Штом користите кондоми не си бремена 100% , но штом си имала цисти , а и ти касни 2 месеца , можеби пак имаш некоја циста , па појди си на гинеколог можеби ке ти дадат некоја терапија. А за бремена не си не се секирај Јас така се загрижив пред 1 месец , ми каснеше мензисот 40 дена и отидов на лекар па ми рече дека имам циста 2,5 мм и рече дека сега ке ми дојде , но ако видам дека ми касни 2-3 и повеке месеци тогаш да одам на лекар позз
Zdravo devojki...pred se sakam da se izvinam za fontot i sakam da ve zamolam ako mozete da mi pomognete..pred 2 ipol nedeli jas i mojot partner imavme odnos bez kondom.Treba da mi dojde na 8 no jas custvuvam nekoj promeni kaj samata sebe. Mnogu spijam,mnogu cesto mokram vo 1 saat mozda i po 3-4 pati,pocnav poveke da jadam,gradite me bolat premnogu,premnogu mi se oteceni i tvrdi,i stanav mnogu osetliva.Prege sedam i mi se javi deckomi i kako sto razgovaravme jas pocnav da placam.Me prasuva sto mi e zosto placam velam neznam taka mi dojde...ve molam kazejte mi nekoj sovet nekoevasemi slenje sto mislite vie mozno li e da sum bremena?
Купи тест за бременост,како психолог можам да ти кажам дека често се случува особено кај младите девојки да умислат дека се бремени и да чувствуваат болка или промени кои всушност не се случуваат,истото тоа се јавува кај зависниците од дрога.Сето тоа го прави стравот и паниката така да не се нервирај,најпаметно е да си купиш тест или ако си во можност да посетиш гениколог бидејќи ние тука неможе да предвидиме што точко се случува во твоето тело. Извести не за резултатот,се најубаво
ti blagodaram na sovetot.Razmisluvav za test,no neznam dali ke go pokaze tocniot rezultat pred da mi dojde...Inaku nemam panika ili da si umisluvam bremenost sto e toa e...Ke kupam test utre pa ke vidime ke pisam pozz i fala ti
VE MOLAM POMOGNETE!!! FALA VI. Zdravo.Pred mesec dena imav odnosi so mojot dechko no pred da svrsi se trgna od mene odma ne znam ni jas sto se sluci toj veli deka ne ama mene mi e somnitelno da ne svrsil vo mene samo za da ostanam so nego,nisto ne mu kazuvam bidejki imam 21 godina ne planiram da se mazam od sega.Ova ni bese prv nezastiten sex.Potoa bidejki sekogas imam problemi so mens. nekogas mi doagja nekogas ne bev na ginikolg pa mi se regulira so apcinja,se toa ok,no posle toa posle posledniot odnos dobiv mens. no toa bese krv samo nekolku kapki jas mislev e mens no prekina po 10 dena od prilika dobiv pa mi traese 7 dena i krvarev dosta,duri i zgrutcena krv.A obicno podolgo mi trae koga nemam dobieno 2 meseci unapred no sega sve bese vo red bidejki i pred toj mesec imav dobieno.Posle 4 nedeli napraviv test za bremenost bidejki bev isplasena ne znaevme sto se sluci bidejki so 1 kapka sperma moze da ostanam bremena(barem kolku sto znam jas) Testot so utrinska mokracha beshe negativen.No jas seuste nemam otideno na ginikolog,mnogu sum pod stres ovie 2 nedeli,bidejki tocno pod sredinata na gradite vo stomakot osekjam nesto sto do sega ne go imam osekjano,epten neubavo cuvstvo VERUVAJTE mi.Pred nekoj den mnogu mi se vrtese,no mislam i od zeskoto celo vreme izlozena na sonce,no osekja i gadenje dali od mnogu kafe i cigari ili sto i jas ne znam.Pokraj toa sto dobiv mens. i sto testot bese negativen dali moze da ima nesto da ostanam bremena? sto e toa sto mi se slucuva so stomakot...I koga go pritiskam e mnogu chudno nikogash ova ne mi se ima deseno a jas sum debelka pa ne se primetuva nisto ne mozam da vidam razliki.Ve molam ve molam pomognete mi,deka se osekjam mnogu neubavo,strasno i pagjam vo depresija.
за да не паѓаш во депресија појди си на гинеколог најубаво он ке ти каже и ке те види на ехо , ние овде за жал немаме ехо па да видиме што имаш во стомакот.. е сега има случаеви и што добиле па пак останале бремени а има и случаеви каде што не останале бремени.. затоа за да ти биде мирна душичката најубаво да си појдеш на гинеколог и следен пат повеќе да внимавате
Немој мн да се наслонуваш на тестот бидејки моја братучетка има направено два и беа негативни и на крај испадна да е бремена 2 месец.....Подобро оди си на лекар
Zdravo na site. Imam edno prashanje. Za nekolku dena treba da dobijam menstruacija, no nemam nikakvi simptomi za golenje na gradite, stomatok i slicno. Odam na sekoi 10 minuti vo wc, se cuvstuvam malaksano, i non stop mi se spie. deckomi ima svrsheno vo mene i se pogodi da sum vo toj period vo plodni denovi. Od togash ima pominatamo 2 nedeli. Dali da kupam test ili da cekam ushte nekoj den dali ke dobijam menstruacija
May.j aко си при пари можеш да си купиш одма од тој тестот што е за во било кој период од денот, да не мора со прва утринска урина. Зошто по пишаново, има големи шанси.
отиди во зегин, и речи тест за бременост за во текот на целиот ден да не е за со прва утринска. И она ќе ти каже од кои производители има. Чини околу 200ден
Те прашав бидејки еден јас што купувам е 100 ден и е за 24 часа.Таму ја прашав таа дали мора со утринска и ми рече ако има нешто обавезно ке покажело
^епа штом така ти рекла сигурно е така. а и во упатството пишува дали е за 24ч. ајде, па чекаме да ни пишеш
Мислиш ке чекаме May.j да ни пише,а за мене можеби другиот месец ке ве замарам тука ако ми доцни бидејки имав ризичен однос