епа како што самата си кажуваш голем паничар си и некогаш и самите ние нешто го замислуваме од што сакаме или не сакаме да се случи.. почекај уште некој ден ако не ти дојде направи си тест.. иако и самата викаш дека не е можно значи не е можно направи си тест и ке си ставиш крај на паниката
Извините со ќе ви досадувам и може ќе се изнасмеете ама голема паничарка сум Со дечко ми бевме на одмор во Охрид и во езеро не фати криза и онака само се триевме за да не бидеме сумливи. Читав и на други форуми дека можело да се остане бремена во базен или во езеро и сега ме фаќа малку паника :/ Дали може некое сперматозоидче да навлегло во мене и да останам бремена? инаку не сум скината :/ помогнете ми (
како прво велиш дека си невина да почнеме од тука дека нема шанси да си бремена 100 насто како второ сте се триеле,а и бременоста не е толку лесна работа како што мислиме па од триење нема шанси да имаме бебе ,,треба повеќе труд човек да вложи,,па и еден куп жени се капат во езера базени и мориња и не останале бремени така да пушти си го срцето нема шанси да си бремена.
И јас имам читано дека минимални шанси има да се забремени во вода ама пошто не си скината нема воопшто шанси не се секирај ич јас потполно те разбирам затоа што и јас по природа сум голем паничар само пушти си го срцето не е грешка човек да праша грешка е цел живот да седи во незнаење јас сум таква по природа и ке го знам нештото а сепак ке ме интересира и мислење од другите повеке глави се попаметни поздрав
Вака значи со дечко ми си имаме редовно незаштитен однос никогаш не свршил у мене и секогаш си добивам секој месец...е сега поседниов пат откоа добив и 2-3 дена откако завшри имавме однос и си сврши надвор се нормално ама малце у последните 2-3 секунди го извади и сакам да прашам дали е можно да се остане од тоа бремена иако не сум ни во плодни денови шо се вика и го прашав рече дека е сигурен дека не направл ништо што и доста му верувам знам дека за такво нешто сигурно не би ме излажал никогаш И има уште нешто имам претерано мн бело прање и чуствувам некад чешање и печење па и кога имав добиено дали се работи за некоја инфекција бидејки порано ми поминуваше од вагиналетки овојпат некако е подолго Фала однапред
ако викаш дека си сигурна дека не свршил во тебе тогаш нема потреба за паника, за да си бидеш мирна можеш да си земеш еден тест и готово. а за чешањето најубаво да си појдеш на гинеколог , или пробај да се измиеш со камилица или само со вода ..
Девојки вака.. можеби за некоја ке е глупо оваа прашање, но ств не сфакам што мислите под мислата "плодни денови" ... кој е тој период?... ве молам одговорете.. ако не во училиште (немам биологија) овде нешто ке научам. фала однапред
девојче на фемина имас календар за плодни денови земи и направи го треба да внесеш само неколку податоци
prven seks bez kondom... koga setiv deka bi mozelo da mi dojdi.. se prefrliv na oralen seks kaj nejze ... posle pak se onadevme ama epten malku samo dvapati i vleze .... posle taa se prefrli na oralno kaj mene i taman go stisna izleze epten malku sperma (verojatno predsemena tecnost)... inace taa e vo plodni denovi.. dali da pija norlevo posto ima nepolni 19 casa od cinot
Nema sansi da si bremena osven ako se zastituvate za vreme na odnosi, a ako ne e toa e veke drugo Jas moram da se pofalam deka ke imame bebe
едно прашање до сите,знчи во мај ми дојде на 27 очекував дека во јуни ке ми дојде 3-4 дена порано значи на 23-24 но ми дојде пак на 27, а на 25 јуни славевме 2 год од врска бевме на викенд во дојран,а сега сме 28 јули а немам никакви болки и знаци дека ке ми дојде дали е можно да сум го гтнала апчето
Пред три дена со бившиот дечко имавме незаштитен секс,а и тој сврши во мене.колкави се шансите да сум бремена??
шансите да си бремена се многу големи ако не сакаш бебе зошто после тоа одкако си знаела дека свршил во тебе не си се напила норлево сега ти е веќе касно
ама јас сега се допишував со една корисничка и ми кажа дека чим сум имала менструација до 22 (овој месец) тогаш шансите се мн мали.И сеега?