Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. lovely-jublee

lovely-jublee Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    6

а планирате да се зимате? зашо прво не си почекате да си се земете па после бебе, таман на раат ке рипаш на свадба :D

На Stefaani му/ѝ се допаѓа ова.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.641
    Допаѓања:
    106.678
    Јас имав незаштитен однос на 21.07 ,треба да ми дојде овие денови а јас имам некои тапи болки во долниот дел на стомакот одвреме навреме.Пред да ејакулира отидовме во тоалет и таму сврши со помош на мојата рака. Хех не ми се чудете , но еве 1ипол година еднаш пробавме без кондом и сега одма ме загрижува што ако станало нешто.Мензисот ми доага секогаш различно кога како , некогас на 30-35-42 дена.А не сум спремна сега за второ дете. Ме загрижува таа предсемена течност премонгу , цело време мислам на тоа , имам голем стрес деновиве,цело време се препотувам. :sweat: За друг пат памет во глава! :envy:

3. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    одамна планираме ние :) бевме и злато гледавме ама не испадна ништо се скаравме и од кога се смиривме не разговараме за тоа. ми рече до сега зборував ама ништо не испадна сега не зборувам кога ќе дојди денот ќе дознајш прва :D јас се си мислам дека сега на одмор ќе ме побара од 4 одиме а на 6 ми е роденден си викам да не ме изненади за роденденот :lol: ќе пишам кога ќе се вратам што биднало :D

4. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Стефани, не те познавам (нормално) - ама најискрено, ме израдува, ме насмеа муабетов во позитивна смисла на зборот, некако овде во постовите сите се плашат од забременувањето.
    Дај Боже, ситеееееееееееее желби да ти се исполнат и со бебче да се вратиш од одмор. Ти пишувам затоа што ме потсети муабетот со една пријателка - таа пред да оди на одмор била на гинеколог да се консултира и гинекологот и рекол: “ е супер, море, сол, сонце...ке си ја кисниш што повеќе во вода, ќе си јадите кикирики повеќе додека играте јамб или хант навечер и никако не смеете утро и вечер без секс во разни пози“ - абеее сме се давеле од смеа... отиде на одмор, го послуша советот и бидна :))))
    не мора да го послушаш советот:))) јас не сум меродавна...ама навистина Ви посакувам остварување на желбата

5. lovely-jublee

lovely-jublee Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    6
    [/quote]
    одамна планираме ние :) бевме и злато гледавме ама не испадна ништо се скаравме и од кога се смиривме не разговараме за тоа. ми рече до сега зборував ама ништо не испадна сега не зборувам кога ќе дојди денот ќе дознајш прва :D јас се си мислам дека сега на одмор ќе ме побара од 4 одиме а на 6 ми е роденден си викам да не ме изненади за роденденот :lol: ќе пишам кога ќе се вратам што биднало :D[/quote]

ајде тогаш чекаме известување :)

6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.641
    Допаѓања:
    106.678

неможев да издржам денес и направив тест , излезе негативен :whew:
    инаку поминаа 13 дена од ризичниот однос , а на кутијата пишува дека тестот може да се направи 5 дена по односот
    инаку немам ниту болки во стомакот , ниту некое мозолче а секогаш ми излегуваа пред да добијам..се надевам дека не е проблемот пак со овие хормониве мои :swear:
    а колку стрес имав можеби и затоа не почнува
    ако не ми дојде до вторник ке одам на гинеколог :!:

7. Lauri

Lauri Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Имавме со дечкото прв пат однос пред месец и половина и од тогаш сме прилично активни. Неколку дена после тоа јас ја имав менструацијата која требаше за тој месец, а оваа за август касни веќе 4 дена.
    Се нафрлав по лицето, али дрги симптоми за менструација немам. Многу се плашам да не сум бремена.
    Инаку он си сврши во мене, ама во кондом.
    Како да проверам дали сум или не сум бремена? Каде се купуваат тие тестови? :worried:

8. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    имав секс со дечкоми синоќа без кондом сега гледам дека полоден ден ми бил ке се убијам да напоменам ми влезе само 5-6 пати и после надвор го извади и продолзив да го галам и сврши надвор дали има големи санси за бременост??????????

9. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    Ајдее..Тестови се купуваат во аптека..Инаку како шо знам треба да помини една недела па направи тест или две недели.. :?: Незнам..

sekerce1 Не..Па нели надвор свршил..Како?? :^)

10. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    па од таа течноста мн се плашам и дека плоднии ај да небеа како и како

11. Lauri

Lauri Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Не не. Од таа течност многу се мали шансите, многу.

12. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    незнам дали да кревам паника или нема потреба стварно се плашам и решив д апобарам помош од поискусни

13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.641
    Допаѓања:
    106.678

не е можно да си бремена штом сте користеле кондом :)

14. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    некористевне кондом

15. Nela24

Nela24 Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Што би требало да значат болки во долниот дел од стомакот и болки во градите и кичмата?Минатиот месец добив на 15ти што би требало На 15ти треба да добијам и гледам внатрешна бубуличка исто ми искочила дали е можно поради овулација или треба да се секирам бидејќи читав пред малце за некоја болест еднрометриоза и ме засекира делува мн лошо болеста.
    ИНаче со дечко ми си имаме незаштитен секс ама сме мн внимателни секогаш свршува надвор што се надевам бременост сигурно не е

16. tea19

tea19 Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    23
    Најверојатно треба да ти дојде.. меѓутоа за другото пожелно е да отидеш на гениколог.. може ништо не е страшно ама штом имате незаштитен секс многу големи се шансите и да си закачила нешто..

17. Nela24

Nela24 Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Па да јас само се секирам мн од бременост што не би требало он е мн сигурен и знам дека не свршил никогаш во мене ама таа предсемена мн ме плаши така да би ви била мн благодарна ако малце ме информирате на оваа тема вир што се повозрасни и поискусни :)

18. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    на мојата другарка никогаш не и свршил и тој се чуди па се фатило :lol: а идеа 4 години без заштита се е несигурно

19. lillywinx

lillywinx Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки,
    нова сум на форумов и сакам да ве прашам нешто, чисто онака да ми пише некој од искуство.
    Можеби е глупо прашањево, но сепак кој пита не скита..
    Пред 3 дена имав однос со дечко ми, беше со кондом, сврши во кондомот, но кондомот не беше скапан..
    Друго, колку што проверив не бев во плодни денови..
    Кажете ми ве молам, дали има место за паника, колкави се шансите да затруднеам (сепак ме плаши тоа што сврши внате).
    ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ ДЕВОЈКИ.
    ФАЛА

20. tea19

tea19 Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    23
    ^
    ако кондомот бил здрав и после односот нема место за паника, па нели тоа му е намената освен да не штити од спб, хив и бременост, целосно и до крај да го овозможи чуството на задоволство