Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Blair15

Blair15 Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    12
    Сега за сега, поминати се само 2 дена, премногу сум исплашена, не знам што да правам, не сум осетила никакви симптоми за бременост, и не знам што да правам, Ве молам поискусните, поинформираните за ова, нека ми дадат уште некои совети... Поздрав, фала однапред =)

2. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    822
    Blair рано е уште за симптоми дури и да си бремена. Е сега за повеќе совети можам да ти кажам само да се напиеш апче за ден потоа, тоа се пие и до 72 часа после незаштитен однос. Се вика норлево незнам колку си запознаена ама има цела тема за тоа па прочитај повеќе. И тоа што сте биле многу запалени не е никакво оправдување за незаштитен однос. Ум за друг пат.

3. Blair15

Blair15 Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    12
    Дали се штетни и можат ли да предизвикаат некои несакани последици не дај Боже, ве молам кажете нешто повеќе за нив, поздравв

4. immortal

immortal Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    5
    nekolku nedeli pred da dobijam menstruacija imav seksualen odnos so mojot partner imavme nezastiten sex no toj se trgna navreme trebase da mi dojde na 12.06 a seuste mi nema dojdeno celo vreme mislam samo na jadenje..
    Dali ima sansi da sum bremena

5. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    купи си тест за бременост имаш голема шанса да си бремена!

6. MalataNena

MalataNena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    181
    Душо не глеаме ние на графчиња,како што ти кажа Спешл тест за бременост или за 100% кај гениколог

7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    immortal, 12 дена поминалоооо.....зарем толку ви е тешко да дадете 100ден за тест, имате и по 60/70ден.
    Јас разбирам да сте имале ризично,па ете рано е за тест и прашувате.Или млади неинформирани.....или барем искуство да чуете....ама вака кога ќе чујам дека веќе ви каси и прашувате :x

8. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Едно прашајне ак мојт. Мојт? Е...
    Што очекувате кога менструацијата ви доцни со недели после ризичен секс?
    Дека во стомакот ви растат домати и дека во комбинација со краставицата и топеното сирење што ви го „плукнал“ партнерот ќе сте во можност да родите шопска?
    Дека зборовите на Коста Бургов и Пане Панев се заглавени внатре и дека ќе излезе нова песна од вас?
    Сперматозоиди + јајце клетка + нагони за храна + доцна менструација = М?м?м?
    Помош: Започнува на З и не е зелка. Зигот ебаго, зигот.

Секако, не мора да значи, климава е малку шекната, може сте под стрес и остало, ама постои тест.
    По 23 години имате и двете погоре (ако се вистински), а не знаете кога е време за тест и/или Норлево?
    Аман бре...за ваше добро и заштита... :x

На volsebna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bobby.pin

bobby.pin Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    29
    Незнам дали тука да го поставам ова прашање но незнаев точно каде, пред една недела имавме однос со дечко ми, се беше регуларно со кондом и потоа секогаш проверуваме дали се е во ред и беше. Кондомот беше сосема здрав и сето тоа. Јас имам 18 години, и прилично мали гради па неделава се некако чудни, се менуваат. Пред неколку дена ме чешаше левата брадавица па сега како да се малку поголеми, брадавицата е поинаква, не верувам дека сум бремена пошто немам други симптоми како нагон за храна или да ми се лоши или било што. Само престана да ме чеша брадавицата и некако ми се поголеми градите, не се преосетливи или пак ме болат само незнам дали е тоа онака обично растење на градите или е поврзано со бременост. Треба да добијам менструација за 4-5 дена, па дали да почекам или да направам тест. Се си мислам дека се стресувам без потреба ама кога ќе ги видам во огледало ме фаќа страв :/

10. Nela24

Nela24 Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Ете јас добив и тоа порано него што требаше минатиот месец добив на 1ви а јас 5 дена порано поточно синоќа после полноќ на 24ти. Е сеа мензисот ми е малце чиден истекува кафеаво ме боли стомакот мн ко и секогаш пред да добијам пошо често настинувам и имам бели прање шо ми предизвикува инфекции, и еве веќе 4 часот попладне јас уште немам проток на асална крв ко при добиено можеби пошо е прв ден не знам, дали има тоа некаква врска со бременост бидејќи сум читала дека има жени што добиваат дур се бремени или не ? Други симптоми неам никакви :)

11. Nela24

Nela24 Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Ако си имала секс со кондом и се било регуларно нема шанси да си бремена chill out ;)

12. bobby.pin

bobby.pin Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    29

Да се надевам дека е така, изгледа само ми растат градите, ме зачуди оти брадавиците се некако чудни и градите поголеми. А има уште неколку дена до мензисот, ќе гледам да chill out и да не се стресувам за да не ми задоцни. :)

13. Nela24

Nela24 Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    И да ти задоцни не е од бременост...луѓе пробувата со години да напраат деца не оди тоа така јас имам секс без кондом со дечко ми долго време дека идеме не кроистиме контрацепција и се тресма секој месец па еве сеа порано ми дојде место на први на 24ти...градите кај нас жените растат до 20 години минимално ама растат немаш гајле девојко ;)

14. Nela24

Nela24 Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Ќе ми одговори некој на прашањето? :D

15. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Ако до сега си добивала редовно и точно датумски,а овој месец ти отстапува циклусот да одиш на гинеколког да провериш..Според мене,повеќе имаш симптоми на асална инфекција отколку на бременост,ама јас само така мислам,бидејќи моја другарка имаше ваков проблем,и установија дека има цин 1.А како што сум слушала,може два месеци да имаш менструација а да си бремена.Поздрав,и мој совет ти е ДА ОДИШ НА ПРЕГЛЕД.

