1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992

2. iva19

iva19 Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Дали е можно да бидам бремена?

Пред два дена ја изгубив невиноста со мојот дечко.Имавме секс без заштита но не сврши во мене.Дали е можно да останам бремена?

3. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672

Ива бе 19 години имаш, па ова треба да го знаеш уште пред да стапиш во односи со било кој. Не се секирај, нема шанси да си бремена.

4. iva19

iva19 Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0

Имам 17 години не 19.Знам дека неможе да останам бремена но сепак ми беше страв и постојано ми беше во глава па затоа побарав мислење.

5. VeseliCka

VeseliCka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    118

Јас се извинувам,ама мислам дека треба да си се информирате нешто повеќе,а не да имате само лаички знаења.Јас сум учела дека може да настене ејакулација т.е.може да навлезат сперматозоиди и пред да сврши партнерот.

6. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    имав ризицен секс пред еден ден пред да добијам и сега незнам кога да направам тес или што и да е

7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    ^ден пред да добиеш нема шанси да останеш бремена...треба незнам каква случајност 1:20000000

8. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Како мислиш нема шанси? Зошто би немало шанси, зошто и е прв пат? Сперматозоиди има и во предсемената течност, и иако шансите се помали, не е апсолутно невозможно да останеш бремена (повторувам, шансите се многу мали, но постојат).

9. Artemission

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    ^ Мислам како што напишав без намера да разглабам, она побара мислење, а јас го дадов моето. Твоето можеш да го кажеш и да и' се обратиш нејзе, не мене, зошто јас не побарав објаснување.

Шанси за забременување секогаш постојат, нема 100% заштита, но конкретно за случајов сметам дека нема потреба од грижи, а не зошто и е прв или сто и прв пат.

10. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Јас сум таа 1-на во 20 000 000 така да ја покривам цела Македонија и пошироко :)

На nesa и DeMelo им се допаѓа ова.
  11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    хахах не ме зезај :D
    озбилна си? мислам ми нема логика да биде јајце клетка оплодена ден пред добивање :?:

12. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    821
    Луге не сакам да солам памет ама мислам дека е крајно неодговорно на некој да му кажете нема шанси да си бремена особено ако назначила дека претходно имала ризичен секс. Јас лично имам другарка која остана бремена додека беше на контрацепција. Докторката незнаеше како да и објасни освен дека ете таа е тој 1 % во светот. Секогаш кога имаме ризичен секс постои и таа минимална шанса ама сепак шанса да се остане бремена.

На Volsebnicka05 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Озбилно, додека трубев тука по форумот да се пазат девојките, луда ме направија :) . Ене го син на мајка, трча и има 4,5год. :D :D :D
    Прашајте гинеколог, се останува бремена и додека имаш менстр. нормално ако сврши во тебе. Ретки се случаевите ама ете сепак постојат

На Moira му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    А има логика оплодување на јајце клетка за време на менструален циклус? Пошто и тоа се има случено :)
    Во медицината никогаш не можеш да кажеш - 100% не си/не е/е, ама не се криви одговорите, криви се девојките што истите не ги бараат на соодветно и правилно место...

На glosipgirl, nesa и slavica999 им се допаѓа ова.
  15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    :) Moira, ете го постот над твојот пост, прост пример е славица, хех уште неможам да си ставам во глава, но тоа е тоа, значи постои можност секогаш, но работата која е таа 1 од 1001 :)

16. srcuff

srcuff Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    4
    imavme nezastiten seks so partnerot pred 5 dena vecerta i toj svrsi, ne vo mene, tuku na strana. sabajleto povtorno imavme isto taka nezastiten seks i isto svrsi na strana.kolkavi se sasnite da sum bremena?

17. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Одговорив на твојот коментар за да ти посочам и тебе дека при незаштитен секс шансите за забременување се доста високи, иако партнерот ќе сврши надвор. Особено за време на плодни денови, шансите се особено изразени. Никогаш не можеш да бидеш 100% сигурен за било што, но кондомот ти обезбедува едни добри 90% заштита при секс.

18. Volsebnicka05

Volsebnicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    90
    најпаметно тие да направиш тест и да знаеш како што да правиш......мислам дека тестот е точен дури 3 недела после односот за тоа што тестот испитува дали има во мокрачата тестостерон (ако има тогаш е позитивен)...
    мислам дека може да се остане бремена и ден пред и ден после менстроација за тоа што ние имаме два јајника и едниот дури ја испушта јајце клетката и потоа таа пука ако не е оплодена, во другиот јајник зрее јајце клетката така да таа може да се оплоди..... незнам точно каде е едно видео каде што објаснува како можи и на тој начин да се создадат двојајчни близнаци (да се оплоди таа јајце клетка пред пукање и таа што дозрева во другиот јајник)забегав со мислата :lol:

мислам дека така е најпаметно да зборуваш со партнерот и да почекаш малку време за да направиш тест
    па пишини што ќе биде :*

19. Artemission

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Мене нема потреба да ми посочуваш, знам сосема доволно за да се штитам сиве овие години. Ако имам/имав прашања или проблем ќе побарам/побарав помош за да можеш слободно да започнеш дискусија околу моите познавања/непознавања.

20. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Artemission не се лути ама ти пиша дека нема шанси, што значи твоето мислење е тоа, а тоа е погрешно. Затоа ти посочија, нема потреба одма да се препуцавате у стил ти на мене ќе ми кажуваш за секс и остало, ко демек ја не знам.
    Овде сите девојки треба да знаат дека незаштитен однос е РИЗИЧЕН однос и шанси за бременост секогаш има. Шанси има и дури кога се користи заштита, ете некоја девојка забременила дур пиела контрацепција, на други им пукаат кондоми. Затоа со секс треба да почнат само зрели единки кои ќе се сносат со било која последица од сексот, не наведувам години затоа што секој различно созрева.