да ве прашам, последна менструација ми беше на 31 април околу 18 до 20 мај имав однос со партнерот незаштитен но он вика дека нема потреба од паника дека надвор заврши. бидејки јас се тргнав а тој отиде до вц . ајде да верувам во тоа. но дали има шанси да останам бремена ???
Ако стварно свршил надвор, шансите се минимални да си бремена. Не паничи, не си прави стресови. Би ти препорачала да си направиш еден тест за секој случај..
Колку што имам прочитано по форумов, хименот Е пропустлив, така да ако свршил во тебе, НАЈВЕРОЈАТНО има шанси за бременост..
^ Е како тоа, имаше односи со дечкоти, а имаш уште химен :? Сакаш да кажеш дека не си имала вагинален секс?
Епа тогаш што не ти е јасно? Зошто сама дигаш паника без потреба? Нормално оти не си бремена, нит свршил, нит те скинал до крај.
Пред 6 дена имав однос со дечко ми, меѓутоа се случи кондомот да падне (немаше свршено во кондомот) и да се загуби. Дечко ми одма го извади и стави нов и во ниеден момент не се случи пенетрација без кондом. Кондомот го пронајдов во мене дури денес, а менструацијата ми доцни 2 дена. Колкави се шансите за бременост?
luge pomagajte na 2 juni imav seks so deckoto no ne osetivme ni dvajcata deka kondomot e skinat a svrsi vo mene e sega na 6-7 juni treba da mi dojde ve molam kazete mi kako da ja sprecam bremenosta
apce Norleon( akp ne gresam vaka e imeto) se kupuva u farmacia so recept treba da se pie do 72 saati posle odnosot !!
ако имаш симптоми за добивање, тогаш не паничи јајце клетката што требала да се оплоди одамна е прсната значи не си во период на овулација и шансите за бременост ти се мали, речиси никакви. не паничи позз
e vaka gradite me bolat veke 5-6 dena a stomacni bolki nemam A tie apcinja kako se vikat i morali da odam ginikolog da mi gi prepise ili moze i maticen lekar
Norlevo се викаат апчињата, и што побрзо после ризичниот однос се напиеш, тоа подобро делуваат, односно ја спречуваат бременоста. Не се препишуваат ни од матичен ни од гинеколог, се продаваат во аптека. seks/apce-za-den-potoa-t1453/ Еве ти имаш една цела тема за апчињата, убаво прочитај (има и несакани ефекти и случаи кога не делувало апчето), па одлучи дали ќе пиеш. Сепак, се работи за хормони, не е обично апче, и не е препорачиливо да се пие доколку немаш навистина добра причина за тоа. Само едно прашање: велиш дека градите те болат 5-6 дена, а ризичниот однос ти бил на 2 Јуни, односно вчера? Ако е така, веројатно те болат затоа што треба да добиеш....
епа штом те болат градите значи си во пмс, и не ти требат нор лево, јас со маж ми, додека ми беше дечко една година и повеке имавме незаштитен секс, кога бев во пмс и свешуваше внатре па не бидна, така да не се секирај така лесно деца не се прават, а кога сврши на плодни денови одма забременив. А за нор лево да ти потенцирам дека имаат многу хормони внатре, јас еднаш ги имам пиено, и ми го пореметија циклусот, и хормоните мои и се ми се измеша... според мене уживај не пиј апчиња.