16. bobby.pin

bobby.pin Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    29
    Плус некако поинаква е бојата на брадавиците и поиспупчени се ... оф боже. Дај боже се да е како што треба. И некако се изразени на моменти на ареолата како точкички тие од околу што се :/

17. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Здраво, ми треба помош, од некој што знае нешто за ова...
    Искрено, не можам точно да се сетам, дали минатиот месец добив на 21ви, или 26ти... како и да е, ми се случувало и порано вакви паники, за добивање....ама овој пат, еве се спремам и за одмор ова она, а не можам да се опуштам, чекајки и да добијам,.. се секирам..
    Со дечко ми, 2 год. сме во врска, и никогаш не сме користеле заштита, освен еднаш пев ден потоа апче, пошто имавме страв, сврши во мене тогаш,и секако свесен беше за тоа..
    Инаку, секогаш свршува надвор, на време. никогаш не се случило нешто пола внатре пола надвор ова она.. знае да се контролира и се тоа.
    Сто пати сум имала вакви паники (ние женските значи мислам дека сите сме паничарки кога е ова во прашање), и секад после паничење, ке се случело нешто др да е причината за доцнење, и на крај пак да си дојде добиеното,ама ја сепак морам да прашам :) Месецов, на 1ви имавме односи, и исто сврши надвор од мене, и после тоа, на 10ти, и после тоа веќе не. имавме 3 пати односи, и сите пати, после односот се тушираше и мочаше и се тоа, а и плус, едниот од тие три пати и кондом користевме.. значи, се нема случено некој инцидент или така нешто, сакам да речам, ете сме имале и поризични односи, па испагјало дека не е ништо, а овој пат и неам некоја основа да се секирам, ама, се насекирав дека обично градите ме болат барем една недела пред да добијам, а се случило некад и две недели пред тоа...
    Овој пат, чекав чекав без паника, и приметив некаде на 20ти дека сеуште не ме болат,и ме фати паника...
    еве сеа ги допирам осеќам некоја болка мала, па се мислам да не ме болат и од што ги здробив од пипкање за да проверувам :D хехе....
    Инаку, се мислев што може да е причината ако случајно ми закасни менструацијата пошто еве и главен симптом ми се градите, ама и тој симптом ми касни,го нема..
    а месецов, на 11ти бев на гинеколог, пошто ми се појавија маалце кондиломи, и не знаев зошто и што е, и ми препишаа маст, и едно апче, значи јака капсула што се пие само таа една, против такви габи како кондиломите (за тие што не знаат, тие се појавуваат од еден од фамилиите на ХПВ вирусот,и излегуваат кога е опаднат мн имунитетот,а мене тоа ми се случи)... .. плус и климава е малце нагло променета,
    па се тешев дека можда и од тоа и симптомиве сеа ми се пореметени, а и се прашував дали има шанси да е од апчето,знам дека апчињата имаат мн влијание на тоа .. ама уште се грижам, зошто немам барем болка во градите како симптом.. хеллп

18. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    ахаа.... бремена си, у стомахот ти расте чудовиште..
    хехехе момичкооо 11 години си ееј, плус не си имала односи, јас ти препорачувам и да не ги имаш у следните 5-6 години :D , да не кажам у следните 10 :devil: уживај и пливај, и пушти си цртан филм, наместо да чачкаш по овие форуми, поточно овде, кај што не ти е местото... не се лути, само совет ти давам, за да ти биде безгрижна младоста, поточно детството :D

19. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    мислам дека не си бремена, како што кажаа и другите, има девојки и жени што имаат незаштитен однос, па се мачат со години да добијат деца... ако не свршил во тебе немаш причина и потреба за паника, па и да има малку семена течност потечено, ако не е во плодните денови ( од 10 до 20 ден по добивањето) немаш гајле, шансите се минимални, да не кажам никакви. Така да уживај... и наредниот пат користи си кондом, или пази да не сврши во тебе, да не минуваш пак низ вакви стресови, не за друго :D

20. Nela24

Nela24 Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Не ми е секогаш редовна менструацијата некогаш покасно негогаш порано ко времето и она, башка ми се има дешавано ова и порано од јаки настинки и мн бело прање :) и редовно посетувам гинеколог ама не сум била некои 3 месеци да заврши циклусот ќе одам :)