si imala odnosi?svrsil vo tebe? mozno e.. ako ne togas se uste ne ti e redovna mens.......pa i testot ti pokazal negativen rezultat..
Здраво, би сакала да прасам нешто.Менструацијата ми доцни веке 3 дена (некогаш добивам на 28 некогас на 30 дена) има месеци кога ми доага тоцно на време но некогас не. Невина сум меѓутоа интимна сум со дечко ми да кажам клиторисно, нема свршено во мене но сепам ми касни мозно ли е да постои бременост споредн вас.Некако овој месец немам мн симптоми како вообичаено?
Извини ама не ми е јасно нешто... Како тоа си невина а си клиторисно активна со дечкото??? Или пенетрирал внатре или не! За да бидеш бремена треба на некој начин семена течност (сперма) да навлезе длабоко во вагината а друг начин за забременување (како што знам) нема! Појасни ја малку ситуацијата за да може да ти дадеме адекватен совет
кај сите менс...понекогаш иде порано некогаш покасно некогаш на минатата дата.. али сега кај тебе ако си невина нема шанси да си бремена .. а тоа интимно ако мислиш на допири и се то анема везе,,додека не сврши дечкоти во тебе не си бремена
napraviv 2testa ii bea pozitivni no pred 4dena dobiv....nezz kako i sto no bas normalna menstruacija ,trebase da dobijam na 119april ne dobiv napraviv testovi i pozitivni taka da sega za maj na vreme mi dojde no testovite...????? ako znae nekoj nesto ili so slicno iskustvo neka pise ....fala
штом тестот ти показал позитивен резултат тогас не се мисли многу и правец утре кај гинеколог има случаеви каде што во текот на бременоста си добиваат редовен циклус а мозда ти е некое крваренје што не треба да биде а посебно не толку обилно тогас пак ти е ризик од спонтан така да не погодуваме тука од утара оди утре на гинеколог и пиши ни што станало поздрав
и јас мислам дека најдобро ти е на гинеколог.. незнам оти така,,ако е еден тест може грешка ама ако се повеке незнам што да е .. провериси да си знаеш за сигурност
откако подбро ке размислам па ти си бремена и тоа веке 2 месеци аа???? ама ај пак провери на гинеколог и писи ни
pa ako se tocni testovite da no i jas se plasam od spontan ili nezz sto e rab a pisv i pred toa imav non stop zastiten odnos nezz ni kako e mozno da sum trudna...sepak fala
Devojki ovie denovi treba da mi dojde.. i sega imam kako kafeavi kapki... od shto e toa i na stho asocira.. i imam bolki vo stomakot kako i sekogash koga kje mi dojdeshe.. mislam deka koga mi doagjashe [pak imav vakvi kapki a potoa krf no ne sum sigurna.. pa saakav da ve prasham na shto asocira.. blagodaram odnapred!
па тоа е нема што друго... сакаш да поставиш прашајне дали може да си бремена или?? ако си имала односи и свршил во тебе можно и бременост..али јас не знам што точно се случило со тебе.. инче ако ти е тоа како секој менсс,,,,,знаци тоа
срцко ај утре оди на гинеколог провери за што се работи и пиши ми тука да не те мислам а тестот нема шанси и двата да се лажни јас 100 теста сум правела ни еден не ми испаднал лазен така да бремена ке да си ама види зосто тоа крварење се слуцило ти писав и предходно некои зени имаат циклус и во бременоста позд и цекам утре одговор
znachi da sum imala... prviot pat posle odnosot mi dojde posle 4 dena toa beshe na 24 april i sega treba da mi dojde... sega posle vtoriot odnos mi se pagjat ovie denovi pa taka da da ne se sekiram.. toj ne svrshil vo mene nikogash samo prviot pat beshe ebz kondom a potoa so kondom sekogash.. i znachi da ne krevam panika taka
Пред 17 часа имав однос со кондом со дечко ми, и кога сврши тој не го извади кондомот, туку јас, и тој ми кажа да проверам да не е пукнат.. јас проверив и на врвот не беше пукнат, се во ред, но сега се плашиме да не е истечела сперма од крајта затоа што беше лигаво кога го фатив... А иначе јас сум сега баш во најплодните денови, во овулација.. Има ли место за паника? Размислуваме да земам Норлево апче?
Ако не бил пукнат кондомот, мислам дека немаш потреба за апче. А како мислиш можно е да истекло? Мислиш од крајот на кондомот? Ако е така, тоа мислам дека нема шанси спермата дури до таму да отиде, т.е да се врати. А и се познава ако е сперма, или ако е лигаво само онака, од навлажнетоста. Така да, јас мислам дека бил лигав од тоа, а не од спермата. Мислам оти немаш потреба да се секираш.
Да, од крајот на кондомот.. Сигурна сум дека не беше пукнат на врвот, убаво го проверив... Нема место за паника нели
Не, мислам дека не треба да паничиш. Секако дека не била сперма, едноставно ми нема никаква логика дури до таму да се врати, лигав бил од тоа што си била навлажнета, и мене ми се има случувано тоа.
Може непотребно паничам, ама да си прашам јас сепак. Вака... последниов месец со партнерот имавме односи со кондом, дали еднаш или два пати беше незаштитено. Ама мене баш тие односи со кондом ме загрижуваат. Прво, затоа што имавме во најплодните денови, и второ, затоа што тој постојано свршуваше во мене (во кондомот секако) Не забележавме скинат кондом, само што беше лигав кога го вадеше од мене. Читав некаде за сигурноста на кондомот како заштита, пишува околу 99%. Дали тоа значи дека има некоја пропустливост?
Воопшто немој да паничиш, нема причина, опушти се. Може да ти касни, но тоа би било последица бидејќи се оптоваруваш. Уживај
Крејзи нема потреба од загрижување доколку не бил скинат кондомот, ипак ниту едно средство за контрацепција не е 100% ефикасно, кај сите постојат макар и минимални шанси за забременување. Доколку кондомите биле во ред, односно не успеала сперма да влезе во вагината нема потреба од загрижување. Сепак ко којзнае кој пат ќе кажам, зошто си правите толкави нервози, толку ли е тешко 10 секунди пред да сврши да го извади и надвор фино лепо со твоја помош или сам да заврши работа. Си правите од играчка плачка.