Е сега вака ,доколку дечко ти свршил (во кондомот) ,па тој пукнал (затоа што ти паднало парче од него) ,може да останеш бремена ,а доколку не свршил тогаш не се секирај. Јас не знам колку години имаш ,но штом веќе знаеш да се уклучиш на интернет и на форуми ,пробај малку со чичко Гугл да се исконсултираш околу тоа како да приметиш кога свршил,а кога не дечкото ,што да направиш доколку се скине кондомот и ти најдеш парче и ред други работи поврзани со сексуалниот живот. Ова прими го како совет ,за во иднина помирно да спиеш!!!
Потполно се согласувам со коментарот над мене... Незнам кој датум било тоа но секако ако не сакаш да си бремена земај си aпчиња има after sex што се пијуат дури 72 часа после односи ... Внимавај те друг пат
Moze da di kazete dali e mozno da sum bremena iako dobiv.. Se custvuvam mnogu podujena i gladna ali koga gledam jadenieto mi se gadit ponekogas mi se vrtit ne znam sto e dali e mozno da e bremenost ??
Доколку си имала сомнителна менструација од типот да трае 1/2дена, аобично ти треа 5/6 (пример давам), да не била обилна како што си знае, да е кафеавко розевка. Треба да си направиш тест. Но доколку се си било во ред како и изминатите месеци, нема шанси да си бремена.
Штом си добила не би требало да си бремена.А што не си направиш една крвна слика па да видиш да не ти е ослабена крвта и од тоа да ти се врти
Не! Многу се ретки оние кои што се бремени да добииват менст.и тоа се случува само 1 до 2 месеци да добиваат иначе таа менст.додека си бремена ти трае 2 или 3 дена и не е обилна и не толку црвена како што треба да биде нормална.. А , дали пред тоа си била гладна и да ти се гади и да ти се врти ( прв пат ли ти се случува тоа или.. ? Поздрав
Леле луѓе колку сум среќна. Купив тест за бременост и сабајлево отидов да го направам, кога што да видам сум добила . Ух камењ ми падна од срце.
здраво, сакам нешто да прашам. Дали може да сум бремена,кога имав секс со мојот дечко и тој кога требаше да сврши се тргна и сврши на страна малце се избриша и продолживме со сексот? од нашиот сексуален однос има поминато само 2 недели и немам никави симптоми за бременост ..само некако многу набрзо одам во вц. ве молам кажете ми..Фала
тој не се изми само се избриша со крпа а за тоа дали уринирал не знам што е тоа а потоа кога продолживме со секс немавме заштита
освен ако немаш некои други сиптоми според мене нема за што да се грижиш ... веке си добила и нема потреба од тоа... според мене ако не сврши во тебе мислам дека не си бремена... сепак веке поминало 2недели можеш тест да направис...за сигурност..
Delfin4etoo, тоа што он се избришал со крпа, па уште не уринирал, и сте немале заштита, е исто како да подзадоцнил и малку свршил во тебе. Ако ти биле плодни денови,шансите ти се големи.
Kako mislis neznaes sto e toa da urinira??? Dali posle prviot odnos izvrsi mala nuzda? Kako i da e bidejki ne se izmil (a i da se izmie ne e sto posto sigurno,) i ne ste koristele zastita vtoriot pat, sansite se mozebi mali no mozno e da si bremena, zatoa mozes da kupis test i da go resis somnezot.
здраво Феминки , се надевам дека овде ке добијам одговор на мојто проблем.Значи истото прашање го оставив во темата ''Интимни прашања.....'' но таму не добив одговор , па се решив и овде да го оставам. Значи: На 1ви Мај имавме со дечко ми однос без кондом една ден пред да ми дојде и одма наредниот ден ми дојде,таман како што требаше ( се беше исто како и секогаш менстурацијата ми траеше 5 дена со тоа што еден 3 ден немав никакво краварење а после 4/5 ден повторно крварев) знам дека ништо не се случи,партнерот не ни сврши внатре ,а сигурно последниот ден од циклусот не е плоден ден така да нема шанси да нешто биднало ,но ме мачи тоа што еве денес повторно прокрварев и тоа обилно.Е сега можеби некоја од вас знае што би можело да биде ?????? Ве молам ако некој имал сличен проблем како мојот нека одогови ..... ПОззз
Абе ти се заебаваш или сериозна си? Или свршил или не свршил, како може да свршил малце па потоа сте продолжиле да имате секс, ако свршил не свршил малце, ако му дошло и веќе почнало не знам дали го сопрел па да сврши малце Значи еве да претпоставиме дека свршил, како сте продолжиле да имате секс понатаму . Не е ова прашањето, ама некако не е логично. А тоа дали си бремена само ти си знаеш кај свршил или не свршил. Некој ги фаќа од малце, некои од поишке, ваљда не си малер па од одма да се закачи некое сперматозоидче. Земи си тест за бременост па провери. Кој може да ти каже тука дали си бремена или не си. Дури ниту докторите гинеколози на форумов што советуваат, нема да знаат што да ти кажат, после вакво прашање. А тоа што често ти се оди во тоалет по мочкање не мора да значи дека си бремена, туку дека си настинала, ти настинале јајниците, ставај си топла крпа на долниот дел од стомакот пред спиење. И за крај, посети гинеколог. Ништо чудно и необично, траењето на менструалниот циклус може да варира, деновите на траење можат да се менуваат а и може да прекине па пак да продолжи. Тоа не е ништо страшно. За бремена не верувам дека си, само си напната. Затоа посети си гинеколог, можеби имаш некој хормонски проблем.
Srcka3, тоа често знае да се случува кај некои жени, одреден период се случува 2 пати во месецот да добиваат. Но, ти препорачувам да си посетиш гинеколог така ќе бидеш сигурна дека се е во ред со твојот менструален циклус, и главата ќе ти биде мирна
фала ви многу , што одговоривте на мојот проблем.И јас на тоа прво помислив на тоа Хормонско пореметување , пошто пред 2 месеци пиев таблетка Норлево , па можеби да е и од тоа.Но секако ке идам овие денови на гинеколог па тој најдобро ке ми каже ...... Фала ви уште еднаш
Abeja неубо ме имаш сватено што сакам да кажам за она дека малце свршил ,сакам да кажам дека малце се избриша а не дека малце свршил..иначе фала
baram malo informiranje , so decko mi imame seriozna vrska i neodamna resivme da pocneme da imame odnosi. posledniot pat zabelezavme na kondomot (bidejki sekogas koristime zastita) nesto belo, no kondomot ne bese puknat .. dali e toa od mene , mislam deka ne e mozno da e sperma ?
Ако не е пукнат кондомот тогај е од тебе. Можеби си имала бело прање многу густо. Ама не верувам да е нешто страшно.