Јас секој месец се паничам безвеза, и после кога ќе ми дојде, ми доаѓа душата на место. Инаку, јас имам врска од година и пол, имаме незаштитени односи, ама никогаш не свршува во мене. Па досега не се направила грешка. И решив повеќе да не паничам. Што повеќе паничам, тоа повеќе ми доцни, поради стресот. До сега си се покажал како успешен начинот на "заштита". Е сега, ако сака Господ да се деси, ќе се деси. И да се згреши, сепак не сум толку млада. Имам 23 години, и мои врснички веќе децата за рака ги шетаат, и во градинки ги пуштаат Како и да е, поентата ми е. Не паничете, со паника ништо не можете да промените, освен што можете да си направите да ви доцни уште повеќе, а со тоа да ве фаќа уште повеќе паника. Тие што не сакате да забремените, не дозволувајте да свршува во вас, или да имате незаштитен секс 2 пати едно по друго (вториот пат може да биде ризичен).
Дека си видела не си трудна, си се опуштила и затоа и си добила. Значи нареден пат, ако ти касни опуштисе, не мисли на тоа воопшто!
можно е...тоа се случува кај ретко од жените ама можно е.. доколку нема за што да мислис за бременост,ок ако сакаш можеш тест да си направиш па да знаеш дали или не си бремена..
Ми треба совет. немав односи ама пентираше во мене не длабоко и не ме скина.... ама сврши на надворешниот дел од вагината...дали е можно да сум бремена? ве молам за совет не сум информирана воопшто... дали може да останам бремена а да не сум скината?
Лелеле ке умрам веќе најозбилно од проблем во проблем се ставам. Вчера ми беше 3 ден од менструација, со дечко ми имавме незаштитен однос, јас имам повредена нога од порано но сега ме фаќаат грчеви нон стоп и кога спијам баш во секој момент може да ме фати, но за жал вчера дечко ми сврши во мене поради мојата глупава нога неможев да се тргнам, можно ли е да сум бремена? Инаку профилот е на сестра ми јас имам 17 години и неможам да чувам деца ке умрамм
Не се плаши, нема да умреш, од чување деца не се умира И викаш грч те фатил на ногата? А и него да не го фати грч на к*рот па не можел да го извади? Со нога не се ебеш со друго го правиш тоа. Да те фатило вагинален грч па да се подзамисли човек , вака во дилеми не стави...
Епа нека пази он кога свршува,нека сврши надвор,не можеш ти да знаеш кога да се тргнеш Другпат информирајте се убаво ама и двајцата
Јас само кажав како беше ти ако сакаш да ми дадеш некој совет дади ако не не ми се прави нешто интересна на форумот зошто не ми е до тоа, да можев да се тргнам ке го направев тоа како секогаш до сега.И да грчот беше во мојата нога и незнаеш колку е тоа јако и како боли за да зборуваш и да правиш заебанции на туѓа сметка
^се некогаш се случува по прв пат. А штом сте имале односи (незаштитен,во тебе свршил)на почеток од месечниот циклус,шанси има, и тоа реални. Но џабе се сега нервози.Не ти преостанува ништо друго освен да чекаш.
Спасовска малку ви е згршен есапот вас. Тој треба да се тргне кога ќе се осети, како бре ти се тргнуваш, од кај знаеш кога е моментот. Како и да е, ако ти е трет ден од менструација помали се шансите да останеш бремена, но сепак постојат.
Знам дека е така ама кога свршува тој некое време пред да сврши ми каже да се тргнам и јас почнувам да станувам и тој ме тргне со рацете ама во тој момент неможев да се тргнам а неможеше ни тој сам бидејќи не сум баш лесна Најискрено да ви кажам доколку се случи да сум бремена нема да ми е толку тешко тоа бидејќи неможам да си помогнам сама на себе, туку како ке им кажам на моите. Ке почекам една недела и веднаш ке направам тест уфф
Џабе ќе правиш тест за една недела, тестот покажува точни резултати минимум една недела по зачнувањето. А сперматозоидите во женскиот организам можат да опстанат и до 7 дена. Така да,пример, ако зачнувањето се случи за 7 дена, а ти направиш тест, тестот нема да биде точен. Вака почека си 2 недели, за да бидеш сигурна.