^нормално дека е можно,во секој незаштитен однос. Шансите се многу многу мали за од предсемена течност, но постојат. Има некои женски организми толку им е потребно...а некои пак со месеци имаат незаштите со свршување во неа,па пак не се зачнува плодот
Од заштитен секс нема ништо по убаво за после да ви биде мирна главата а не да се нервирате и со нетрпение да очекувате да ви дојди. Знам не е убаво со кондом ама пак после мирна глава.
и онака наталитетот ни е во опагање, поработете на случајот што се мислите толку , се шегувам де не ме свакајте погрешно
zdv jas bev vo ginekolog i ne sum bremena falu mu na gospod, i mi preporaca kao kondom sto se stava na vagina sekoja 3 nedela se menjava,dali imate slusano za ova i dale e dobro ,mnogu go pofalat ova .
Да, се вика дијафрагма (ако на ова мислел докторот) и заштитува од бременност но не и од полово преносливи болести.Ако ти е дојдено само за заштита од бременост ондак ок е мада мачно е местењето според мене а и мислам дека на доктор треба да се оди за секое местење.Но, ако сакаш целосно да се заштитиш ке му кажеш на партнерот ОН да си стави кондом а не ти !
девојки ве молам за совет, мн ме болат градите ама не како прд добиванје него некако пупките ми се мн осетливи, нз мн ми е страв да не е нешто др... мн ми се осетливи и коа ке ги допрам онака како да ги галиш мн ме болат некако.. ве молам за совет... поздравв
лее ме утеши. патем да напоменам дека беше 3 партија (нели се намалува конц. на спердамозоиди со секоја партија) или грешам
Кога веќе кажа дека малиот твој се опуштил и го извадил покасно, оди земи Норлево!!!! Испиј го дури не е касно. А за концентрацијата на сперматозоидити ич да не се секираш, направи така како што веќе ти кажа Lacrimosa, да не имаш после две мали, не еден! Полошо е тоа што била трета партија, зошто има сперматозоиди кој се заостанати низ каналите во на малиот твој малиот. Озбилно, превентирај порано, земи Норлево.
касно е за норлево ќе почекам некое време па ќе направам тест. си викам ќе ми дојде зш веќе 2 дена ме боли стомакот некоја тапа болка во секој случај и да имам малечко не е толку страшно напротив ќе бидам најсреќна
Е па супер ако не е страшно. Јас читајќи го твојот пост сфатив дека несакаш бебе, па зато ти советував да си земеш Норлево. Среќно, ако сакаш бебенце.
не баш дека е во план сега ама бебе си е бебе нема ништо поубаво и повредно од фактот дека ќе имаш детенце. само ме фаќа паника што не знам дали сум или не. по логика си викам не ама изгледа мојава логика не е баш логична али читав цел ден и си препознавам симптоми. за лошење да не правам муабет од утро до вечер, кафе и цигари не можам да поднесам од самата миризба ми се повраќа само стомаков што ме боли ме буни
Колку повеќе размислуваш за тоа толку повеќе и симптоми согледуваш(што не мора да значи дека ги имаш) затоа што не мозиш да се опуштиш и затоа тоа ти се мота во глава........мене ми се случи тоа пред два месеци (и ако имав проблем со првата бременост) и требаше да знам дека нема ништо ама потсвеста во мене не го дозволуваше тоа и цело време само тоа ми се вртеше низ глава и од кога закажав на гинеколог и се опуштив максимално тогаш ми дојде .........најубаво направи си тест преку крвта (тој може и рана бременост да покажи) и ќе знаеш на што си.....ако си бремена тогаш честито
неее пу пу не дај боже не ме карај иначе немавме незаштитен, него само мн малце,скоро ич не ми влезе ама јас сум у некоја паника.. и мн ме болат пупките и приметив дека ми се некако бели.. нз.. :/ не ми касни по ова календаров а и по тој што си го иам у тф теба на 14, 15ти да ми дојде.. ама ова со градиве ме напинја...
може имаш само некоја промена.. ако не сврши во тебе нема за што да се грижиш.. инаце може да ти е од тоа што треба да добиеш,но има време за тоа уште...ти болеле и порано така или??? ако се плашиш од бременост најдобро 2 недели нека поминат од односот и тест...
е па ондак немаш причина за загриженост.може те болат од што се паничиш па несвесно мислиш дека кој знае што ти се дешава.според мене немаш гајле
Девојки ми треба совет.. вака.. Секогаш добивам или на 31ви или на 1ви кога како.. е сега од како ми заврши менструацијата минатиот месец некаде 5-6ти беше со дечко ми имавме заштитен однос но тој се тргна на време и не сврши во мене.. Од тогаш немавме односи, јас не бев во градов па и не се гледавме баш.. Меѓутоа еве веќе 5ти е сеуште немам добиено.. Вчера направив тест, испадна негативен.. само единствена грешка што ја направив при тестот беше што заборавив да го вратам капачето откако го потопив 10 секунди, незнам дали тоа би требало да влијае што мислите, има место за паника? Никогаш вака не ми доцнело, а не приметувам некакви симптоми на бременост, само градите што ме болат Незнам дали да направам уште еден тест..