Zdravo na site. Nova sum na forumot, mislam chitam chesto no sum nemala potreba da pishuvam dosega. No vecherva napravivme mala greshka so decko mi pa sakav da slushnam mislenje zoshto mnogu mi e strav. Znachi imavme seks so kondom najprvo se si beshe ubo, i nadvor svrshi, no posle otkako go izvadi kondomot sakavme da probame po 2 pat.. dojde do dopir na polovite organi, no nemavme seks prekinavme vednash od drugi prichini. imam chitano deka 2 pat bez kondom e rizichno zaradi ostanatite spermatozoidi no bidejki nemavme celosen odnos ne znam shto da mislam. ve molam vratete pobrzo..pozdrav
zdravo zenicki...nekoj da mi kaze ili utesi, bremena sum 5 nedeli i nesto no mi otkrija mal hematom zad embrionot. Pijam utrogestan oralno, magnezium isto taka i treba da miruvam. Dr veli ne e nisto strasno, se javuvalo kaj mnogu trudnici no sepak mene ne mi e seedno
Доколку не му штети хематомот на фетусот, тогаш немаш потреба за грижи. Често се појавуваат вакви хематоми, кои организмот има способност сам да си ги апсорбира. И јас имав сличен проблем, па сега во однос на него е се ок. Јас би ти препорачала да пиеш и витамин Ц од 500мг, едно до две на ден.
Ако се избришал откако го извадил кондомот, мали се шансите да си бремена, би рекал околу 1%. Плус сте немале секс, туку само се допреле половите органи. Ова е честа појава. Со следење на состојбата на хематомот, нема место за паничење. Доколку хематомот почне да смета на плодот во последното тромесечие, мислам дека се закажува царски рез. Слушај си го докторот, сепак тој е доктор и најдобро знае.
дали сум бремена? епа можно е мали мој мн си се опушти некако туку ваше мислење - го изваде али со закаснување шанси?
luge imav potreba od NOR-LEVO apce protiv bremenost go ispiv pred 5-6casa i seuste ne osekam nisto treba li nesto da osetam ili ne ve molam za pobrz odgovor
jas dosega samo ednas se imam napijano od toa apce...nemav nisto, se do 5tiot den, malce prokrvariv...sepak zavisi do organizmot
па викаат дека може да се испие до 72 саати по сексуалниот однос а најефективно е во првите 12 саати т.е што порано тоа подобро .Така да ке чекаш и ке си видиш...
Ако не се поминати 72 часа од односот, оди купи норлево. Инаку можно е, баш првото прскање е најсилно, така да не ризикувај ако не ти е планирала бременоста.
Девојки имав секс со дечкоми, не сврши прекинавме, и потоа пак продолживме и потоа сврши али не во мене, читав нешто за предсемена течност, можно ли е тоа да се случило првиот пак, или одма кога продолживме ?