Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904
    Ако ти бил редовен циклусот досега требало и да ти заврши овој месец менструацијата.Направи уште еден тест,ако не оди на гинеколог.Можно е да си бремена се е можно.

2. Lalle

Lalle Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Фалабогу немам никакви симптоми ама многу сум мала и затоа паничам :D

3. ence

ence Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    0
    да ве прашам, имав однос и дечко ми сврши во мене . но кога станав сета сперма која беше многу течна истече по мене...и после 3 дена истиот случај. не настојуваме да имаме дете но ете се случи. ме интересира дали е можно да останам бремена. и поради што неможи да се задржи спермата во матката? вака ми се случува трет пат ме фаќа паника. Ви благодарам

4. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904
    Па не треба едно кило сперма за бременост,доволно е ако навлегла во тебе и еден сперматозоид да е се останува бремена.А за квалитетот на спермата се прави испитување кое се нарекува спермограм.Можеш да си земеш тест за бременост чисто ради твоја сигурност и доколку не сакате дете подобро е да практикувате секс со контрацепција.

5. Volsebnicka05

Volsebnicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    90

да и се беше оки вчера направив тест и пак испадна негативен незнам од што можи да не доаѓа

6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^значи дефинитивно нема ништо....може да ти е од некој поголем стрес ако си имала...како и да епочекај уште ден/два ако не....книшка у раце и право на гинеколог

7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    па ако не навлезе во тебе не треба а си бремена...
    така ако се сомневаш 2 недели и тест...

На eva11 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Angelina20

Angelina20 Активен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Можно ли е да сум бремена?

Сакам да ве прашам дали е можно да сум бремена, имавме односи првиот ден од менструацијата...Поздрав и фала однапред :)

9. LolyPoP191

LolyPoP191 Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    3
    Имам учено по биологија дека плодните денови се после 15-тиот ден после ментруацијата така да најверојатно не али сепак провери си :D

10. josifova1000

josifova1000 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    91
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

So dechko mi imavme odnosi pred edna nedela.. Sega go chuvstvuvam stomakot poduen..crevata mislam ke mi se zalepat,a jadam... ama mi cudno kako moze veke 3-4 dena da mi bide vaka. Znachi dechko mi ne svrshi vo mene.. svrshi posle 5 minuti i nastrana.Shto mozhe da bide? I nekoj sovet da ja smalam poduenosta. Se nadevam deka ke mi pomognete vednash shtom videte,bidejki nemozam da spijam od sekiranja.. pozdrav :*

11. vesna23

vesna23 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2010
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    81
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Прва помош при ваква дилема е место да пишуваш на фемина трк у најблиската аптека и еден тест за бременост , а после тоа и на гинеколог и ке се најде решение и одговор ;)

12. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Таа јасно си кажа дека дечко и несвршил во неа, туку после 5 мин настрана, е сега има можност и од подсемената течност, но тоа се ретки случаи и мал е процентот девојкава баш од тоа да би забременала ама никогаш не се знае...
    Надуеност во стомакот може да има и од други фактори како запек и сл, немора да значи дека од сексот и е ова...
    Абе аман ...

13. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Купи си тест за бременост. А и не сум сигурна дека толку бргу може да добиеш симптоми на бременост.
    Патем, нареден пат со кондом.
    Се надевам се ке биде ок. Позз

14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Angelina20, на сите ни е различно, тоа што се вели од 14-16ден. дека се плодни е еден просек....но има некој што и на 20ти ден и е плоден а добива на 31/32ден.
    А ако не ти бил ризичен односот, нема место за паника.

15. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    Ти дојде ли менстрОацијата ;) Ако ти касни уште, без гајле, од апчето ти касни.
    И совет за сите, по малку со тие апчиња, не се бонбончиња.

16. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    како што каза сноу- знаци кај секого е разлицно но и да не ти биле плодни деновите сепак постои шанса од бременост доколку сврши во тебе...а ако не тогаш не грижисе :)

17. Angelina20

Angelina20 Активен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    А кога е најдобро да направам тест? после колку дена?

18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    7-10 дена од кога си имала односи....но и тогаш не биди 100% сигурна

19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    две недели од односот и направиси тест :)

20. Angelina20

Angelina20 Активен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Не сврши во мене,ама незнам некако ми е чудно можеби е само до мене си замислувам нешто што нема врска,затоа барам совет...ви благодарам
    Дали само јас сум ваква паничарка или сите ние, после односи?? Секој ден после односот мислам дека ќе останам бремена :| почнавме со односи пред 2 месеци некаде и едниственото нешто што ми беше страв преда да почнам и откако почнав е тоа. и сега ми доцни 2 дена ( со се денес) користиме кондом нормално, ама забележав пред некое време дека кондомот се лизга надолу, и незнаммм многу ми е страв :| ама сепак се пази и имам забележано дека уште пред да сврши излегува од мене. ама ете, сепак сум преплашена оти ми доцни 2 дена :?: има место за страв?