1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Не се секирај, тој не го ни ставил цел во тебе, и што е најважно не ни свршил. Нема шанси да бидеш бремена, а менструацијата или ти касни поради хормоналното пореметување или поради тоа што мислиш постојано дали си бремена и си под стрес. Опушти се, се ќе си биде во ред.

2. ivananika

ivananika Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    денеска ми дојде менструација,ми подрани 5-6 дена .вчера имав малку кафеав исцедок,а и денеска ,меѓутоа се промени бојата и бидна црвена како крв,што мислите вие што е???????сакам да ви се заблагодарам за подршката што ми ја дадовте:))))))

3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    ^обилно имаш како стандарден менструален циклус...или?

4. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098

Значи, ако прочитав добро дечкото ја убедувал дека сам тој го скинал кондомот. Сум ги трпела тие психички тортури, сум чекала менстрација како премија на лото и знам што значи сето тоа психичко малтретирање, непроспиени ноќи...
    А, Норлевото после администрација, брзо и ефикасно се остранува (елиминира) од организмот, а то не доведува до појава на токсични ефекти, само го забрзува пукањето на фоликулот (посакуваниот ефект на лекот), со што се спречува несакана бременост. Норлевото не се пие секој ден, тогаш стварно би било штетно и би можело да настанат сериозни несакани ефекти, меѓутоа ако е еднаш, и тоа по потреба (вистинска потреба) нема место за паника, дали да го пиеш или не. . ;)

5. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Да беа хормоните туку така НЕШТЕТНИ немаше да размислуваме, сите ќе пиевме цело време. Не збориме за токсичност, туку за хормонско пореметување. Да се отстрануваше одма од организмот немаше да е дозволено 2 пати годишно. Немаше после 2 до 3 па дури и години да се пореметува циклусот. Особено кај оние кои и онака имале проблеми со циклусот. Не се овие апчиња, лапни голтни кога си засекиран и крај. А и вистинска потреба не е да пие кога дечкото не свршил во неа, а и тврди дека он го скинал кондомом.
    П.С. Некад упатсвата се во корист на самиот производ, а не на оној кој го зема...

6. Dudu4e

Dudu4e Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Девојки... ме интересира дали ако имате секс со дечкото, а за 5 дена треби да ви дојди менс. Но за време на сексот тој свршува во вас,и останувате бремена, дали менс воопшто нема да дојди за 5 дена, или ке дојди па од наредниот месец нема?? :worried: :worried:

7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Dudu4e, менс. нема да ти дојде ако останеш бремена.
    Неможе да дојде па после да недојде. Не доаѓа одма штом остануваш бремена

8. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    јас кога бев бремена со 2те деца мене другиот месец ми доагаше и ми траеше по 3 дена за второто сватив дека сум бремена по тоа што ми заврши 3тиот ден и после си немав а некои имаат и преку целата бременост а некои им трае 6 месеци и им престанува све додека не се породат така да ако мнсизот ти е прецизен баш на таа дата а ти касни не е лошо да си направиш тест после 7 дена :)

9. Dudu4e

Dudu4e Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Vi blagodaramm :)

10. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    48.463
    стварно не ми е јасно како се впуштата во сексуални односи а сте тотално неинформирани или пак се правите дека сте неинформирани за последиците , за заштита и сл. и очекувате тука на форумов девојките на грав да гледаат и да ви кажат дали сте бремени или не .Стварно не можам да разберам. :fubar: :fubar: :fubar: Во 21ви век жвееме сексуална едукација има на секој чекор по школи на телевизија па и како што викаат форумџикиве и чичко Гугл да го прашаш ке ти каже се што те интересира во врска со тоа.И крај краева имате родители мајки праите ли муабет со нив за тоа или не ?Јас прв пат коа добив мајка ми прво што направи ме седна на маса и ми објасни се во врска со сексот и со несакани последици и сите видови заштита. Ако не знаеш како да се заштитш ондак не прај ништо од тоа нема подобра заштита од било каква инфекција или несакана бременост што би рекол татко ми и во право е човекот.
    И да, како може да пенетрира во тебе а да не те скине треба да му е 2мм долг за да го стави во тебе и да испенетрира ама тебе ништо да не ти биде .Бог да чува.
    Да можно е да си бремена штом имаш незаштитен секс и свршил во тебе и не ти иде памет дека треба пријателот да стаи кондом за не умираш на форумов !

11. elma111

elma111 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    imav menstruacija na 14 maj i na petiot den imav odnos so decko mi, no bez zastita i se svrsi nadvor i sega ponekogas imam kafeavo, i mnogu me boli stomak dole, i ne sum otvorena bas dobro poso samo 3 ,4 pati imav seks,mislite deka sum bremena .pozdrav

12. spasovskaa

spasovskaa Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    13
    бремена си сигурно

На senjorita.lombardi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. elma111

elma111 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    abe denes napraviv test mi izleze negativen, znaci ima pominato 2 nedeli , treba uste da se ceka za da napravam test uste ednas ???

14. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Чим има поминато 2 недели, можеш да направи тест :)

15. elma111

elma111 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    znaci ne sum bremena. poso negativen mi izleze denes , mozebii e samo nekoja infekcija poradi so sum bila nevina porano i sega ovoj mesec napraviv prv pat zatoa mislite :worried:

16. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    116
    Тестот ќе биде валиден дури после датумот на наредниот циклус а кај тебе ако последна менструација била на 14ти Мај тогаш направи тест околу 11-12ти Јуни. Иако мислам дека шансите да останеш бремена на 5ти ден од циклус без да ејакулира во тебе се минимални :)

17. elma111

elma111 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    fala tii mnoguuu sun shineee,imav da umiram od grizaaa :worried::worried:

18. blade

blade Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Поради многу читање по форуми мозокот ми се направи салата :) Затоа конкретно би дакала да си прашам, ако би сакале да ми одговорите :)
    Прво сакам да знам, дали ако дечкото пенетрира во женското, два или три пати, без кондом по повторен однос а претходно се има измиено, дали воопшто постои шанса за забременуванње? Се обидував да најдам по гугл ама имав неуспешен обид.

Е сега имам уште едно прашање. Значи веќе некој период користам Диане 35 поради доцнење на менструација, акни,цисти на јајниците. Во тој период имав сексуални односи, заштитени, меѓутоа дечкото пенетрираше без кондом само 2 пати и потоа си продолживме со кондом. Па си имав крварење кое следува после пиењето на таблетите. Е маката после беше што правев пауза од Диане и немав добиено 2 месеци, а мислам дека беше последица од прекинувањето бидејќи и претходно ми доцнеше по неколку месеци. Поради моите сомнежи да не дошло до некоја несакана бременост, направив тест, но го правев некаде околу 7 попладне и испадна негативен. И истата вечер добив па повторно ги започнав Диане. Сега повторно добив, менструацијаа првите 3 дена ми беше обилна, а сега веќе петиот ден имам по малку. Овие денови осеќам гадење, на моменти како да ми се врти, јајниците ги осеќам како потечени. Па некогаш помислувам дали е можна бременост покрај контрацепција? и покрај добиени 2 менструации? или мо/еби овие симптоми се само навикнување на апчината?

19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    ако тестот ти кажа негативен не би требало да бидеш бремена...

20. mia90

mia90 Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    VE MOLAM ZA POMOS...!
    Prv pat imav odnosi so deckomi pred edna nedela,no himenot ne mi e skinat...trebase da dobijam no veke mi kasni dali e mozno da sum bremena??