Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. mari4ee28

mari4ee28 Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    уф..фала,ме утеши барем :)

2. barbiegirl123

barbiegirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    86
    здраво феминки ве молам за помош!!! многу ми доцни менцтруацијата ( требаше да ми дојде бо 1 јуни а уште ништо) мојот дечко тврди дека нема ризик за бременост посто внимавал иако имавме незачтитен иоднос..јас веке правив два тецта и двете ми излегоа негативни едниот вчера го направив,,,ама проблемот мие зошто имам многу кафеав исцедок и стомакот ми е МНОГУУ подуен и мислам дека за една недела искацив 2 кила и не е дека сум јадела наспротив...ве молам кажете ми од што е можно да е ова и сто да направам пошто многуу сум ицплашена ;( :sweat:

3. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Кафеав исцедок?
    Тој не е нормален, исцедок кој е нормален е бело-жолтеникав.
    Може да е некоја инфекција, често при инфекции се има ваков исцедок.
    А и кажуваш подуван ти е стомакот, може проблеми со јајници и сл.
    Темен исцедок обично се има на крајот од менструацијата и тој е нормален, но вака не.
    Ај посети си гинеколог нека ти земе брис.
    Често од некои инфекции доцни менструацијата, веќе си направила тестови значи не си бремена најверојатно.

4. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Ако тестовите ти испаднале негативни тогаш нема за што да се секираш :)
    Пробај да не мислиш на тоа, и да се смириш малку бидејќи една од честите причини поради доцнење на менструацијата е стресот! Колку повеќе се нервираш, толку полошо ќе биде за тебе!

5. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    плодни денови се рацунаат од прв ден на менструација нели??????????????????

6. Palestinec

Palestinec Нов член

Се зачлени на:
    16 јуни 2012
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    17
    да....и најплодни се од 12 до 20 ден.....

7. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Значи на мене секој месец ми касни , ретко кога ке ми дојде на точната дата.Еве овој месец пак ми касни.Имав кафеава течност 2 дена и после односот со дечко ми сега немам ништо.Еве сега немам ништо ни кафеаво ни црвено.Што е работата почнувам да се загрижуваам? Инаку заборавив да кажам секој пат имаме заштитен однос , Дали е можно и со кондом да останеш бремена ?

8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.522
    Допаѓања:
    106.047

Штом сте користеле заштита, тогаш не си бремена. Можеби ти се пореметил циклусот или нешто др.е во прашање ,но не си бремена.

9. MsFl

MsFl Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки.. со дечко ми имавме однос но не беше заштитен требаше да ми дојди на 11 но се уште нема ништо..Тој не сврши во мене .. на 6ти мислам дека беше имав кафеав исцедок и минатиот месец тоа ми се случи но по 2-3 дена дојде.. а сега се уште нема ништо.. во паника сум.. не знам што да правам.. ве молам за совет

10. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Ако ти е страв од бременост, направи тест (иако велиш дека не свршил во тебе). Или пак почекај уште некој ден, не ти касне многу. Може од некои лекови ти доцни сега, од промена на клима...

11. MsFl

MsFl Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    не земам никакви лекови.. можно е да е од климата но сепак не знам .. ќе направам тест.. за да се осигурам инаку немам никакви симптоми .. а и како што имам гледано баш тој ден не ми е плоден.. но за секој случај ќе направам тест :)

12. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    2.554
    moze go ima nekade nekoj postaveno NO moze li da mi kazete kako se presmetuvaat plodnite denovi???

13. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    од прв ден на менструација ке рачунаш од кај -12-14 до кај 18-20 ден
    знаци ти дошла на 01,06 и сега од 12јуни до 20 јуни ти се рачунаат за плодни ама немора да значи ова дека е некоја си сигурна формула јас останав на 23 ден па така да и ако се знае дека кај жената секој месец се разлицни плодните денови некогаш може 12 некогаш 16 некогаш 18 ден така да не се водите според ова не е сигурно

14. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    Еве јас сум чист доказ за ова блонд шо го вели. Коа земам лекови, а некогаш навистина мора да пијам јаки антибиотици иако гледам да ги избегнувам, обавезно ми касни.

15. aniot

aniot Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1

а како се пресметува Времетраење на лутеинската фаза?

16. Nela24

Nela24 Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Пред неколку дена го пишав ова и ми рекоа дека нема шанси да сум бремена и дека е рано за симптоми но од вчера веќе осеќам потеченост на брадавиците и болки коа ке ги притиснам дали е тоа пошо сум влезена во овулација поточно плодни денови или да го сметам како симптом за бременост мн се плашам добив на први менструацијата ми заврши на 5ти после тоа почнавме пак со секс...стварно се плашам ес да читав дека болките во градите се чести во овулација

17. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098

Не е ништо страшно, мене така ми се случува кога сум во период на овулација. ;)

18. Nela24

Nela24 Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Meне прв пат и затоа ми е страв ама прееска зборев со една докторка ми рече ради промена на време и слично нормално било да реагираат хормоните :) не ми се помодрени само малце отоци со и слабо се приметуваат и поише иам болки во десната отколку во левата и затоа се испаничив фала ти многу можеби прашувам глупости ама страв си е страв :D бидејки иам 23 години и не сум уште за бебе

19. Lalle

Lalle Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Феминки да ве прашам нешто. Имав секс веднаш штом ми заврши. Можно ли е да сум бремена ? :worried:

20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    ^со или без заштита?