Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    епа како што самата си кажуваш голем паничар си и некогаш и самите ние нешто го замислуваме од што сакаме или не сакаме да се случи.. почекај уште некој ден ако не ти дојде направи си тест..
    иако и самата викаш дека не е можно значи не е можно направи си тест и ке си ставиш крај на паниката :)

2. srcuskata5

srcuskata5 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    0
    Извините со ќе ви досадувам и може ќе се изнасмеете ама голема паничарка сум :( Со дечко ми бевме на одмор во Охрид и во езеро не фати криза :$ и онака само се триевме за да не бидеме сумливи. Читав и на други форуми дека можело да се остане бремена во базен или во езеро и сега ме фаќа малку паника :/ Дали може некое сперматозоидче да навлегло во мене и да останам бремена? инаку не сум скината :/ помогнете ми :((

3. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    99
    како прво велиш дека си невина да почнеме од тука дека нема шанси да си бремена 100 насто :!: како второ сте се триеле,а и бременоста не е толку лесна работа како што мислиме па од триење нема шанси да имаме бебе ,,треба повеќе труд човек да вложи,,па и еден куп жени се капат во езера базени и мориња и не останале бремени така да пушти си го срцето нема шанси да си бремена.

4. srcuskata5

srcuskata5 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    0
    Ти благодарам aleks26..мене ме мачеше тоа што он сврши и да не навлегло нешто кај мене :/

5. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    99
    И јас имам читано дека минимални шанси има да се забремени во вода ама пошто не си скината нема воопшто шанси не се секирај ич јас потполно те разбирам затоа што и јас по природа сум голем паничар само пушти си го срцето не е грешка човек да праша грешка е цел живот да седи во незнаење јас сум таква по природа и ке го знам нештото а сепак ке ме интересира и мислење од другите повеке глави се попаметни поздрав

На sportistka1995 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nela24

Nela24 Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Вака значи со дечко ми си имаме редовно незаштитен однос никогаш не свршил у мене и секогаш си добивам секој месец...е сега поседниов пат откоа добив и 2-3 дена откако завшри имавме однос и си сврши надвор се нормално ама малце у последните 2-3 секунди го извади и сакам да прашам дали е можно да се остане од тоа бремена иако не сум ни во плодни денови шо се вика и го прашав рече дека е сигурен дека не направл ништо што и доста му верувам знам дека за такво нешто сигурно не би ме излажал никогаш
    И има уште нешто имам претерано мн бело прање и чуствувам некад чешање и печење па и кога имав добиено дали се работи за некоја инфекција бидејки порано ми поминуваше од вагиналетки овојпат некако е подолго
    Фала однапред

7. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    ако викаш дека си сигурна дека не свршил во тебе тогаш нема потреба за паника, за да си бидеш мирна можеш да си земеш еден тест и готово. а за чешањето најубаво да си појдеш на гинеколог , или пробај да се измиеш со камилица или само со вода .. :)

8. sportistka1995

sportistka1995 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    21
    Девојки вака.. можеби за некоја ке е глупо оваа прашање, но ств не сфакам што мислите под мислата "плодни денови" ... кој е тој период?... ве молам одговорете.. ако не во училиште (немам биологија) овде нешто ке научам. фала однапред

9. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    девојче на фемина имас календар за плодни денови земи и направи го треба да внесеш само неколку податоци

10. sportistka1995

sportistka1995 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    21

Ај малце по детално кажи дека да го најдам тоа :/

11. qwerty1

qwerty1 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    prven seks bez kondom... koga setiv deka bi mozelo da mi dojdi.. se

prefrliv na oralen seks kaj nejze ... posle pak se onadevme ama epten

malku samo dvapati i vleze .... posle taa se prefrli na oralno kaj mene

i taman go stisna izleze epten malku sperma (verojatno predsemena tecnost)... inace

taa e vo plodni denovi.. dali da pija norlevo posto ima nepolni 19 casa od cinot

12. srcuskata55

srcuskata55 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    29

http://www.femina.mk/%D0%B7%D0%B4%D1%80 ... 0%B2%D0%B8

13. femina.emili

femina.emili Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    Nema sansi da si bremena osven ako se zastituvate za vreme na odnosi, a ako ne e toa e veke drugo :) Jas moram da se pofalam deka ke imame bebe :*

14. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    едно прашање до сите,знчи во мај ми дојде на 27 очекував дека во јуни ке ми дојде 3-4 дена порано значи на 23-24 но ми дојде пак на 27, а на 25 јуни славевме 2 год од врска :inlove: бевме на викенд во дојран,а сега сме 28 јули а немам никакви болки и знаци дека ке ми дојде дали е можно да сум го гтнала апчето :D :rofl:

15. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    99
    Честито нека е и со лесно :handshake: :l:

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.490

честитки да си имаш лесна бременост :)

17. femina.emili

femina.emili Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    fala vi zenski :)

18. Lide-Lidija

Lide-Lidija Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Пред три дена со бившиот дечко имавме незаштитен секс,а и тој сврши во мене.колкави се шансите да сум бремена??

19. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    шансите да си бремена се многу големи ако не сакаш бебе зошто после тоа одкако си знаела дека свршил во тебе не си се напила норлево сега ти е веќе касно

20. Lide-Lidija

Lide-Lidija Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    ама јас сега се допишував со една корисничка и ми кажа дека чим сум имала менструација до 22 (овој месец) тогаш шансите се мн мали.И сеега?