Онака ја листав темава, и луѓе леле колку е само напната, си рачунам и мене ми касни и готово одма паники кренав али, не рекле за џабе најдобра контрацепција е апстиненција... Никогаш нема да бидеш 100% сигурна и да знаеш дека се најминимални шансите, сепак одма на тоа помислуваш
Тоа е точно , се согласувам со тебе, ама ако на се мислиме песимистички.. до каде отидовме? Така да најдобар начин за се е оптимистичкото однесување.
Девојки пред некое време забележавме со дечко ми како од градите кога ке ги стиснам ми тече нешто бело изгледа млеко.... дали е можно да сум бремена? ?? а менструација си имам редовно само почна да ми се лоши и глава да ме боли
под најитно да си направиш тест за бременост уште денес аа ко излезе негативен тогаш да одиш на лекар да си ги испиташ хормоните и хипофизата
Се случува на жени да имаат млеко и кога не се бремени а причини има повеќе. Може ти е од стрес, или имаш проблем со тиоридната или питуитарната жлезда. Не барај одговор на нет, чим стигнало да ти се лоши и глава да те боли право на лекар да ти земаат крв.
Mozno li e da ostanam bremena ITNO! Pocituvani forumgiki! Jas sum nova tuka i imam eden problem koj me maci poslednive 12 saati. Nemam spieno cela nok i citam forumi. Vcera bev na gosti kaj decko sto se gledame od skoro i se vpustivme vo ljubovna igra. Jas sum nevina i deckoto ne me skina, no vodenjeto ljubov bese na cuden nacin, ne vleguvase vnatre celosno samo na vrvot (shy) Posle nekoe vreme toj svrsi nadvor od mene, no neznam dali odma izleze ili mozebi nesto ostavi na vaginata. Sega se plasam da ne ostanam bremena? i ne mi e jasno dali moze da se zabremeni ako ne e skinata devojkata? Mnogu mi e zal sto se sluci taka, nekako nemam doverba vo nego a i postar e od mene skoro 10 godini Dajte mi predlog so da pravam, dali da zemam apce DEN POTOA ili???? Za 5 dena treba da dobijam menstruacija i mi e strav ako dobijam pa posle mesec dena da ne dobivam, imam citano deka moze vo prvite meseci da ima redoven ciklus a posle da prekine Odnapred Vi blagodaram za odgovorite i pomoshta!!!
Mozno li e da ostanam bremena ITNO! Не си бремена. Ако не знаеш ништо за сексот, немој да имаш односи додека не се информираш убаво. И батали дечко што е постар 10 години од тебе, најди си некој на поблиска возраст.
Што се случува со мене??? Од кога почнавме со обидите за забременување почнав се порано и порано да добивам,така да од вообичаените 28 дена во последните месеци циклусот ми се намали на само 23 дена.Имали некој одговор за мојата ситуација. Сега кога сакам да забременам јас добивам секој месец и тоа порано од нормалното до тогаш.
Јас имам золва и таа одсекогаш имаше на 23 дена значи од кога знае за себе е сега и таа имаше некои проблеми да забремени се обидуваше скоро пола година е сега со помош на календарот за плодни денови пресмета кога и одма веќе наредниот месец го реши проблемот и сега еве е 5 месеци бремена пробај вака да видиш ти посакувам среќа и да не израдуваш со бременост
Проблемот кај мене е што неможам да ги определам плодните денови зошто незнам на колку дена ке добијам овој месец па се е ствар на среќа
Девојки, ај плис кажете ми дали да земам таблета Ден Потоа? Треба да добијам за 5 дена, но чувствувам дека кај да е ке добијам! Има потреба или нема???? Ве молам, загрижена сум МНООООГУ
Не секогаш важи правило за плодни денови па затоа интензивирај секс секој ден , кај и да е ќе погодите Убаво е што си читала форуми цела ноќ, ама зарем не научи како се прават бебиња. Ако навистина имаш 18год срамота е да незнаеш..... еве ќе ти кажам да не пиеш апче за ден потоа затоа што се знае кога се пие, не се пие после секој каков и да бил секс....
Јас ќе кажам дека треба да ги читаш повеќе форумите за сексуално образование па после да имаш било какви сексуални контакти послебно ако си уште многу млада или мала!а да нормално е при првиот контакт да си несигурна а голема е веројатноста и после било какви односи да имаш промени во редовноста на менстуацијата(барем кај мене беше така првиот пат,колку се сеќавам). па за да немаш такви главоболки подобро добро се информирај па потоа се впуштај во такви лудории. Тоа ти е мојот совет.
јас знам за случај сличен само што девојката незнаеше до 5тиот месец.а да беше малку од пополничките и само мислела дека е малку здебелена и во никој случај не помисли на бременост зошто и онака немала редовна менструација а секој месец крварела по малку па не се сомневала додека некој не ја советувал да отиде да провери )) така да има и такви случаеви
Дај Боже зошто како минува повеќе време јас се прашувам дали е се во ред и дали постои некој физички проблем. Надеж имам но почна да ми се досадува, па некогаш си велам ај да уживам и да не мислам секој пат дали сум во овулација овој пат и дали сме трефнали правиот момент,па нели сексот е и за уживање . Се поретко се случува да се предадам на мометот па решив дека една до две чаши алкохол нема да штетат понекогаш за поубав секс
^ А да следите овулација на гинеколог, преку фоликулометрија, за вака да не се стресирате секој пат кога водите љубов? Така ќе си знаете ТОЧНО кога овулирате, кога ќе пукни, дури и после овулација можете со сигурност да проверите дали пукнала И да, обавезно спермограм, тоа е првото (и единственото ко за старт) што мажите треба да го направат, за да ги отпишете од листата и да си се позанимавате само со себе.