1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Вака имавме односи минатата недела,прво без,но потоа сврши во кондомот..потоа имавме и пред 2 дена,но без заштита,не сврши во мене..но сепак сум скептична..требаше да добијам во периодот од 5 докај 7-8,но еве веќе е 8ми,а немам добиено..ме фаќа паника :sweat: рано е да направам тест за бременост ? :worried:

2. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    не е рано, не си ја нервирај душичката направи си тест

3. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    ќе земам утре :sweat:

4. Mila008

Mila008 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    6
    Девојки .. многу сум загрижена .. ментрацијата ми доцни 15 дена пред една недела направив тест и беше негативен .. чекав ама еве менструацијава сеуште не доаѓа, немам никакви симптоми на бременост само градите ми се отечени и ме болат како пред ментруација а и ми се јавуваат од време на време мали грчеви и болки во стомакот како првиот ден од ментруацијата .. што да правам .. ве молам за совет :| :|

5. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Уште еден тест, за секој случај. Или па гинеколог. :) И гледај да не се нервираш толку, се случува да касни.
    Претпоставувам си имала незаштитен однос? :?:

На Mila008 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Значи вака...кондомот ни се скина откако сврши дечко ми а целата сперма остана кај него на стомак,но тоа делчето од кондомот кај што се собира спермата остана внатре кај мене и мислам дека имаше малку сперма на него кога го извадив(ова се случи вчера вечерта).
    Минатиот месец добив на 10 март, значи сега кај и да е треба да добијам,не сум во плодни денови,секогаш ми доага 2-3 дена порано од минатиот месец.Е сега прашањето ми е дали да се напијам апче,затоа што ми е страв не дај боже да не останам бремена?? :worried:
    Од односот има поминато накај 21 час.

7. GordanaL

GordanaL Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    43
    Колку што знам апчето треба да се испие во рок од 24 часа. Што си е сигурно сигурно си е!

8. BurstBerry

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Јас пак знам дека треба највеќе до 72 часа. :^)

9. GordanaL

GordanaL Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    43
    Ако има и такви можеби и во право си. Јас кога требаше да пијам, на нив имаше напомена 24 часа.

10. BurstBerry

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Кое е тоа апче?? Јас знам за Норлевото.

11. lady.com-mm

lady.com-mm Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Значи женски вака....Помагајте заатоа што сум на крајот со нервите....пред 3 дена имавме незаштитен скес со дечкоми тој на крајот од чинот т.с неговото свршување ми кажа дека еден ден од спермата завршила во мене,почнав да паничам и сл.рано е за тест и морам да чекам а има поминато 2 недели одкако последен пат ја имав а за плодните денови е сепак рано но бидејќи мајка му е гиниколог денеска ни кажа дека е можно да останам бремена а јас тоа не го сакам...... што мислите вие ? :(

12. lady.com-mm

lady.com-mm Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Значи женски вака....Помагајте заатоа што сум на крајот со нервите....пред 3 дена имавме незаштитен скес со дечкоми тој на крајот од чинот т.с неговото свршување ми кажа дека еден ден од спермата завршила во мене,почнав да паничам и сл.рано е за тест и морам да чекам а има поминато 2 недели одкако последен пат ја имав а за плодните денови е сепак рано но бидејќи мајка му е гиниколог денеска ни кажа дека е можно да останам бремена а јас тоа не го сакам...... што мислите вие ? :(

13. GordanaL

GordanaL Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    43
    Апчето што се пие е еден вид решение.

14. lady.com-mm

lady.com-mm Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Поминаа часовите за пиење на апчето но и дечкоми ми рече доколку го направам тоа да заборавам на енго а и истоми го рече и мајка му која доста се разбира во тие раб секако тоа и е професијата...Само сакам да знам дали по поминатио 14 дена а не 21 ден за плодните денови можно е навистина да останам бремена......

15. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    А дечко ти нормален е? Колку години има? Сака татко да стане или што му е филмот?
    Гледам ептен си млада, си требала да се напиеш одма норлево, затоа и е наменето апчето, да спречи бременост. Кај некого помага, кај некого не.

16. GordanaL

GordanaL Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    43
    Поминаа часовите за пиење на апчето но и дечкоми ми рече доколку го направам тоа да заборавам на енго а и истоми го рече и мајка му која доста се разбира во тие раб секако тоа и е професијата...Само сакам да знам дали по поминатио 14 дена а не 21 ден за плодните денови можно е навистина да останам бремена......[/quote]

А дечко ти нормален е? Колку години има? Сака татко да стане или што му е филмот?
    Гледам ептен си млада, си требала да се напиеш одма норлево, затоа и е наменето апчето, да спречи бременост. Кај некого помага, кај некого не.[/quote]
    И јас истото го забележав девојчето има само 18 години а вели дека дечко и ќе ја убиел ако се напиела апче. Многу ме зачуди.

17. GordanaL

GordanaL Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    43
    Гледам ептен си млада, си требала да се напиеш одма норлево, затоа и е наменето апчето, да спречи бременост. Кај некого помага, кај некого не.[/quote]

И јас истото го забележав девојчето има само 18 години а вели дека дечко и ќе ја убиел ако се напиела апче. Многу ме зачуди.[/quote]

18. GordanaL

GordanaL Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    43
    И јас истото го забележав девојчето има само 18 години а вели дека дечко и ќе ја убиел ако се напиела апче. Многу ме зачуди.

19. lady.com-mm

lady.com-mm Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Тој е 22 години незнам сварно што му е филмот......овие денови за првпат после толкку време врска со него поминувам дека е тој ненормлаен ми го знаеше секој потег овие 3 дена само за да не отидам и апче да си купам...да млада сум имам 18 години и замислите кој живот мене ме чека...а сите ме прават ненормална затоа што сакам тоа дете да не постое...Неможе никој да ме сване дека сакам да си живеам живот а не бебиња да лулам...НО имам чуство дека не се ближат убави работи.....

На enca.69 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. milceto

milceto Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Дечко како дечко секако би ти го знаел секој потег, мислам оти и ти на негово место истото би го практикувала, и зошто мислеш оти сите те прават ненормална за тоа шо не сакаш да постое тоа дете.. ти сигурно немаш слушнато за пареви што неможат да имат деца, а ти си личност што не сакаш да постое тоа дете за кое што се сомневаш дека ќе го има.. сепак ти си знаеш најдобро, верувам дека ако го сакаш дечко ти доволно колку што треба не гледам причина за да не го сакаш тоа дете, и зошто мислиш оти нема живот да живееш ако останеш бремена, па нема ли да те праве среќна тоа дете, секој пар живее за тоа, за најголемата среќа, мислам оти не е поради тоа што може да останиш бремена, тебе нешто друго те маче, според другите размислувања што ти ги читав, кај тебе влијае твојата бивша љубов, кога си барала совети во врска со тоа што твојот бивши дечко се женел кога си била информирана за тоа и твојата реакција на тоа.. размислувај бистро и многу добро.. искористи ја шансата што ти ја дава природата и господ.. толку од мене, а иначе тука на форумот може да ти дават совети и личности кои што неможат тоа да си го остварат, па поради нивна мака што неможат, за тоа така и те советуват, сепак му посакувам и на тие се најубаво, т.е како и тебе, па ќе те молам прочитај го моето мислење па пиши ми што мислеш. поздрав, само да и наведам на GordanaL дека никаде не пише дека дечкото ќе ја убиел.. уште еднаш поздрав