купи уште еден тест и направи го ама наутро инаку колку што сум информирана и имам искуство нема многу врска терминот, ама сепак препорачливо е со првата утринска мокраќа не паничи, направи уште еден и ќе видеш
dedeedee ne panici tolku... jas imam odnosi bez zastita bidejki sakam da sum trudna... mi docni skoro eden mesec i ete pak ne sum trudna... nemoj tolku da se potresuvas, ako si napravila test znaci ne si... mozebi poradi nekoj stres i promena na klima da ti docni, a plus so ovaa nervoza i panika samo ke napravis po loso da ne dobies. zatoa opusti se milo, se ke bide ok... i jas mislev deka vo stomakot se slucuva nesto cudno, mi se losese imav nagoni, ama ete ne sum bremena... srekno... i nemoj mnogu da mi se sekiras...
малку се седум дена, не се секирај, штом те боли стомакот ќе ти дојде, ќе видиш. пиши кога ќе ти дојде да не те мислиме
ve molam za help epten sum vo panika mi docni 7 dena pred 4 dena napraviv test bese negativen no go napravaih porucek , istoto taka imam strasni bolki vo stomahot neznam sto se desava prv pat mi kasni tolku не се секирај ако си сигурна во дечкото дека нема да сврши во тебе немаш причина да паничиш може да ти касни ако во последно време си имала некои стресни ситуации почекај уште некој ден ако не ти дојде иди на гинеколог тој најдобро може да ти каже што ти е зошто тестовите за бременост не се 100% сигурни
srce ako ti kasni 7 dena normalno e da ti kasni od 10 do 16 dena taka i mene mi se sluci pred 2 dena imav odnosi bes zastita redovno mi doagase no ovoj mesec mi kasnese. Otidov na doktor i mi rece ako ne mi dojde na 16 den ke mi pravat analizi.Ne panici sigurno ti kasni poradi stres promena na klima ili nezdrava ishrana ke ti dojde mene mi dojde na 10 den otkako mi kasnese pozz i bes panika se ke bide ok
Ај малце да се спуштиме на ниво на клетка.Ќе кажам нешто повеќе за жената. Сигурна сум сте слушнале за мејоза - полово оплодување. Половите клетки ги има уште со раѓањето на девојчето, нивното создавање почнува уште од тогаш. Ги има во ограничен број околу 400000 за време на пубертет и од сите нив до менопаузата кај жената созреваат околу 400. Сигурна сум исто така дека читавте и за објаснувањето што беше дадено за плодните денови на страницава.... Ех сега, зошто ми беше воведов? На првиот ден од циклусот (кога сме добиле менструација), значи дека узреаната клетка пукнала. Овулацијата се случува кога клетката е фрлена во стомачната празнина и потоа се прифаќа во јајцеводот каде БИ требало да биде оплодена. Она што сакав да кажам е дека овулацијата не е сите плодни денови на жената туку во тие плодни денови е најверојатно жената да овулира и трае околу 24 часа. Ова значи дека не е толку лесно една девојка да забремени. Секакоо не ја исклулувам можноста дека може да се забремени во секое време теоретски па дури и за време на менструација, ама така одат работите ај лов уемен нејчр!
Devojki so da pravam imav nezastiten sex na 12ti den, ama ne svrsi vo mene tuku 5-6 minuti pred da svrsi stavivme kondom i svrsi vo kondomot. mi docni vekje 6ti den, vo 8 navecer napraviv test(od tie poskapite pisuva deka se ceka 1 minuta, jas cekav 2-3 i deka otkriva bremenost po 7 dena od zacnuvanje) i mi ispadna negativen. dali da mu veruvam na testot a sepak ne mi doagja i strav mi e zosto mi kasni tolku vreme?
Тестот за бременост се прави сабајле. Бидејќи си го правела вечер затоа бил негативен. Можеби не си бремена, ама сепак направи уште еден тест.
Не се знае дали си бремена. За да дознаеш дали е така треба да направиш уште еден тест. Тестот се прави со првата мокрача.
Било кој тест за бременост се прави наутро, со првата мокрача. Доколку си бремена ќе покаже 2 цртички. Едната можно е да биде бледа.
ај опушти се те молам!!!!!!!!! немој толку да мислиш се стегаш, знам дека ти е страв но си правиш полошо. и пиши еве напрај сабајле тест и види
zdravo devojki jas sum nova na forumov. mnogu interesno mesto za da delime mislenja i soveti... mi treba sovet,pomos,uteha ne znam sto i da e .znam deka sum za karanje i deka trebase do sega nesto da prezemam ama...mi kasni MNOGU vreme.posleden pat mi dojde na 15 april...imam odnosi so decko mi i sekogas pez kondom...ama nikogas nema svrseno vo mene,ne znam sto e rabotata,sekogas mi kasni najmnogu 3-4 dena .ne sakam da kupam test,mnogu mi e strav,momentalno sum mnogu napnata imam ispiti i ne sakam da izleze pozitivno,ne sakaaaaaaaaaaammmmmmmmmmm mnogu mi e tesko,non stop mislam na toa.nemam nikakvi simptomi na nisto.ni na bremenost ,ni za menstruacija.ke napravam test posle ispitite ,znam deka sum za karanje ama do togas ke poludam od griza... pomos ve molam
може и да не си бремена но да имаш проблеми со јајниците или така нешто. веднаш под итно на гинеколог и откриј ја причината. може да си направиш проблем, еј женски сме треба да се чуваме , треба ли да раѓаме. а и купи си тест па во секоја аптека го има мн. време ти касни а само ќе видиш што е причината ако не си трудна правец гинеколог
se nadevam deka e nekoj problem so jajnicite,poarno toa nego drugoto ...fala devojki...ke vi pisam...
Јас ке ти кажам да одиш одма на гинеколог, јас имав ваков случај, и ми каснеше 2 месеци значи 2 месеци не ми дојде туку 3тиот. Правев тестови 5 сите негативни и сите ги праве во различно време, така да јас не верувам во тоа дека мора само со 1ва мокрача(ова уз пат за тестовите да кажам според мое искуство). И да си бремена и да не си ке морас да идеш на гинеколог, и јас некев да одам али собрав храброст и отидов..иако не сум била предходно и мислев таа ке ми се понаша зш не сум била..ми испита хормони ме прегледа на ехо матка и јајници, тоа беше во ред ама имав отстапување на хормони, после тоа психички се опуштив и се си се регулираше само по себе. И сега ми е поредовна и поточна и од порано.