Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Направи си тест, веќе ти доцни.

2. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Направи си тест,но ова со исцедокот укажува на инфекција . Најубаво да си закажеш на гинеколог за тој да види за што точно се работи

3. najmilo

najmilo Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    можи и тоа да е ,ама уште нешто ми е чудно ни фарбата за коса не ми фати овој месец

4. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

На некои девојки/жени не им фаќа фарбата и кога имаат менст. Симптомите се различни и зависи кај кого како. Еве јас на пр. немав воопшто никакви симптоми.
    Наместо да прашуваш и слушаш све и свашта направи си тест и не се филмај :wasntme:

5. najmilo

najmilo Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    фала за одговорот не се филмај ова мн ми значеше,овде човек да не праша ништо

6. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    Каква фарба користиш, мис меџик? Друг пат фарбај се со Garnier, Palete, Keune итн. гарант ќе видиш промена.
    За бременоста-купи си тест за бременост, богами треба и јас, убаво што ме потсети :lol:
    Ако ти е подуван стомакот и имаш исцедок, не мора да значи дека е бременост, можеби е инфекција, можеби си настината или имаш некој друг здравствен проблем, треба да си провериш и пиј повеќе чаеви.

7. najmilo

najmilo Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    :) не се фарбам со мис меџик ама бач никогаш,туку со еволушн и бојата ми е црна...иначе че си купам и јас тест оти ако припрашам тука ке те изедат со заби девојкиве така се настроени

8. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    ^^ Ма нема врска, не јадеме, туку некои прашања се такви што не можат да најдат одговор тука. За тоа си постојат лекари. И што ако некоја ти каже трудна си а испадне дека не си, и после ти ја колнеш зашто те зезнала, ти веќе си се потрошила на пелени, цуцли и сл. или па обратно, ти каже не си трудна без гајле, а на крај испадне дека си трудна па ќе си мислиш дека она ти љубомори ;)

за симптоми на бременост кликни тука

На AIT му/ѝ се допаѓа ова.
  9. zvezda2

zvezda2 Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo :) nova sum vo Forumot imam 22god.. sakam da spodelam iskustvo..prethodnata sabota 2juni imav odnosi so deckoto 2-3 dena otkako mi zavrsi menstualniot ciklus. Prvo koristevme zastita, so sto misli deka kondomot se skinal i svrsil vo mene, no ne e siguren deka bese skinat, posle vtoiot pat bez zastita, no ne svrsi.. Sega se nerviram bidejki iako ne mi bile plodni denovite , odnosno nemalo ovulacija, sekako postojat moznosti za bremenost, A treba da cekam do 28j za da vidam dali sum bremena, inaku sega za sega nemam nikakvi simptomi.Osven sto postojano mislam sto moze da ispadne :).. pozdrav pa sto mislite spored vase mislenje. fala pa dali nekoj moze da mi gi kaze ranite simpotmi na bremenost i posle kolku vreme se pojavuvaat

10. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    според мене-значи можно е да си бремена ако мисли дека свршил во тебе,па иако не ти биле плодни деновите сепак понекогаш се случува и во н еплодни денови да се остане бремена..
    па можеш после 2 недели од однодот да си направиш тест и да си бидиеш посигурна..
    а за симптоми за бременост се знае вртоглавица,повраќање,омаласкасност и слично,но треба да имаш барем 2 или 3 недели за овие симптоми,затоа по 2 недели од односот тест и ке си знаеш посигурно..поз :hai:

11. samojed

samojed Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2011
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    12
    ке ве молам за совет премногу сум исплашена имав 2 пати незаштитен однос ама 1 пат кога имавме однос беше малку пијан и сега несум баш сигурна дали има во мене свршено он вели дека нема ама несум сигурна минатиот месец ми дојде на 6 мај и секогаш ми иде на точна дата може само со 2 дена покасно ама овој месец требаше да ми дојде на 6 а веке сме 12 уште го немам добиено а имавме последен пат однос на 23 мај дали можам сега да направам тест зада бидам сигурна денес дознав дека на 1 моја пријателка и каснеше 10 дена и денес откри дека е бремена и сега превише сум испаничена бидејки со тој што имав односи немавме сериозна врска ке нема да сака да се земиме превише сум исплашена ми доага да се убијам секој совет бими бил од корист а иначе немам симптоми на гадење само како да мие подуен стомакот така се осекам нервозна депресивна и како некој исцедок како вода тече од мене нее бело прање ве молам за совет

12. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.972
    Повеќето тестови тврдат дека покажуваат точен резултат ако се употребат на првиот ден од задоцнувањето на менструацијата. Но, за најточни резултати најдобро е да почекате да измине една седмица од датата на која што по правило би требало да ви започне менструалниот циклус.

Ако направите тест неколку дена по задоцнувањето на циклусот и добиете негативен резултат, тоа не значи дека 100% не сте бремена. Доколку во наредните денови не добиете менструација, повторете го тестот.

извор: Фемина http://www.femina.mk/семејство/бременост/тест-за-бременост

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  13. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Тебе ти доцни веќе една недела, јас ти тврдам дека тестот доколку го направиш сега(само да е со прва, утринска мокрача) ќе ти покаже точен резултат, посебно ако си бремена.

14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.522
    Допаѓања:
    106.039

а зашто ако не сакате деца , имате односи без кондоми?
    па и не си баш мала, 23 години, идеална возраст за чување деца од искуство :)
    сега само ти останува да си направиш тест , ако не си бремена др. пат памет во глава и секогаш да имате кондом. за бременост немора да значи дека мора да повраќаш,да те боли глава..
    исцедокот ти е само бело прање , друго нема што да биде. позз и пиши што ке направиш

15. samojed

samojed Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2011
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    12
    јас обожавам деца и би посакувала да имам ама проблемот е што тој нее подготвен за таков чекор секогаш ми велеше дека ме сака дека му значам се надевав дека ако му кажам дека можеби сум бремена ке биде срекен а он се испонаша така лошо со мене ми рече ако сум била бремена дасум абортирала не бил подготвен за да стане татко и јас му кажав дека несакам да го видам ама него тоа како да му беше сеедно сега се осекам претешко мислев дека ме сака ама се излажав себеси сега го нема ни да мисе јави а што е најлошо од различни градови сме никогаш ме нема запознаено со неговите родители

16. tinkerbell123

tinkerbell123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    дали е можно да сум бремена

Имав незаштитен секс, но не можам тоа да го наречам ни секс. Ми беше прв пат и дечкоми проба да ме скине но не можеше со кондом па пробавме без кондом и ме скина и тоа беше тоа. не продолживме понатаму дека многу ме болеше. ми потече малку крв. Но ми е страв дан сум трудна знам дека звучи мн смешно но имам камен на срце дека имав нередовна менструација и мислам дека може да дојде до некој проблем... и сексот беше 2 дена пред да добијам но како што кажав имам нередовна менструација и еве сега треба да ми дојде но ништо мн ме боли стомак и сум опседната со тоа дали сум бремена ве молам помогнете ми
    Дали е можно да сум бремена?

17. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    мене сеуште ми нема дојдено :| изгледа ќе бидам мамичка :$
    туку утре ќе си купам тест... нема врска каков сигурно сите даваат точен резултат? :?:
    би сакала 2 цртички стварно ама најдобро би било да е една ;( раскинавме со дечко ми :doh:
    туку да прашам како се определуваат плодни денови? како беше то + - 14 15 :worried:
    а ако не се плодни може да се остане бремена? :worried:

18. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931

можно е само ако свршил во тебе

На tinkerbell123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. tinkerbell123

tinkerbell123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0

епа не рече дека не свршил...

20. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931

Епа тогаш уживај ;) Болките во стомакот не се некоја страшна работа според мене,бидејќи и јас откако имав односи првиот пат наредните денови многу ме болеше

На tinkerbell123 му/ѝ се допаѓа ова.