тест не се прави на денот кога си требала да добиеш, мн нормално дека негативно ти покажал. после 2 недели од доцнење се прави
ааааааааххахахахххахахахахахахахахахаха чим било преку панталоните,преку хулахопките,преку гаќите сигурно си бремена ..оди брзо купи си тест..божеееееее!!!
Да, ама не ли се прави 2 недели после незаштитен секс? А и се зема во обзир дека не свршил внатре, со сигурност Ги имам вообичаените знаци дека треба да ми дојде, ама никако не доаѓа а некои "партали" од бело прање сеуште излетуваат, и тоа во топчиња
Како ги проверувате кондомите, ги дувате како балончиња за нова година и со увце проверувате дали свири воздух од некое несакано дупче? Мене па не ми текнало до сега да си ги проверувам, што знаеш, може продавачките намерно ги дупчат со игла за да ни расте популацијата.
а ти знаеш дека пред да ти дојде менструација те болат и градите,и подуена си и стомак и се..или сеа првпат слушаш за такво нешто?а тоа дека јадеш повеќе не е дека си бремена тоа сепак е до тебе така да намали со јадењето оти стварно ќе иззгледаш ко бремена
jas pravev test posle 2 3 dena otkako mi kasnese i bese pozitiven i sega sum vo 18 ta nedela znaci individualno e ..moze i da pokaze porano a moze i podocna ..
ti devojce ako ne znaes na vakvo prasanje da si odgovoris spored mene si uste mnogu mlado i ne ti e uste vreme za odnosi .. ama izgleda deka ova so seksualnite odnosi od 12 13 godini e nekakva moda ili devojcinjata se "mnogu napredni " .. nemam zborovi ..
Девојки...имав однос со дечкоми и за време на сексот ни пукна кондомот и ние не сетивме на крај сврши во мене и сега ми е страв да не сум бремена а веќе ми касни 2 недели...незнам што да правам.....треба да појда на гинеколог....ми е страв.....ПОМОШ
Зошто не си се напила апче за ден потоа? Си требало веднаш да реагираш. Единствено што сега можеш да направиш е да купиш тест и да провериш дали си бремена.
не не тест си се прави две недели од каснење не од незаштитен, штом не ти свршил немај гајле сигурно си напната и го мислиш затоа не ти доаѓа...претпоставувам сега си се впуштила во незаштитени и ти прпа секогаш е така првиот месец
zdravo....skam da ve prasam veke 4 meseci se obiduvame da ostanam bremena i nikako redovno mi doaga mentruacija sekoj mesec...ne znam dali da posetam ginekolog ...strav me faka.....ili mozebi nema potreba od panika....ve molam kazete mi sto dA pravam
Ма нема шанси да имаш 16 па да не го знаеш ова? Почнаа да се зафркаваат на форумови или што ? Ако имаш 12-13 години ти кажувам НЕ СИ БРЕМЕНА ! Пред да имаш односи поарно информирај се . И биологија повеќе учење . Не се разочарувај. Нема од што да се плашиш. Ако сакаш посети гинеколог. Луѓе со години не можат да имаат дете...
За мојов проблем пишав и на друго место но не ми дадоа одговро......... Значи вака ми дојде 5 дена порано менструација што никогаш во мојве 8 години не ми се има десено тоа ми траеше нормално како и секогаш кога ми заврши имав однос ни пукна кондомот и го испив она апцено што е ден потоа или како и да го викаат после два дена пак таква дешавка се пука кондомот но ништо не се напив бидејки немаше потреба немаше сеуште свршено.ии после 6 дена пак добивам ....дали ми е од апчето или од што ..незз дајте ми некој совет а цело време значи сум под стрес да не сум останала бремена од последниот пат кога ни пукна кондомот дали можно од стрес пак да дбијам или апчето врши голема улога а не ми е прв пат да пијам вакво апче се имам напиено и се ми беше тогаш нормално не добив после некој ден туку на точната дата.........И да напоменам имам зголемено бло прање и еве више две недели се канам да идам на лекар но дека до сега не сум била и незнам кој да ми биде матичен..................ШТО ВИКАТЕ БРЕМЕНА СУМ?
Прво не е нормално да пиеш такви апчиња често,прават хаварија во организмот.И да најверојатно си добила од апчето.Порано можеш да добиеш и од стрес.Не знам дали ти доцни и колку провери прво на тест.Потоа правец на лекар за белото прање.
За бремена, мислам дека НЕ си. А што се однесува до тоа со менструацијата..незнам баш да ти кажам од што може да биде, најверојатно од апчето.
cccc devojce bre devojce ako se vaka ostanuvalo bremena site ke bile bremeni do sega ,preku pantaloni pfffffffffffffff xaxaxaxa me nasmeja ne pisuvaj vakvi gluposti ,dobro ti rekle prethodno poveke ucenje biologija hahah
Јас не знам како сакате да ви одговориме на вакво прашање, кога ниту наведе за каков материјал пантолони станува збор, ниту која боја, ни дали се кратки или долги, потоа не си кажала какви гаќи си носела во моментот, памучни, свилени или сл., танга, полу танга, битанга и сл., потоа исто е важно со што ги переш дома алиштата, за да знаеме дали останале траги на панталоните од претходното свршување. Исто така, можеби нај важно, е растојанието помеѓу пантолоните и гаќите и од гаќите до вагината, како и вкупното растојание од пантолоните до вагината, за да можеме да пресметаме, бидејќи вашите прашања не се ни малку лесни. И совет- нареден пат кога ќе ви сврши било каде, на пантолони, блуза, ташна, учебник и сл. направете една аматерска слика со мобилен, не мора со професионална камера, и постирајте ја сликата тука за да имаме увид што точно се случило, бидејќи ако ти дадеме одговор без слика, точноста на одговорот би била околу 37,959783486%.