Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    Направи обавезно тест уште еднаш, самата кажа дека си имала 2 ризични односи, би рекла јас и повеќе од ризични,првиот однос ти бил во плодни денови! Може тестот да се покажал негативен заради ниското ниво на хормонот при рана бременост.

2. kalin4e

kalin4e Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Ми касни веќе 6 дена... со дечко ми секогаш имаме заштитен однос плус секогаш пред да сврши се трга плус сега се вративме од одмор, а мене секогаш ми доцни кога се враќам од одмор некогаш и ми прескокнува цел месец... ама порано немав грижи зошто не бев сексуално активна.... сега не знам веќе што да мислам.... постојано таму ми е паметот... купив денес тест за бременост па утре кога ке станам ќе го направам, се надевам дека се ќе испадне добро... едноставно сакав ова со некого да го споделам затоа што многу ми е тешко :worried:

3. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    утре кога ке станеш направи си го тестот колку да ти биде чиста совеста и главата а и самата велиш дека ниту свршува во тебе а и имате заштитени односи така да место за паника немаш според мене

4. freebutterfly

freebutterfly Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Здраво, Имам еден проблем...што и да е...Последен циклус имав на 1ви Август, а би требало да ми дојде на 28 ми (29) , затоа што имам редовен...Имав сексуални односи за време на плодни денови и овулација, а тоа е некаде на 13-14 овој месец. Од 16-17 Август мокрам на секои два саати, денес почнаа градите да ме болат многу(а има уште 1 недела до наредниот циклус)...меѓутоа, ниту еднаш не ејакулираше (сврши) во мене, не користиме заштита, се работи за долгогодишна врска, меѓутоа сеуште не сум спремна за дете......(Да напоменам дека кога ми дојде последен пат на 1ви Август бев на одмор и користев тампони, и ми траеше многу пократко и не многу обилно...најверојатно поради тоа што влегував во вода) Дали има некој такво искуство и дали воопшто има шанси да сум бремена?! Ви благодарам и само ако го прочитате. Поздрав

5. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    немора да значи дека ако мокриш на секои 2 саата си бремена изгледа си настината од водата а градите те болат затоа што се ближи време за наредна менструација според мене не си бремена али ако не сте спремни за дете користете заштита без врска што е долга врска

6. freebutterfly

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Ти благодарам...Многу поутешително е кога добиваш позитивни совети....Како и да е, ќе си почекам уште една недела...па здравје тогаш ќе се мислам :) А што се однесува до заштитата...хммм, секојпат си велам нареден пат, ам за жал секогаш не го исполнувам планираното, што сигурно е ист случај со уште многу други кои вака се нервираат...Поздрав и Благодарам уште еднаш.

7. Kajafeminka

Kajafeminka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    26
    Ама баш иста ситуација како мене и јас паничев бидејки имав односи во плодните денови и на крај добив....Така да не се напнувај може после од тоа да ти доцни па уште поовеќе да се нервираш...И кога е во прашање со заштитаат и јас секогаш си викам ај нареден пат ај нареден и пак по старо.Инаку мокрењето може да значи и настинка од водата на пр...

8. freebutterfly

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Секако ќе чекам до денот кога треба да ми дојде, освен ако не ми проработи психа, па да испаничам :) и да направам тест претходно...Стварно незнам зошто мокрам толку често, плус градите ме болат ,т.е левата ме боли многуууууу, и неможам ни да лежам нормално....Чудно ми е зашто, имам јас болки во градите пред менструација ама ден-два пред , а ама овој пат дури 1 недела пред датумот за доаѓање...Ќе чекам ....па ќе видиме...Подобро да се опуштам оти психата е страшна работа........Поздрав :D

На Kajafeminka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Berta12062010

Berta12062010 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Добро вечер и од мене :) Сакам да видам Ваши мислења околу мојата ситуација,која е следна: Првпат,дечко ми сврши во мене на 4ти јули,и одтогаш па се до пред малку ;) тоа се случува секој ден/вечер. (значи,скоро 2 месеци тој секој ден свршува во мене,а понекогаш и по 2-3пати на ден) Во јули,менструацијата си ми дојде редовно,на 17ти...но,еве,овај месец ми касни 5-6дена... Ми се јавуваат некои предзнаци дека мож ке добијам за 2-3дена ама не сум сигурна...А,да,ке заборавев:околу 5ти август направив тест за бременост и беше негативен..па сега незнам шо да си мислам...А инаку,сум во сериозна врска,ама моите не ми дозволуваат да се мажам затоа што имам уште 1год.од факултет,па сакаат да го дозавршам :D Позз и би била благодарна ако добијам совет и од некој постручен

10. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Не ми е јасно, до сега цело време свршувал во тебе, а не си бремена??

11. tea19

tea19 Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    23
    А каков совет ти треба тебе?? Да забремениш? Да не забремениш? Да бегаш од дома?? Да завршиш факултет?

На slavica999 и lovely-jublee им се допаѓа ова.
  12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Berta12062010, за постручен совет да си отидеш кај гинеколог.
    а за форумски мислења,искуства,лични знаења....можеме да ти кажеме

13. Berta12062010

Berta12062010 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Па ме интересира дали на некоја и се десило да забремени после неколку месеци редовно свршување во неа,или пак ако фаќа,ќе фати уште првиот месец...

14. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Ти мислиш лесно се прават бебиња, не не не...ќе треба малку да се помачите, не оди тоа така сипи напиј се :$

На May.j му/ѝ се допаѓа ова.
  15. stela166

stela166 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0
    Ве молам за совет.Со дечко ми имавме односи ( незаштитени) и не сврши во мене на 27 јули ...веднаш после 4 дена ми дојде на 1 август...сега ме болат градите и стокамкот бех на лекар ми кажаа дека имам некоја инфекција и дека ми е од прелада сега незнам дали овие сиптоми се од инфекцијата или можно е да сум бремена???? :(

16. May.j

May.j Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    2

17. stela166

stela166 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0
    Фала многу ..ме секира тоа што ме болат градите и стомакот треба да ми дојде за една недела па нз дали е од тоа ...а неможам да помислам на несакана бременост...

18. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    еве сега да ви пишам конечно ми дојде :!: би рекла во прав момент. премногу сакав бебе ама ова дефинитивно не беше време за него :( не можеме дури ни да се земеме, се ни оди наопаку. дечко ми ја изгуби работата газдата го затвори местото, па дојде во право време како порачана

19. Kajafeminka

Kajafeminka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    26
    Ајде не се нервирај се во свое време битно имате вистиска и искрена љубов,тој ке си најде нова работа,а бебето ке си дојде неочекувано и точно кога треба

20. lovely...girl

lovely...girl Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Женски здраво, нова сум и баш разгледувам низ темите и ај да пишам. Јас имам еден проблем... Бев на гинеколог и ми најдоја циста на левиот јајник голема околу 5цм и по две недели ми дојде и после бев на контролаа па неа ја немаше. Другиот месец ми закасна малку ама дојде...Со дечкото имаме постојано односи со кондоми и никогаш не свршил во мене. Последниве два месеци немам менструација...а и нема ни знаци за идење. Купив два теста за бременост и покажаа негативен резултат. До што можи да е проблемот, дали на некоја од вас и се има случено нешто слично???