Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    И јас се чудам???? 2-3 пати го препрочитав ова и неможам да верувам дека може да се случи, скептипчна сум

2. Lalay

Lalay Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Sakam da ve prashan neshto ... pred nekoj den bevme so deckoto zaedno i toj svrshi,no nemavme odnosi i sme nemale do sega,a otkako svrshi pocnavme da se trieme...dali od toa moze da se ostane bremena? :/

3. Lalay

Lalay Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Sakam da ve prashan neshto ... pred nekoj den bevme so deckoto zaedno i toj svrshi,no nemavme odnosi i sme nemale do sega,a otkako svrshi pocnavme da se trieme...dali od toa moze da se ostane bremena? :/

4. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    99
    ако било само триење :rofl: ма нема никакви шанси за паника не се секирај не е воопшто возможно.

5. Lalay

Lalay Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Sakam da ve prashan neshto ... pred nekoj den bevme so deckoto zaedno i toj svrshi,no nemavme odnosi i sme nemale do sega,a otkako svrshi pocnavme da se trieme...dali od toa moze da se ostane bremena? :/ ve molam help !! :(

6. Lalay

Lalay Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
  7. Lalay

Lalay Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    samo strav mi e zatoa shto otkako svrshi toj,samo penisot go izbrisha so paloma i pocnavme da se trieme :/

8. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    неможе да останеш бремена само од триење. Мора да сврши во тебе. Уживај и не си ја оптеретувај психата :)

9. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Уф, какво олеснување - кога ќе ти дојде :))) ми олесна и мене

10. Lalay

Lalay Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Blagodara mnogu :) :*

11. worrieddddd

worrieddddd Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Вака..последен пат ми дојде на 23ти Јуни и ми траеше до 28ми Јуни. На 29ти имав однос со дечко ми така што прво го стави еднаш во мене без кондом, а потоа веднаш продолживме со заштита. Излезе од мене пред да сврши. На денот на овулацијата кога бев во вц на хартијата забележав 1-2 точки крв, а сега требаше да ми дојде на 23ти, а ми касни 2 дена. Ме болат градите малку, исто и стомакот, други симптоми немам. Дали мислите дека е можно да сум бремена? Или можеби ми доцни од стрес или нешто друго? Ве молам одговорете ми, навистина ми е важно..Благодарам однапред. :worried:

12. spasovskaa

spasovskaa Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    13
    Направи си тест,само тоа е точен одговор.

13. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    99
    Јас мислам дека не треба да се грижиш пошто велиш дека сте имале заштита и плус на тоа кога свршил тоа било надвор поголема заштита од тоа здравје,а од еднаш неверувам дека би направил нешто е сега можеби ти касни од тоа што премногу си загрижена и веројатно и ден и ноќ мислиш на тоа.Купи си еден тест ќе си ги расчистиш сомнежите и ќе ти олесни. :)

14. Crinkle

Crinkle Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    9
    Ми касни веќе 10 дена, имам односи исклучиво со кондом (до сега ми се нема десено да се скинал), а башка го терам и да го вади пред време. Многу паничам, а секогаш имам нередовна менструација, понекогаш и по неколку месеци се случувало (имам полицистични јајници и операција пред некоја година), али од кога почнав да имам односи овие неколку месеци не ми се случило да ми прескокне. Пред две недели се вратив од одмор, па и на тоа помислив како на придонесувач за каснењето.

Имам симптоми за добивање, ме болат гради, стомак, нервозна сум, во секој момент мислам дека добивам, а уствари никако да дојде. Мислев да направам тест деновиве, али ептен голем паничар сум па страв ќе ми биде го погледнам тестот. Решив да почекам уште некој ден па ако ја нема теткава ќе мора да го напраам.

Не е голема веројатноста дека сум бремена, нели? :D

15. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    И јас се вратив од море, истата вечер на 19 кога се вратив имав однос со дечко ми (без заштита) иако тој тврдеше дека не свршил во мене, јас осетив топлина надвор внатре појма немам, ме фати паника...а требаше на 21 да ми дојди. 3 дена само сонував бремена кај што сум, секој збор на филм, во списание..ме асоцираше на бременост ....леле си викав читај ги знаците, готова си.
    Како ми олесна кога ми дојде на 23 вечерта :)))))

Затоа не паничи ако знаеш дека имаш односи со кондоми и дека не свршува во тебе...

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.363
    Допаѓања:
    103.083
    Леле не пишувам на темава ама има стварно прашања и прашања, извини Кринкл, ама од што да си бремена, од Светиот дух, не сфаќам, не си имала ризични односи, имаш 24 години, и полицистилни јајници....па мајко му едно НЗС мавни му, каква бременост девојко, и ти да не остана бремена како другарката на една феминка од што мочале во базен маживе :?:
    Не се сеќирај, извини јас денес нешто напната па твоево прашање капак ми дојде и се истурив, не се сеќирај не си бремена, едноставно од промена на клима ти касни, можеби и твојата состојба со јајниците, не се сеќирај ич, уживкај и мавни еден сладолед на сметка на твојот продолжен ПМС ;)

17. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    како можи да си бремена кога имаш заштитен секс.. :o не паничи девојче/девојко ако си имала заштитен секс нема потреба од паники и нервози

18. Crinkle

Crinkle Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    9
    Е убо ми дојде шо се изнервира! хахахахах
    Многу е лошо да си хипокондрик. Одма сите симптоми си ги поврзав со оние за бременост.
    А и од кај знам бе, се' се дешава. Какви глупости се' немам прочитано. :o

19. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Bremena od sto??? Osven ako ne si nekoj fenomen
    :o mila nemoj da panicis bez vrska koga nema mesto za panika i u idnina informiraj se poveke okolu toa kako se zabremenuva,barem na forumov imas se sto te interesira,dokolku doma nemas so kogo ( ova dobronamerno ti go kazuvam za da ne se soocuvas so potsmev od odredeni clenovi) ps.izvinuvajte na latinicata

20. Crinkle

Crinkle Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    9
    Абе сфаќам тоа све, читам постојано и знам како може да се забремени, али обично секогаш правам од мува, слон за секоја ситница и кога се работи за мене никогаш не знам на што сум. Преголем паничар сум, така да, кој сака нека се смее, ја додека не сум сигурна, у психата све е могуче. :D