1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    НЕ СИ БРЕМЕНА! Сигурно. :!:

2. fancy

fancy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Девојки ве молам кажете ми ги симптомите за бременост
    Многу сум исплашена :(
    Ми дојде на 11.05 а имавме односи на 28.05, се случи повеќе пати, и последниот беше без кондом но тој не сврши во мене.
    Сеуште не ми е дојдено, а пред некој ден имав мало крварење на гакичќите ... Ве молам за одговор, во голема паника сум ;( Несакам да сум бремена

3. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    срц не се секирај,штом не свршил во тебе немат што да се грижиш. и мене ми касни по 3-4 дена некоаш :) не се секирај ;)

4. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    почекај уште некој ден и напрај си тест. тоа малку крвавење може да е баш симтом на бременост. меѓутоа пред се почекај уѓте некој ден не се притресувај затоа што повеќе ќе ти касни опушти се и ќе биде се во ред

5. komiti

komiti Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2010
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    0
    ne e mozno t.e nema teoretski sansi da si bremena ako ne svrsil vo tebe ajde bez panika i nareden pat zastita pa posle pravi sto ke pravis ;) pozz i pisi so si napravila ;)

6. fancy

fancy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Неможам да се отпуштам, само на тоа мислам :?:
    Тој исцедок уште толку ме исплаши .. Се надевам ми доцни поради неправилната исхрана и стресот.
    Ви благодарам !! :)
    Ќе почекам до утре, ако не ми дојде ќе направам тест па ќе ви пишам што биднало :)

7. Annnie

Annnie Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Vaka..Nova sum ovde i sakam da ve prasam nesto...Posledna menstruacija dobiv na 07.05,za posle si gi znaev plodnite denovi otprilika gleav na poise strani deka negde od 19 do 26 maj treba da se plodni poso na site skoro razlicno pokazuvase..ne e problem i da sum bremena,i otprilika na tie denovi imav odnosi so decko mi negde na 19,22,..i bez zastita samo onaka i go prasuvav dali svrsil vo mene mi vikase ne ama mene ipak mi e somnitelno..ciklusot ne mi e tocno na 28 dena ali tuka e negde najveke na 30-32 preku sila dena dobivam..znaci negde na 7mi juni trebase da dobijam..posle na 10ti kupiv test i mi pokaza negativen,i eve uste nemam dobieno...simptomi imam takvi za bremena ako sum pr mn mn imam apetit i mi se jade,mi se losi ama retko,e sega pocesto imam vrtoglavici i mn me bolat gradite ama pred da dobijam Nikogas ne me bolele i cudno mi dojde sto me bolat..Sega i da napravam test nz kolku ke bide tocen zasto eve stvarno tie mi se simtomite,a da sum pod stres ne sum bas sum opustena i nikogas ne mi kasnelo volku mnskoro 12 dena..Ve molam za sovet zasto jas mislam deka sum bremena i sakam da sum ne mi preci..Fala odnapred :)

8. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    Па направи уште еден тест или па веќе кога не ти пречи оди до на гинеколог. Сепак тестовите се доволно сигурни а и на гинеколог испитувањето се прави на ист начин како што функционираат тестовите. Мој совет земи си Sure Check најдобри се а и не е потребна утринска урина. :)

9. Annnie

Annnie Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Fala Zlatusko od niv i zemav ama ete negativen bese rezultatot pa ako ne ke zemam uste eden pa ke vidam ama nz kolku ke bide tocen pak zaso stv mislam deka e mozno da sum bremena spored site ovie simptomi..ne znam samo dali uste da cekam ili da zemam i sega ?

10. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    Земај сега одма што да ти седи на ум, иначе симптоми на ПМС и бременост се скоро исти единствно можно е да имаш засилен осет за мирис и неподносливост на цигари, но не мора да значи. Има девојки кои немаат никакви симптоми на почеток на бременост, баш никакви. Подуеност, осетливи гради, лошење, вртоглавици се исто симптоми на појак ПМС. Затоа тест ти е најсигурно нешто 99% се сигурни. Само немој да пиеш премногу вода пред да го правиш оти можи да се разреди хормонот што треба да се испита. Сепак ако испадни позитивен треба да одиш на гинеколог на уште еден тест, ако е негативен нема потреба :)

11. Annnie

Annnie Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Oki sonc ke zemam ili sega ili najkasno do ponedelnik pa ke vidam..Ke pisam posle sto napraviv :)

12. Wind

Wind Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2010
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    28

Тестот за бременост не е 100 % точен никогаш... Некогаш се случува и два теста направени еден по друг да кажат грешна информација. Значи не се ослонувај на тоа...
    Според симптомите што ги кажуваш има шанси да си трудна или пак можно е тоа да ти се случува на психичка база. Ако си преоптеретена со тоа. Можно е и да ти касни поради стресот што го чувствуваш.
    Сепак најпаметно ти е да си отидеш на преглед и да видиш што порано. А пред тоа да го направиш мислам да си го седнеш дечкото на искрен муабет да ти каже дали направил во тебе нешто или не?!

13. butterfly89

butterfly89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    105
    nemoj da se sekiras mene posledniov mesec mi docnese okolu 3 nedeli, znaci so deckomi imame seks bez kondom i 3-4 dena pred da dobijam imav malo krvaranje zatoa ne se sekiraj mnogu e golema verojatnosta se da bide predizvikano od stres...........pozzz :)

14. mala

mala Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    13
    na 17.5 dobiv menstruacija a na 28 maj imav rizicen seks.vcera mi dojde a denes samo 2 kapki imam dali e mozno da sum bremena

15. MIRNA23

MIRNA23 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Дај бе рекласирај се женска ... ке ти дојде не се останува туку така бремена.... тоа не е плукни - залепи !!!

16. mala

mala Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    13
    pa mie strav oti vcera dobiv a denes samo 2 kapkiko da nemam nisto

17. MIRNA23

MIRNA23 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Dete aj reklaks malku i ne misli na toa... kraj kraeva napraj test za nekolku dena

18. mala

mala Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    13
    fala za sovetot no utre ke kupam test ike vidam

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.284

Ти дојде менструација (онака баш да ти тече) или само 2-3 капки крв имаше на гаќите? Не верувам дека си бремена, ама пак, земи тест - не дека е тој 100 % сигурен, ама добар начин е да провериш.

20. mala

mala Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    13
    nemav mnogu vcera ama denes samo 2 kapki imam slusnato ako imas samo malku krv mozno e da si bremena a mi kasni 5 dena