Направи си тест,но ова со исцедокот укажува на инфекција . Најубаво да си закажеш на гинеколог за тој да види за што точно се работи
На некои девојки/жени не им фаќа фарбата и кога имаат менст. Симптомите се различни и зависи кај кого како. Еве јас на пр. немав воопшто никакви симптоми. Наместо да прашуваш и слушаш све и свашта направи си тест и не се филмај
Каква фарба користиш, мис меџик? Друг пат фарбај се со Garnier, Palete, Keune итн. гарант ќе видиш промена. За бременоста-купи си тест за бременост, богами треба и јас, убаво што ме потсети Ако ти е подуван стомакот и имаш исцедок, не мора да значи дека е бременост, можеби е инфекција, можеби си настината или имаш некој друг здравствен проблем, треба да си провериш и пиј повеќе чаеви.
не се фарбам со мис меџик ама бач никогаш,туку со еволушн и бојата ми е црна...иначе че си купам и јас тест оти ако припрашам тука ке те изедат со заби девојкиве така се настроени
^^ Ма нема врска, не јадеме, туку некои прашања се такви што не можат да најдат одговор тука. За тоа си постојат лекари. И што ако некоја ти каже трудна си а испадне дека не си, и после ти ја колнеш зашто те зезнала, ти веќе си се потрошила на пелени, цуцли и сл. или па обратно, ти каже не си трудна без гајле, а на крај испадне дека си трудна па ќе си мислиш дека она ти љубомори за симптоми на бременост кликни тука
Zdravo nova sum vo Forumot imam 22god.. sakam da spodelam iskustvo..prethodnata sabota 2juni imav odnosi so deckoto 2-3 dena otkako mi zavrsi menstualniot ciklus. Prvo koristevme zastita, so sto misli deka kondomot se skinal i svrsil vo mene, no ne e siguren deka bese skinat, posle vtoiot pat bez zastita, no ne svrsi.. Sega se nerviram bidejki iako ne mi bile plodni denovite , odnosno nemalo ovulacija, sekako postojat moznosti za bremenost, A treba da cekam do 28j za da vidam dali sum bremena, inaku sega za sega nemam nikakvi simptomi.Osven sto postojano mislam sto moze da ispadne .. pozdrav pa sto mislite spored vase mislenje. fala pa dali nekoj moze da mi gi kaze ranite simpotmi na bremenost i posle kolku vreme se pojavuvaat
според мене-значи можно е да си бремена ако мисли дека свршил во тебе,па иако не ти биле плодни деновите сепак понекогаш се случува и во н еплодни денови да се остане бремена.. па можеш после 2 недели од однодот да си направиш тест и да си бидиеш посигурна.. а за симптоми за бременост се знае вртоглавица,повраќање,омаласкасност и слично,но треба да имаш барем 2 или 3 недели за овие симптоми,затоа по 2 недели од односот тест и ке си знаеш посигурно..поз
ке ве молам за совет премногу сум исплашена имав 2 пати незаштитен однос ама 1 пат кога имавме однос беше малку пијан и сега несум баш сигурна дали има во мене свршено он вели дека нема ама несум сигурна минатиот месец ми дојде на 6 мај и секогаш ми иде на точна дата може само со 2 дена покасно ама овој месец требаше да ми дојде на 6 а веке сме 12 уште го немам добиено а имавме последен пат однос на 23 мај дали можам сега да направам тест зада бидам сигурна денес дознав дека на 1 моја пријателка и каснеше 10 дена и денес откри дека е бремена и сега превише сум испаничена бидејки со тој што имав односи немавме сериозна врска ке нема да сака да се земиме превише сум исплашена ми доага да се убијам секој совет бими бил од корист а иначе немам симптоми на гадење само како да мие подуен стомакот така се осекам нервозна депресивна и како некој исцедок како вода тече од мене нее бело прање ве молам за совет
Повеќето тестови тврдат дека покажуваат точен резултат ако се употребат на првиот ден од задоцнувањето на менструацијата. Но, за најточни резултати најдобро е да почекате да измине една седмица од датата на која што по правило би требало да ви започне менструалниот циклус. Ако направите тест неколку дена по задоцнувањето на циклусот и добиете негативен резултат, тоа не значи дека 100% не сте бремена. Доколку во наредните денови не добиете менструација, повторете го тестот. извор: Фемина http://www.femina.mk/семејство/бременост/тест-за-бременост
Тебе ти доцни веќе една недела, јас ти тврдам дека тестот доколку го направиш сега(само да е со прва, утринска мокрача) ќе ти покаже точен резултат, посебно ако си бремена.
а зашто ако не сакате деца , имате односи без кондоми? па и не си баш мала, 23 години, идеална возраст за чување деца од искуство сега само ти останува да си направиш тест , ако не си бремена др. пат памет во глава и секогаш да имате кондом. за бременост немора да значи дека мора да повраќаш,да те боли глава.. исцедокот ти е само бело прање , друго нема што да биде. позз и пиши што ке направиш
јас обожавам деца и би посакувала да имам ама проблемот е што тој нее подготвен за таков чекор секогаш ми велеше дека ме сака дека му значам се надевав дека ако му кажам дека можеби сум бремена ке биде срекен а он се испонаша така лошо со мене ми рече ако сум била бремена дасум абортирала не бил подготвен за да стане татко и јас му кажав дека несакам да го видам ама него тоа како да му беше сеедно сега се осекам претешко мислев дека ме сака ама се излажав себеси сега го нема ни да мисе јави а што е најлошо од различни градови сме никогаш ме нема запознаено со неговите родители
дали е можно да сум бремена Имав незаштитен секс, но не можам тоа да го наречам ни секс. Ми беше прв пат и дечкоми проба да ме скине но не можеше со кондом па пробавме без кондом и ме скина и тоа беше тоа. не продолживме понатаму дека многу ме болеше. ми потече малку крв. Но ми е страв дан сум трудна знам дека звучи мн смешно но имам камен на срце дека имав нередовна менструација и мислам дека може да дојде до некој проблем... и сексот беше 2 дена пред да добијам но како што кажав имам нередовна менструација и еве сега треба да ми дојде но ништо мн ме боли стомак и сум опседната со тоа дали сум бремена ве молам помогнете ми Дали е можно да сум бремена?
мене сеуште ми нема дојдено изгледа ќе бидам мамичка туку утре ќе си купам тест... нема врска каков сигурно сите даваат точен резултат? би сакала 2 цртички стварно ама најдобро би било да е една раскинавме со дечко ми туку да прашам како се определуваат плодни денови? како беше то + - 14 15 а ако не се плодни може да се остане бремена?
дали е можно да сум бремена Епа тогаш уживај Болките во стомакот не се некоја страшна работа според мене,бидејќи и јас откако имав односи првиот пат наредните денови многу ме болеше