Доста веќе со ваквите прашања... од каде би знаеле ние дали си бремена или не си.... се знае кој може точно да ти одговори на ова прашање ајде се најдобро
^тоа е јасно кој може точно да си каже -ТЕСТОТ, или на гинеколог да се отиде. Но некогаш на човек му е потребна подршка и мислење на другите.Информации.... Нормално има понекогаш и многу незнам како да ги наречам тие смешни прашања, но сепак штом некој пишал, на некој од нас не би требало да ни било тешко да одговориме доколку знаеме некоја информација,совет мислење истото да го напишеме
Женски знам дека повеќето од одговорите ги има напишано но сепак сакам да ве прашам за посигурно доколку знаете споделе те го мислењето епа вака......имав заштитен секс со дечкото кога ми беше 4 ден менструација али немав многу крварење скоро беше кафеаво и неколку капки.....но ни се скина кондомот и сврши во мене....бев на гинеколог после 4 дена и ми рече дека шансите се многу мали но постојат.....направив и тест истиот ден беше негативен.....ве молам за мислење ваше и ако некој има од лично искуство да ми кажи.... осеќам градите ме болат....и малку кафеаво ко ке се забришвам али утре е датумот да ми дојде а не сеќавам некој посебни симптоми во стомакот....
^рано е за симптоми, тест ако си прваела денес ок, но сепак мислам дека е рано и да има рано е да покаже. Второ докторот многу убаво ти рекол, шансите се мнооогу мали. Не се потресувај многу, кај си издржала до сега почекај уште два три дена, ако не направи за 3 дена уште еден тест, и ете ти го одговорот.
A ok да ве прашам тие кои шо знаат, зашо скоро сум уверена дека може ко тест да се искористи и крвта, нели да ти земат крв и да видат дали си или не си бремена ... Или ваљда сум у тешка заблуда. Оти се сеќавам дека пр на упат од лекар за давање крв нели кога заокружува во најдолните има и за бременост ... Затоа мислам дека може и преку крв да се види, без да се чекаат недели за истото .. м?
Може да се види, 8 дена по ризичниот однос, за разлика од тестот со мокрача, за кој претежно треба 14 денови, иако знам дека има некои кои може и побрзо да проверат но не знам колку се сигурни. Значи преку крв најрано може да се испита.
девојки, сакам да ве прашам за мислење или совет за тоа што треба да направам. минатиот менструален циклус ми беше на 21.03 .. но во мегувреме испив апче за контрацепција и следната менструација ми дојде на 6.04 (2 недели порано) и ми траеше само 3 дена (а вообичаено ми трае 7 дена).. мислите ли дека тоа беше ради апчињата? или сепак да направам тест?!
Можеби настанало некакво пореметување. Ама не ми е јасно, зошто дури и кога е нешто необично или сериозно да не речам, седите тука и куцкате на тастатурата наместо да одите да зборувате со стручно лице. Тука е се на претпоставки, можеби е ова можеби е она. Оди на гинеколог, тој сигурно нема да претпоставува, ќе каже точно што е работава.
Zdravo feminki.imam eden problem imav odnosi za vreme na menstruacija 6den bez zastita mislam d.eka nadvor svrsi..treba da dobijam na 26 april I mnogu se plasam da ne sum bremena proslata nedela postev bez zejtin I za vreme na postenjeto pocustvuvav nesto kako vrtoglavica,zabrzano cukanje na srceto veke edna nedela e taka..moznoe e i da od apcinjata i deka slabo jadam ama se plasam mnogu!drugi simptomi nemam denes pocnaa da me bolat gradite pred dobivanje sum imam i zolteniakv iscedok od sekogas sum imala...ve molam za pomos..da naglasam deka pijam I tableti za slabeenje...sto se slucuva help mnogu sum ispanicena P.S i nemam redovna menstruacija moze da se sluci tri meseci da mi dojde na vreme a posle toa da mi kasno nedela dve a moze i mese! Ve molam za pomos
Ај почекај до 26ти. И сама кажуваш дека имаш симптоми за пред менструација. Зошто бре луѓе паничите, почекајте барем нека помине периодот за менструација, доколку не ти дојде на време оди на гинеколог или направи тест. Сама кажуваш си пиела апчиња, си постела, може вртоглавиците да ти се и од самата психа што мислиш дека си бремена, односно што се плашиш да не си бремена. Почекај ако не добиеш на време, после неколку дена направи тест, ако се сомневаш оди на гинеколог. И сама кажуваш дека човекот завршил работа НАДВОР од тебе а страв ти е да не си бремена. Ако бил волшебник можно е! Некогаш стварно треба да се размисли пред да се постави некое прашање, прво сама разгледај што како и ако е незибежно побарај помош.
Темно кафената засирена крв на гаќите, скоро една недела по незаштитен однос, во кој нема дечкото свршено внатре, туку онаа предсемена течност завршила нели внатре, значи ли нешто?
Кога најбрзо можам да направам тест за бременост? Не ми се чека две недели. Ќе покаже ли тестот точно ако го направам и порано?
минимум 7-10дена по односот, зошто сметај дека и ако имало нешто може не се зачнало веднаш, и на тоа додај дека треба минимум 7 дена да поминат од зачнувањето....што значи треба да се почека,инаку тестот може да не го препознае HCGто
Јас напрајв на 7 тиот ден оти не можев да издржам јас те советувам да напрајш на 7миот ама после на 10 пак да напрајш за да си сигурна
Aбе еве ја прашав за тест преку крв, пробај и ти така имаш на претходната страница одговор од прашањево мое.
Здраво девојки, јас сум нова тука и сакам да ве прашам.Имам 18 години и со дечко ми имавме секс со заштита нормално, треба да добијам негде околу 2ри, ама многу се плашам бидејќи имам секакви симптоми на бременост, градите ми се отечени и ме болат, имам многу гасови, премногу ми се јаде.Можно ли е да сум бремена?: sweat:
здраво funnyyyyyyyyyyyyy најпрво добредојде на форумот ќе бидам отворена,неќам погрешно да ме сватиш...секој од нас има период кога му се јаде повеќе или не му се става залак на уста, поради нагли промени на време боли глава, така да ако си била настината може и затоа те болеле градите. А како што и самата велиш односот ви бил заштитен, бебе не се прави туку така плукни-залепи Јас мислам дека кај нас жените многу ни работи психата, и секој мал симптом одма waaaaaau. Верувај и да си бремена не верувам толку рано да имаш симптоми. Мој совет, биди си light, не се замарај,зошто ако ти биде таму паметот,од стрес ќе ти доцни. позз
па има време до 2 не се плаши.. плус тоа сте имале и заштита.. дали сврши во тебе? ако сте биле со заштита а да не сте имале некаков проблем за тоа да сврши тогаш не си бремена.. тоа градите што болат,и што ти се јаде јас секогаш сум така пред да добијам..затоа не се плаши.. па ако веке измина 2 недели од односот можеш и тест да си направиш за сигурност..поз