Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    821
    дали е можно да сум бремена

Секој секс сам по себе носи и ризик од бременост. Ти не ни кажуваш многу важен факт а тоа е дали дечко ти сврши во тебе. Ако одговорот е не, тогаш шансите за бременост се речиси никакви. Знам дека си во паника но имаме веќе тема за вакви прашања, неморало да отвараш нова тема. :hug:

2. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    дали е можно да сум бремена

Како што ти кажаа и другите девојки доколку свршил во тебе шансите дека си бремена се големи,а ако не нема место за паника.А за болката во стомакот нормално е да те боли неколку дена после односот,тоа е дека за прв пат си имала страно тело во себе на што организмот не е сеуште навикната.ако не ти дојде на предвидениот датум направи си тезт за бременост и ќе си бидиш сигурна.А, и следниот пат кога ќе имаш односи со памет во глава,користете заштита :!:

3. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Имаш тука на сајтов да пресметаш плодни и неплодни денови :) Инаку и да не се плодни, сепак има шанси за бременост :)

4. anacukelovska

anacukelovska Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Dali sum bremena?

Hey :)

Imam 17 godini i na 11 maj imav seks so deckoto, i posle 3 dena imav periodi.
    Pomina celiot mesec i sega pak mi e vremeto se periodi, no tie docnat.
    Dali moze da bidam bremena?
    I kako e postapkata sa aboriranje?

P.S: ve molam, ne sakam da sllusham kriticari, znam deka zgreshiv..
    I prostete me zatoа ne znam mnogu формално makedonski, rodena sum vo Germanija no ima 2 godini shto zhiveeme tuka.

Vi bllagodaram!

5. anacukelovska

anacukelovska Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Hey

Imam 17 godini i na 11 maj imav seks so deckoto, toj ne svrshi vo mojot stomak, no samo mallku nadvor od mene.
    i posle 3 dena imav periodi.
    Pomina celiot mesec i sega pak mi e vremeto se periodi, no tie docnat.
    Dali moze da bidam bremena?
    I kako e postapkata sa aboriranje?

P.S: ve molam, ne sakam da sllusham kriticari, znam deka zgreshiv..
    I prostete me zatoа ne znam mnogu формално makedonski, rodena sum vo Germanija no ima 2 godini shto zhiveeme tuka.

Vi bllagodaram!

6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    ^прво малце да те исправам :)
    не се свршува во стомак, туку во вагината
    не се вели периоди, туку месечен циклус/менструален циклус/менструација/добиено

а сега одговор, ако по односите си имала добиено, и потоа си немала односи, тогаш неможе да си бремена-нема од што
    но ако по тоа прво добивање што го спомнуваш си имала ризични односи тогаш имаш шанси за бременост

7. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Штом си имала менструација по три дена од односот нема место за паника освен ако во меѓувреме по завршувањето на перидот до сега си имала незаштитен однос може да си бремена а ако си немала нема никакви шанси за бременост.

8. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    пробав да пресметам ама не можам да ги подесам тие зошто немам редовна ми трае 6 дена ама не знам колку трае циклусот :( или јас нешто се бунам :worried:

9. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    веке си добила нема за што да се грижиш...
    можеби се уште не ти е редовна менструацијата па за тоа,и исто така можно е да ти е од стрес,нервоза,недобра исхрана и слично..

10. Nela24

Nela24 Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Со дечко ми редовно имаме незаштитен секс но се пазиме и никогаш не свршува у мене. Проблемот е што имам мн густ и јак вагинален исцедок чуствувам печење долу и чешање болки во долниот дле од стомакот као пред да добијам главоболки и мачнини во желудникот ми с еповраќа а не повраќам. Болките во сотмакот ги добивам на 10 мин некад навечер у спиење. Мене пред неколку дена ми заврши добиеното па почнавме пак со редовни односи длаи е можно да сум бремена ? Или пак се работи за некоја јака настинка

11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    штом ти завршило пред неколку дена, и штотуку си имала односи, тоа нема шанси да се знаци на бременост.
    Дефинитивно е некоја настинка.

На Nela24 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nela24

Nela24 Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Па има шо знам добив на 1ви ми заврши на 5ти така да... sе исплашив бидејки ;итав дека главоболка гадење и болки као пред добивање во долниот дел на стомакот се знаци за бременост...а и цревата ужасно ми кркорат и паника до даска! Ама сумњам и на настинка бидејќи многу често се туширам поточно секој ден некогаш и по 2 пати а главоболката и гадењето можно е да се и поради тоа што јадaм по 1 на ден или мн касно затоа што седам до мн касно навечер а станувам у 4-5 следниот ден па сум се пореметила цела ! Во секој случај фала ти фино е да се слушне дека не е бременост :)

13. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Проста математика:
    добиваш на 1ви
    ти завршува на 5ти
    денес сме 13 (13-5=8)
    Тебе тек од денес/утре би требало да ти почнуваат плодни денови,али ај да речеме дека ти биле (иако не е можно), пак неможе по 5 дена симптоми да имаш, минимум 2/3недели треба да поминат.
    Второ сега и тест да правиш HCG нема да покаже, а не па симптоми да имаш

14. samojed

samojed Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2011
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    12
    Ми дојде добро е

15. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.522
    Допаѓања:
    106.047

е сега памет во глава за друг пат , за да не паничиш , ќе си купите кондоми и мирна глава

16. mobilen99

mobilen99 Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Како се пресметува кога почнуваат плодните денови?

17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
  18. mobilen99

mobilen99 Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
  19. mari4ee28

mari4ee28 Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ај ве молам поискусните,мислам оние шо поминале бременост,нешо со симптомиве да ми кажат...имав незаштитен однос со дечко ми пред 16 дена(тоа без кондом почесто се случува) а само 3 дена пред тоа ми заврши менструацијата...треба да ми дојде на 24 јуни ама симптоми имам сега..се плашам дека може да е бременост,стомакот ми е нон стоп подуен а пред тоа ослабев многу и бев рамна шо се вика...по цел ден само сакам нешто да јадам,многу сум станала лакома :) Eте на пример синоќа кога видов шо има за јадење,видов мусака- фуи си реков,како не мусака,а после пола саат коа сум станала таа мусаката парче ја напраив... :D :$ не ми се повраќа и не ми се гади но многу ме боли половината и главата...по цел ден само ми се спие,едвај станувам а само што ќе легнам за 2 минути заспивам...нешо не е во ред со мене ама пак и да направам тест не верувам многу во нив...ај ме молам за мислење позз :*

20. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Дефинитивно ќе добиеш :lol: скроз иста бев пред да останам бремена, секој месец пред циклус ова ми беа симптомите. Не си умислувај, зошто сама ќе си направиш стрес, па може да ти доцни. Инаку за бременост симптомите не се осеќаат толку рано