да, сваќам но сепак имаме некој страв во нас.. дали познавате вакви случаи да се забременува?? сепак прерано ми е за тоа.. ве молам за помош
lugje znachi vaka.. ne sum skinata, no so dechko mi bevme premngou bliski, shto negoviot penis navleze vo mojata vagina samo nekolku cm. na nekoviot pesni mozhno e da imashe sperma.. dali e mozhno da zabremenam?
Можно е, зависи како пливаат неговите сперматозоиди п.с. неколку см се доволно за да ти се оштети хименот. Ако не си крварела не мора да значи дека си уште девица.
ЛУѓе,со другарка ми имаме една дилема. Пред околу недела веројатно почнала да пие контрацепција,и сега за прв пат типот си свршил внатре. Сепак,треба да пие ден потоа? Јас велам дека не...бидејќи сепак,.тоа е терапија од 24 часа....ваљда служи за нешто
Последен циклус имав на 07.07 што значи дека ми касни веќе 4 дена. Односи не сум имала два ипол месеци, но пред неколку дена се вратив од море. Навистина ме заплашуваат тие бремености со менструација, или пак се работи за промена на клима. Немам никаков симптом за циклусот... Секогаш сум имала редовна менструација, апсолутно никогаш ни ден не ми каснело. Можно е сега се да се поремети од тоа што бев на море?
девојки нова сум на форумот и ми треба ваше мислење пред една недела го имав првиот сексуален однос со мојот партнер значи сметав дека сум довола воздрасна за тоа да се слуци наполнив 18 години пред три месеци. се случи тоа што се случи при тоа не користевме заштита од како завршивме партнерот ми кажа дека неможел да сврши а беше и малку под дејство на алкохол помина една недела и имам болки во стомакот и денес во грбот треба да ми дојди в понеделник мминатиот месец ми каснеше 7 дена дали е можно да сум бремена
Како може да си бремена кога не свршил во тебе. Не си бремена а нормално е -иако немора да значи, да ти доцни после прв секс почнале да продаваат и скапани кондоми
Навистина неможам да издржам повеќе. Никогаш не ми се случувало ова, и претходните години одев на одмор, само што тогаш не беше море. Друга работа е што премногу сум сува доле, што и тоа не е карактеристично за мене. Лицето ми се нафрли со акни (само еден симптом за циклус). Не знам што да правам.
fala vi na site non stop gi sledev vasite mislenja super ste prodolzete taka da gi spodeluvate mislenjata mnogu pomagaat ,pozdravce na site
Look, примети некаква разлика во последниот циклус, дали траеше пократко, пообилно или пооскудно крварење......? Ако не сакаш да се мачиш, купи си тест и направи го, иако мислам дека не си бремена, дека сепак ти е од промена на клима. Инаку, и јас го имам истиот проблем како тебе, само што јас допрва ќе одам на одмор и имам редовни незаштитени односи, па така не би ми било доцнењето од промена на клима. Ќе видам деновиве од што е tweety.tweety, честито нека ти е, со лесно да си поминеш во наредниве 9 месеци
^^^Не, се беше најнормално во последниот циклус. Прв пат ова ми се случува, ама и прв пат излегувам надвор од нашата земја, ете вкупно 700 км што ги поминав напред-назад би имале толкава улога. Ќе полудам веќе.
Во тој случај опушти се, немаш потреба за паника. Ќе добиеш, без гајле. И тоа како може да имаат улога тие 700 км, веќе чувствуваш Се' додека се јадеш и нервираш, нема да добиеш, затоа релаксирај се и се' ќе се среди
Лук со промена на климата секоја девојка чувствува промени.. само разликата е во тоа што на некој му доаѓа порано од терминот на некој подоцна. Самиот пат, водата, сонцето има придонесено за твоето доцнење.. а да не ги заборавиме и деновите кога ти си под стрес деновиве и нонстоп мислиш дали сум бремена или не, и кога ке ми дојде. Опушти се, стави на ум дека тоа ти е од климата и чекај да добиеш.. но ослободи се од стресот и за 2-3 дена треба да ти дојде. Ако ти доцни повеке од 1- 2 недели посети си гиниколог немора да значи дека си бремена, можеби онака имаат настанато пореметувања некои, инфекции, цисти.. зависи , се може да биде причина на доцнење на менструацијата. Со среќа.