Девојки Ве молам за мислење. Имам 20 години. Пред 10 дена со дечко ми се обидувавме да имаме секс. Мене ми беше прв пат и мислам дека не ме скина ( иако навлезе длабоко) затоа што не ми потече крв. Меѓутоа друго ме загрижува. Дали можам да останам бремена од предсемената течност со оглед на тоа што сврши надвор , па продолживме а не користевме заштита. Исто така ми беа плодни денови. Колкавi се шансите за да се случи тоa?
мислиш дека не те скина?!.. ако е така значи можно е тоа да е така,бидејки секогаш првиот пат е потешко...значи јас мислам дека шансите за бременост ти се премали.. бидејки не си се уште добро скината,и дека дечкото не сврши во тебе... без гајле тогаш...нема потреба да се грижиш,не си бремена според мене....поз
^ Нема врска што не протекло крв, немора и да протече воопшто, кај секого е различно. Зависи од еластичноста на хименот, и дали воопшто го имало кај тебе (може да се оштетил од повреда или слично) Инаку за бременост шансите ти се минимални, не затоа што ти било прв пат тоа нема врска. Туку затоа што не свршил во тебе. Без оглед на тоа што ти биле плодни денови, таа предсемената може да зезне работа, ама многу ретко се случува. И следен пат кондом, ако вака се притресуваш.
Glorich, може но и немора да значи. Може од причина што по свршувањето сте продолжиле без заштита. А немора да значи е ако не се фатило, или ако имаш погрешна пресметка на плодните денови.
ве молам за помош !!! значи вака последен циклус ми беше 11 април, последен пат имав односи пред циклусот она што ме загрижува е дека сеуште не ми дошло а и немам никакви знаци дека ќе ми дојде. Истотака поминав низ малку стресен период. Значи последниот месец немав ни односи. Иначе што се однесува на односот имав незаштитен однос но тој сврши надвор од мене. Ве молам за помош!!! имали шанси за бременост ? тоа ми беше прашањето
^како што и самата рече си имала стресен период, па одозгора сега и од што му ја мислиш уште толку си под стрес. Мој совет, сабајле или сега тркни земи го тој тестот од 60денари, и сабајле направи го
веројатноста неможе никој да ти ја каже,ти најубаво си знаеш што и како се случувало но овдека можеме само мислења да ти пишеме, мое мислење дека стресот влијаел
девојче не си бремена ,а и не ти касни многу па да креваш паника,во пролет хормоните на нас женските ни се хаос зарради менувањето на климата времето и тн.... ако сакаш да не ти е у мисла направи тест али ке видеш дека ке биде негативен
Девојки... Значи кога имавме прв пат тоа беше 20 април после 4 дена ми дојде..Потоа ме фати сипаница и кога оздравев пак имавме но со кондом.. Синоќа бевме заедно и имавме пак и беше пак соо кондом.. не ми е дојдено веќе 3 недели зошто не ми доага.. мислам дека тоа е само паника дека нема ништо.. Не осеќам ништо така за да сум бремена или слично.. Имам многу белло прање тоа можеби е бидејќи треба да ми доје и малце ме боли стомак.. кажете ми стварно сум многу загрижена...
Зошто имаш 13 години, веројатно неодамна си добила првпат. Треба време да се регулира циклусот, ама за твое добро, играјте си доктори со куклите, деца сте бре уште не сте доразвиени!
13 години??? И имаш секс? Или мене нешто ми фали или нормално е на 13 години да имаш секс . Може сум јас заостаната, незнам....
^супер, ајде и памет за друг пат читни малце во слободно време информирај се, ете и на форумов има доста инвормации
искрено веќе не одам на ризик никогаш доста ми беа овие маки .и секако веке од пред некој ден почнав да читам и да се информирам
Девојки Ве молам за мислење. Имам 20 години. Пред 10 дена со дечко ми се обидувавме да имаме секс. Мене ми беше прв пат и мислам дека не ме скина ( иако навлезе длабоко) затоа што не ми потече крв. Меѓутоа друго ме загрижува. Дали можам да останам бремена од предсемената течност со оглед на тоа што сврши надвор , па продолживме а не користевме заштита. Исто така ми беа плодни денови. Колкавi се шансите за да се случи тоa? Пред некој ден ве прашував за ова. Од вчера чуствувам болки во долниот дел на стомакот како пред добивање, мачнина и при мокрење ме пече. Дали е можно да е поврзано нешто со бременот или е само настинка ?