Ако ти бил редовен циклусот досега требало и да ти заврши овој месец менструацијата.Направи уште еден тест,ако не оди на гинеколог.Можно е да си бремена се е можно.
да ве прашам, имав однос и дечко ми сврши во мене . но кога станав сета сперма која беше многу течна истече по мене...и после 3 дена истиот случај. не настојуваме да имаме дете но ете се случи. ме интересира дали е можно да останам бремена. и поради што неможи да се задржи спермата во матката? вака ми се случува трет пат ме фаќа паника. Ви благодарам
Па не треба едно кило сперма за бременост,доволно е ако навлегла во тебе и еден сперматозоид да е се останува бремена.А за квалитетот на спермата се прави испитување кое се нарекува спермограм.Можеш да си земеш тест за бременост чисто ради твоја сигурност и доколку не сакате дете подобро е да практикувате секс со контрацепција.
^значи дефинитивно нема ништо....може да ти е од некој поголем стрес ако си имала...како и да епочекај уште ден/два ако не....книшка у раце и право на гинеколог
Можно ли е да сум бремена? Сакам да ве прашам дали е можно да сум бремена, имавме односи првиот ден од менструацијата...Поздрав и фала однапред
Имам учено по биологија дека плодните денови се после 15-тиот ден после ментруацијата така да најверојатно не али сепак провери си
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! So dechko mi imavme odnosi pred edna nedela.. Sega go chuvstvuvam stomakot poduen..crevata mislam ke mi se zalepat,a jadam... ama mi cudno kako moze veke 3-4 dena da mi bide vaka. Znachi dechko mi ne svrshi vo mene.. svrshi posle 5 minuti i nastrana.Shto mozhe da bide? I nekoj sovet da ja smalam poduenosta. Se nadevam deka ke mi pomognete vednash shtom videte,bidejki nemozam da spijam od sekiranja.. pozdrav
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Прва помош при ваква дилема е место да пишуваш на фемина трк у најблиската аптека и еден тест за бременост , а после тоа и на гинеколог и ке се најде решение и одговор
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Таа јасно си кажа дека дечко и несвршил во неа, туку после 5 мин настрана, е сега има можност и од подсемената течност, но тоа се ретки случаи и мал е процентот девојкава баш од тоа да би забременала ама никогаш не се знае... Надуеност во стомакот може да има и од други фактори како запек и сл, немора да значи дека од сексот и е ова... Абе аман ...
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Купи си тест за бременост. А и не сум сигурна дека толку бргу може да добиеш симптоми на бременост. Патем, нареден пат со кондом. Се надевам се ке биде ок. Позз
Angelina20, на сите ни е различно, тоа што се вели од 14-16ден. дека се плодни е еден просек....но има некој што и на 20ти ден и е плоден а добива на 31/32ден. А ако не ти бил ризичен односот, нема место за паника.
Ти дојде ли менстрОацијата Ако ти касни уште, без гајле, од апчето ти касни. И совет за сите, по малку со тие апчиња, не се бонбончиња.
како што каза сноу- знаци кај секого е разлицно но и да не ти биле плодни деновите сепак постои шанса од бременост доколку сврши во тебе...а ако не тогаш не грижисе
Не сврши во мене,ама незнам некако ми е чудно можеби е само до мене си замислувам нешто што нема врска,затоа барам совет...ви благодарам Дали само јас сум ваква паничарка или сите ние, после односи?? Секој ден после односот мислам дека ќе останам бремена почнавме со односи пред 2 месеци некаде и едниственото нешто што ми беше страв преда да почнам и откако почнав е тоа. и сега ми доцни 2 дена ( со се денес) користиме кондом нормално, ама забележав пред некое време дека кондомот се лизга надолу, и незнаммм многу ми е страв ама сепак се пази и имам забележано дека уште пред да сврши излегува од мене. ама ете, сепак сум преплашена оти ми доцни 2 дена има место за страв?