Од едното до другото апче има поминато едно 9 месеци,а знам дека не е добро да се пие такво апче но кога мора човек нема друг избор него за др пат памет во глава.А за доцнење незз од кога да рачунам од последното добиванје или од тоа недела претоа ако рачунам од последното не....А инаку планирам д идам неделава на лекар поточно мораммм бидејки ме пука паника
Доцнењето рачунај од последниот ден на циклусот па број наредни 28 дена.Ова е просечен циклус јас не знам колку трае твојот.И девојко и сите вие кои водите љубов без заштита,кога сте биле храбри на почетокот,бидете храбри до крајот.Зашто во овој случај гинеколошкиот он-лине преглед заради можна бременост и 10 постови на подршка како се во ред и немаат причина за грижа,ја губи смислата.
Значи немав незаштитен туку ни пукна кондомот,а чим сум влегла во такви води јас сум спремна на се и имам решение за се.А прашањето ми беше од кога да рачунам за др пат кога ке добијам бидејки едното и другото добивање ми е помеѓу една недела и последното ми траеше 3 дена.И јас не барам да ме тешат дали сум или не туку ако има некој слично искуство да ми каже,дали пак добил после апчето.
Ne ne se zafrkavam na forumot seriozna sum koga ve prashav megutoa bev epten epten epten isplashena ..povrakav 2 dena , dechkoto isto tka od strav od mene, iako site okolu mene i drugarki i se mi kazuvaa deka nema shansi ... ednostavno sakav i vas da ve prasham da mi kazate so sigurnost iako znaev deka ovaa ke go odgovorite .. ama sakav da procitam so svoi oci.. epten me izvregavte hahaha megutoa fala vi mnogu na pomosta devojki pozdrav
Девојки го поставив прашањево и во друга тема меѓутоа не добив многу одговори затоа решив да пишам повторно. Ве молам за мислење. Вчера за прв пат имав незаштитен однос со мојот дечко и затоа сум малку во паника. Ми беше последен ден од циклосот и секако не сврши во мене. Имавме само еднаш. Дали би требало да сум загрижена од несакана бременост и дали има потреба да се напијам апче за ден потоа?
Здраво, вчера дечко ми сврши во мене,ама 12 h после односот се напив Норлево, дали има потреба од паника,и можам ли да останам бремена? Поздраав
Пинки, што си запнала толку бе, вие може сте добиле труење од некој расипан сладолед, штом двајцата сте повраќале два дена, некој стомачен вирус да не е. Ај разбирам ти ако си затруднела преку пантолони нели, па да повраќаш, ама па дечко ти(од страв да се блуело два дена)?
првиот однос ми беше пред еден месец.. дечкото само ме скина без кондом и не сврши воопшто.. тоа беше пред 3 дена пред да добијам менсттруација.. потоа добив ми каснеше 3-4 дена. после овој однос сум немала никакви други односи а сега еден месец после ова пак ми касни 4 дена во што е проблемот???
Девојко, ако си ти во заблуда, немој да шириш дезинформации овде. Тестот покажува точни резултати минимум две недели после незаштитениот однос, а не по каснење на мензисот од две недели. Може да покаже точен резултат и на денот кога требало да дојде менструацијата.
за апче немаш потреба да пиеш,сигурно не си бремена,не свршил во тебе самата кажа,а плус на последен ден од циклис ма немааа шанси да си трудна позз и уживај,олабави малце не си трудна ,нема место за паника
епа многу нормално штом од односот си добила менст,а потоа си немала односи не си трудна бе девојко,од нешто друго ти касни,почекај ке ти дојде
Imam zashtiten odnos,sekogas so kondom,ne ni se sluchilo da se skine ili slichno,mi docni 3 dena i ne ne bolat gradite! Treba li da krevam panika?
Од тоа што си уплашена ти доцни. Опушти се, ке си дојде.. а ако тоооолку те страв, правец аптека и едно тестче, мада тоа ке ти биде трошење пари за џабе
Мене ми покажа позитивен тест 5 дена пред очекуваниот циклус, а точно 14 дена од незаштитениот однос.
Е од воздух не се забременува! Не се секирај и мене во последно време ми се менуваат симптомите пред да добијам, порано секогаш ме болеа градите по две недели точно. Сега некогаш ме болат, некогаш не, некогаш само едната ме боли некогаш 10 дена, некогаш 5 итн. Телото постојано си се менува, така и циклусот.