе мисли на тоа не се нервирај оти сето тоа има знацејне со каснејне на менст..... Sтрплива биди и мисли дека Sе ке е ок. I во иднина внимавај. Pоз и со срејка
Да чека и се' ќе биде ок.. Абе ајде! Пак почнавте со делење на утехи и стихијно чекање во надеж дека се' ќе испадне добро на крај. Не ме сфаќајте погрешно, посакувам да испадне како што сакате, ама претерувате со овие неодговорни размислувања. Не им давајте вода на девојчињата дека не се бремени, не се забременувало лесно и сл.. Ризик постои секогаш. Јас не можам за самата себе да верувам дека сум 100% заштитена и дека нема шанси за бременост, вие се осмелувате за друг да кажувате со сигурност. Подобро да се спречи отколку да се лечи. Девојче, кажав и пак ќе кажам: Додека не поминало многу време земи напиј се апче! Големи шанси постојат да забремениш. Да сум на твое место не би ризикувала..
И јас да сум на твое место би се напила апче. И сум пиела апче, за нешто помало од ова кога стварно не сме биле сигурни. Ако чекаш само, богами може и ќе дочекаш нешто по девет месеци.
Потполно се согласувам. ПОДОБРО СПРЕЧИ НЕГО ЛЕЧИ. Напиј се апче и следен пат внимавај. Значи јас паничам кога ми касни со заштитен однос а како може да ја тешите кога овде шансите се доста големи да остане трудна.
девојки..!!! морам да ве прашам нешто..значи прв пат ми е и не сум доволно запознаена со тие работи.. дечко мми сакаше да имаме односи но јас не сакав..тој на неговата рака имаше од семената течност ии ме допираше....дали е можно да бидам бременаа..? или пак сперматозоидите ќе се уништат по пат на оксидација...? ве молам кажете ми мн ми е страв..а исто така имам и вагинален исцедок како и секогаш..сега треба да ми дојде менстр.. а и не ми е редовна. а воопшто немавме односи само страв ми е за семената течност на неговит раце и допирот..ве молам за помошш!!!!
нема ни 1%шанси да си бремена затоа опусти се и узивај ке ти дојде ако пак те мачи мисла направи си еден тест ако има поминато 14 дена од ризицниот ;неоднос ; хахах
А зошто те допирал со сперма Не си бремена, сперматозоидите треба да стигнат внатре до далечно место, затоа и прска спермата не е лесно да се стигне таму. Иако морам да ти напоменам дека на интернет има некои податоци дека е можна бременост ако дојде спермата до отворот на вагината (на пр да седнеш врз сперма) дека постојат шанси. Али тоа е... онака. Може е точно, а може е и научна фантастика Али во секој случај зошто те допирал со сперма на рацете не ми е јасно