1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    јатрва ми ги пиесе 4 месци и ослабе 20 килограми сега и 3 месец бремена

2. iva19

iva19 Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Вчера имав незаштитен однос.Тој го осети дека ке му тече па веднаш го извади но се плашам да не останало нешто.Дали е можно да сум бремена.Ова ми е втор пат да имам однос за првиот исто се плашев да не бидам бремена но не излезе ништо.Имам нередовна менструација некогаш ми доага на 28-от ден некогаш не.Минатиот месец добив на 14-ти ми каснеше 16 дена.Сега се плашам ако ми касни ке кренам уште поголема паника.Дали е можно да сум бремена?

3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    па ако не свршил не треба да си бремена...
    сепак можеш да почекаш 2недели и да си направиш тест за да си сигурна..
    бидејки не ти доајга на време и за да не се мачиш со прашајнето дали си или не бремена,после две недели тест да си направиш..

искрено не знам што да ти кажам во вркса со тоа дали може да си бремена,ако си сигурна дека не свршил во тебе тогаш не треба да се плашиш но ако не си ,тогаш почекај две недели и тест,,....поз

4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    ива,girl-miri убаво ти кажа....ако си сигурна не паничи, но зошто да те боли глава (поготово зошто имаш нередовна менструација), за 2 недели купи си еден тест и мирна глава ;)

5. iva19

iva19 Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Sekako ke napravam test no za dve nedeli ke puknam od nervoza i panika,dali bi bilo dobro ako se napijam nekoja tableta?

6. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Нема сега што да пиеш, барем јас така знам, ако не свршил значи не си бремена.
    Мој совет, втор пат имаш однос а кондом не спомна, внимавај, чувај си го здравјето :)

7. iva19

iva19 Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Uште нешто дали кога си бремена ти касни и потоа не ти доага илли само ти касни подоцна ке ти дојде
    вториот пат почнавме без заштита но потоа тој стави кондом.

8. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Kога си бремена кај повекето зени во текот на 9месеци немаш менстуација.

9. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    ива, извини но гледам дека премногу си неинформирана :|
    како девојка од 19години, сметам дека барем основните работи треба да ги знаеш, како на пример дека кога жена останува бремена не добива се до пораѓањето.
    треба да знаеш дека по првиот однос, веќе вториот е поголем ризик ако немаш заштита....и слични работи

10. iva19

iva19 Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    знам дека не сум информирана сите ми го велат тоа, но едноставно не се замарав за тие работи и сега кога се ми се случува сум многу збунета незнам како да реагирам пробувам сега да научам се што ми е изгубено.

11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Sе случува тоа да не се заинтересираш за секс,,и кога едноставно ке се слуци не знаеш како и што потоа.
    Jас те советувам сега да мислиш на тоа дека дечкоти не сврши во тебе и да си почекаш две недели за тест и да се потврди дека не си бремена.
    Zначи мисли дека се ке биде добро и дека за две недели на тест ке ти покаже дека си била во право Sто си мислела дека не си бремена. Pоз

12. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Требало уште пред да се впуштиш во сексуалните води да се информираш фино лепо за да нема сега паники и нервози. Искрено, има милион извори од каде можиш најосновното да го прочиташ за да имаш здрав и безбеден сексуален живот.
    Првиот, вториот и стотиот пат исто е секогаш, секој пат има шанси за да останиш бремена.
    Гледам дека со дечко ти имате секс и не користите кондом, туку тој пред да сврши го вади. Тоа е доста чест употребуван начин на заштита, и јас лично го користам со дечко ми, па ви препопрачувам да го ваде по со време, нека му помогне раката во последните секунди па после надвор да си сврше за да нема во иднина вакви проблеми.

13. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054

ЈАс ги пиев, прв пат пред 2години, а последен пат, неделата кога останав бремена.
    Мене не ми штетеа и не ми направија проблем околу забременувањето.

14. kyui

kyui Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki. Imam edno prasanje i se nadevam deka ke mi pomognete. Ovoj mesec vo dva tri navrati so decko mi probavme da izgubam nevinost, no pred da se sluci toa go prekinav zatoa sto pocuvstvuvav bolka. Sigurna sum deka nemase krv, a i bolkata sto ja pocuvstvuvav ne bese nisto vo sporedba so toa sto sum go citala (znam deka kaj sekogo e razlicno, no mislam deka bese mnogu mala). E sega, toa sto me plasi e faktot deka toa go napravivme bez zastita i deka mi kasni 4-5 dena. Inaku, ne svrsi ni vo blizina na mene, no posle toa prodolzivme (nadvoresno). Se plasam od predsemenata tecnost. Ako se prasuvam jas, seuste sum nevina, no vo ovie momenti sum premnogu isplasena i zbuneta i i najmalite sitnici gi preuvelicuvam. Sakav da ve prasam dali e mozno da sum ja izgubila nevinosta i pri toa predsemenata tecnost da vlegla nekako vnatre.

Ve molam bez seir i takvi gluposti. Zagrizena sum i baram vase mislenje. Fala.

15. Cakica

Cakica Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    7.665
    Не паничи без потреба сигурно е дека ти доцни од нервоза

16. kyui

kyui Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Ok, znam deka i od panika moze da mi docni, ama prasanjeto mi bese dali postoi moznost. Toa me interesira.

17. Cakica

Cakica Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    7.665
    не постои

18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    па ако така нормално дека нема за што да се грижиш оти не си бремена..
    и мозе да ти касни од тоа што си под нервоза и стрест..а исто така може да ти касни од тоа што веке си во почетни вази на однос...така да нема за што да се грижиш...поз

19. kyui

kyui Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Sepak se grizam. Moze od strana zvuci smesno, no tri dena se macam i oko ne mozam da sklopam. Mozno e i pokraj toa sto nemase krv i sto smetam deka ne bese silno i bolno da sum ja zagubila nevinosta?

20. Cakica

Cakica Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    7.665
    Опушти се и уживај нема кој не го болело ама баш да го боли