[/quote] не не сврши, само ептен малце ми влезе до душа ич, а ова првпат ми се дешава затоа паника :/ ама нз.. сеуште ме болат... ;с се надевам дека ништо страшно... <3
ке добиеш чим не свршил во тебе а и плус со кондом, место за паника нема... ако толку паничиш напрај уште еден тест, а иначе мн е променливо времето па можда од тоа да ти касни. мене некогаш и од тоа ми касни.. не се секирај и опушти се ке добиеш ке видиш
дечки ве молам за помош последната менстроација ми беше на 6 мај, на 14 мај имав ризичен однос и по 10 часа од односот се напив апче норлево немав апсолутно ништо ни болење ни гадење ни крварење, но ние продолживме да бидиме активни без кондом (свршува надвор од мене). во последно време имам страшни вртоглавици си мислам дека во секое време ќе паднам...сакав да направам тест за бременост но една другарка ми потврдува дека тестот секако ќе испадни негативен (значи и да сум бремена, тестот ќе биди негативен)и дека се е последица од апчето.... мене ми касни два дена веќе и немам никакви сигнали дека за брзо време ќе сака да дојди (болки во градите, болки во стомакот)... кажете ми што да правам!?!?!? страв мие, а и што е пострашно и дечко ми се сложува со мојата другарка дека треба да почекаме за да направам тест дајте помош малку
^неможе тестот да ти покаже неточен резултат по 1 месец со 2 дена доцнење, слободно иди купи тест и направи го. Тој ќе ти даде најточен одговор.
леле дај боже да е само од времево или од стрес.. мада прв вака да ми касни стварно незнам зашто.. сакав само да прашам дали има некаква врска тоа што не го вратив одма капачето од тестот, знам дека во упатството пишуваше дека треба да се врати капачето на место ама јас сета збркана од резултатот што ќе биди скроз изумив.. се мислам дали уште еден тест да правам ама си велам да не е рано за уште еден или нема врска тоа?
нема врска тоа.. ако мислиш дека може неточно покажал тестот ради капачето оди купи нов и повтори го со среќа.
Ми касни 2 дена, малце сум настината, ама бев на некои испитувања изгледа имам некоја бактерија во грло(уште чекам резултати за ова). Норлево земав пред 2 месеци ама тогаш на време ми дојде. Последниов месец само 2 пати сме имале секс и секогаш со кондом, не ми текнува дали некој од тие 2 пати втората рунда сме имале малце без кондом на почеток, па да не останало нешто во каналот, ама како што прочитав тоа се мали шанси. И не знам дали имам симптоми на бременост или сама си ги измислувам, нешто како да немам апетит, не ми се станува од кревет ама можда и дека сум во неизвесна состојба па затоа така. Сакам да прашам дали на некој му има каснето поради земање норлево или настинка, стрес?
^настинка,стрес, промена на клима, и земање некаква терапија се основни и најчести работи поради кои менструацијата доцни
e vaka sega...jas da spodelam nesto so vas nekolku pati pisuvav bev vo panika,posle prviot abortus mi se sluci pak da ostanam trudna za sto bev mn isplasena deka ke mi se sluci kako prviot pat...no ne bilo taka ..napraviv dva testa koi ispadnaa pozitivni i bas koga rekov deka ke odam na ginekolog da vidam sto e kako e mi isoadnaa dr problemi zaradi koi nemozev da otidam na ginekolog...i posle tolku vt\reme duri vcera bev,Spored moite pretpostavki ocekuvav doktorov da mi kaze deka sum veke 11 nedela no toj mi vika JAS NE GLEDAM NIKAKVA BREMENOST ))) jas se razbira radosna(si vikav ako sum ok no podobro da ne sum)i vika doktorot ke ti zememe krv da ne imas rana bremenost najtocno ke kaze ..i toa pokaza negativno,sto znaci ne sum trudna.Mi padna ogromen tovar stvarno..no se cudam zosto dvata testa pokazaa pozitivno????
Ако си пиела некои лекови може ради тоа да покажал позитивен тестот.Дури и на самата опковка пишува дека некои лекови доведуваат до погрешни резултати на тестот.
ако сакаш тест мора да поминат две недели од односот.. и не се грижи толку да не ти е од тоа лошо,смирисе и почекај 2 недели за тест...иако си пиела апче немаш потреба за голеи грижи
Imav seks so decko mi so kondom,na kraj izleze od mene i go izvadi kondomot i svrsi na mojata intima,ima sansi da sum bremena?
како за беља доволно е мал контакт капка сперма да дошла во контакт....да навлезе во тебе и да ја оплоди јајце клетката. значи неќам да те лажам-еееј нема шанси, не, значи шанси има но многу мали
Како што ти рече Сноуквин - има минимални шанси, оти еден треба да стигне внатре па да си направиш беља. Веројатно не си, али кога веќе бил надвор, дотолку не најде друго место за свршување за да не си ја тупиш главата сега?
Никако, какво апче. Аман веќе, тоа не е аналгин па кога ке ти текне напи се, хормони се тоа. Мој совет никако апче и нема шанси да си бремена. Мора да сврши во тебе, па дури тогаш има шанси да останеш бремена, вака нема теорија.
Фосилче а ти доби менструација после абортусот или не? Само сакав да ти кажам дека моја колешка имаше спонтан и после некое време кога и испитуваа нешто крв (мислам околу спонтаниот нешто), и покажало ниво на хормонот ХЦГ како да е бремена. Значи уште си работел хормонот, ваљда треба време да помине за да се стабилизира. Барем така ми кажа. Па и млечните жлезди одма неможе да се повлечат... Мислам дека и кај тебе било тоа случај.Хормонот уште работел а ти си направила тест и ти покажал позитивен. После си направила разлика помеѓу тестовите ако добро те сфатив. После неколку недели си правела преку крв и сигурно хормонот веќе се престанал да работи. Поздрав
Da imas pravo,ama vidov sega deka mi se i plodni denovi i uste pogolema panika me fati...Si pravam filmovi vo glavata se opteretuvam bezvrska...Sto moze da mi se sluci od edno takvo apce? Nikad do sega ne sum piela...