^Ако таа не сака да има дете не постои некој или нешто што би ја натерало на тоа. Има само 18 години, допрва ја чека студирање, работа, проблеми... Детето е обврска и одговорност, најголемата во животот. Таа си знае најдобро, ако не е спремна никој нема право да и врши притисок, па да има и 28 и 38 години-имањето или немањето деца си е нејзина одлука.
Не ме сфаќај погрешно,јас сакам деца и тоа толуку многу што навистина би било убаво кога би имала едно до мене...но сакам тоа некогаш дете кога ќе го имам да има се и се да му е обезбедено едноставно како секоја мајка ќе сакам детето да ми биде задоволно и среќно,но за да му ги овозможам тоа морам пред се да си најдам добра работа за да неморам цел живот да зависам од маж ми а за таа добра работа треба да завршам факултет...Но каде е тааа раб и тој факултет доколку станам мајка сега Пред се јас сега не сум подготвена затоа мислам дека не сум доволно информирана за тиа некој работи кој се поврзани за домаќинството и создавањето на семејство....Не ме проценувај грешка јас сакам И тоа многу сакам деца но сакам тие да дојдат во вистинко време..А кога стана збор за бившата љубов на тоа може веќе д асе напише (пропао) сега ме интересира само дечко ми бидејќи сватив што имам до мене нормално сакам семејство со него но се со текот на времето...Али сепак фала на советите поздрав се надевам дека ме свати што сакав да кажам
Добро Мајка Тереза. Сите сакаме деца, но тогаш кога ние ќе посакаме да ги имаме! Во врска со болдираното, можам едно да кажам. Не знаеш што зборуваш! Кои глупости човече. Тука сме за да си помогнеме, јас или некоја си друга феминка нема да и го чуваме бебето, туку таа е таа што ќе мора да си го чува, затоа немам потреба да ја советувам нешто од инает или од горе наведената причина што ти ја напомена. Девојката има 18 години, и не верувам дека на ова време некоја тинејџерка на тие години го знае вистинското значење на зборот МАЈКА, обврска, бебе, нов живот! Никој не вика дека после тоа ќе е во затвор, но реално 18 годишна девојка е уште дете на која умот и лета од една на друга страна, излегувања, забави, па брзо менуваат одлуки што е нормално. Ги чека студирање, нешто за да успеат во животот. И големо браво за девојката, што самата е свесна дека не е спремна за тоа бебе, башка испаѓа како намерно дечко и да го направил тоа, па уште на крај не ја оставал да земе апче за ден потоа! Па каде со тој ум? Ајде да е веќе бремена па да не сака да абортира, ама тој ја спречува да земе апче за да не дојде до бременост, а има само 22 години! Дете ќе чува дете.
девојче ти на првите постови на оваа тема на која бараш совети звучиш многу напнато за разлика на последното што го напиша, зошто е тоа така од твоја страна, а сепак не го мислиш тоа за бившата љубов затоа што ако не памтиш добро што имаш напишано потсети се уште еднаш..затоа што имаш ли размислено доколку тоа што си го напишала да го има прочитано твојот сегашен дечко, според тебе што мислеш дека би се десило?
Епа била напната оти немала секс вечерта, а сеа се ослободила пошо имала секс. Се зезам, сакав да ве насмеам. Извинете за оф топик.
Значи од кога го напишав постот за мојот екс дечко имав прилика да разговарам и со него и со мојот дечко многу работи си ги сврзав а со тогашниот разговор со дечкоми и кога го видив неговото сваќање кон мене за тоа...јас тогаш сватив што имам по крај мене затоа што личноста која те сака ќе биде у секоја ситуација до тебе макар и во ситуација како што беше мојата...а за напнатоста во моите први пораки сега па фала богу тоа е нормално првпат се изјаснив на форумот и после некој мислење така почнав да си ги протолкувам некој работи........тоа е тоа што ти неможеш да ме сванеш Милце
значи ти си уште во контакт со твојот бивши, а дали знае за тоа твојот сегашен дечко дека контактираш ти со него?
не сум во контакт,но кога с енајдивме заедно кај наш заеднички пријател тој ми кажа дека планира да се жени и сл значи имаше тогаш некој пријателски разговор каде што јас само му посакав среќа и кажав дека веќе знаев за тоа а дечкоми донза за тоа затоа што сакав јас сакав лично да му кажам за да не дознае од други личности кој беа таму...тој ме свана затоа што неможе поради него д ами брани кај мои пријатели ми кажа и објасни како мој дечко некој работи за таааа ситуација и тоа е веќе затворена тема.....
А сега за бивши и слично ќе давате совети или за проблемот што го има девојката lady.com-mm ако случајно си бремена и ти сакаш да го задржиш тоа дете тогаш можеш, но ако ти не сакаш да го имаш тоа дете тогаш не смееш да дозволиш дечкоти да врши притисок за тоа. Јас сум против абортус ама доколку не сакаш да имаш бебе тогаш абортусот ти е единствениот лек.
Нее perlaa доколку останам бремена ќе си го задржам детето на абортус нема ни да помислам тоа у никој случај.....
Прво здраво на сите ве молам за совет...со дечкото имавме не сигурен однос...имав добиено менструација 2-3 часа пред односот и тој за време на одност го извади...половиот орган и сврши надвор од мене но дел од спермата заврши на мојата вулва...после тоа имав менструација наредните 3-4 дена,е сега стравувам од можна бременост,исто така сакам да направам тест но читав дека тоа се прави негде наредната менструација ( иначе имам мнооогу нередовна менструација заради Х причини) што значи дека каснењето нема да ми е доказ дека сум бремена или не....ве молам за совет!
имам да .. ама мн си пазиме па се исплашив нешо да не се десило не сакајќи .. ок е денес од сабајле ми тропна црвенкапа
Имам зголемено бело прање овие два дена и се надевав дека ајде ќе добијам, кога пред малку гледам една капка две бледа крв... сега се мислам дали е оплодената јајце клетка што се вгнездува во матката, и нели има капки крв понекогаш, или е од норлевото што го испив пред 5 дена... По колку време се вгнездува ако се оплоди јајце клетка во матката? Може да биде по само 5 дена?
Чоек, извини вака, ама пробај смири се , психа ти е сево ова. без гајле си испила апче на време ко шо прочитав, немаш простор за паника. Не паничи, смири се, ке видиш не е тоа тоа што мислиш.
ve molam za sovet . jas imav odnos posledniot den na periodite i so deckoto odlucivme da svrsit vnatre 4 dena ima pominato ali ne mozam da cekam do krajot na mesecot za da doznam kazete mi sto da pram?? dali testor za bremenost mozit da kazit tocno tolku rano?
тестот за бременост дава точен резултат 14 дена по ризичен однос... ако и толку не ти се чека, за недела дена , недела ипол, направи тест преку крв